Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 00:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Minolta s414 i Card Error 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 09:30
Posty: 19
Lokalizacja: Suwałki
Post Minolta s414 i Card Error
Witam!

Mam wielki problem z carta CF 256MB Kingstona. Otoz podczas robienia zdjecia z wlaczonym makro karta sie "zawiesila" i na ekranie zobaczylem napis Card Error. Widnieje on niestety do tej pory....Kiedy wkladam seryjna karte 16MB wszystko jest OK. Jak potem przeloze spowrotem na 256MB widze znowu komunikat i aparat sie wylacza... Co robic ?? Psiuknalem styki sprayem kontaktowym - dalej to samo. Czy reklamowac karte u sprzedawcy (allegro) czy mozna cos zrobic z tym fantem ??

_________________
Zenit 11 ;)
Minolta S414+CF 256MB Kingston


sobota, 27 listopada 2004, 21:35
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
Jak najbardziej reklamować. I wymieniać na coś innego niż Kingston, przynajmniej w chwili obecnej.

_________________
Minolta A1, Dynax 60, Alfa 300


sobota, 27 listopada 2004, 21:46
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
A może spróbuj ją sformatować, jeżeli się da. Kingston ma ostatnio słabą, delikatnie mówiąc, renomę.


sobota, 27 listopada 2004, 22:36
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 09:30
Posty: 19
Lokalizacja: Suwałki
Post 
TomekK napisał(a):
A może spróbuj ją sformatować, jeżeli się da.


Jak ja sformatowac ?? Bo jak podlaczam do kompa i ustawiam transfer USB to dalej pisze Card Error i komp nie widzi aparatu :cry: Chyba jednak bez reklamacji sie nie obejdzie...

_________________
Zenit 11 ;)
Minolta S414+CF 256MB Kingston


sobota, 27 listopada 2004, 23:47
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
Nie wiem czy 414 posiada taką funkcję ale może z poziomu aparatu dałoby sie sformatować. Z tym, że nie wiem czy jest sens. Karta wydaje się być trefna a to już grozi jej zwisem w najmniej spodziewanym momencie no i utratą zdjęć :evil:

_________________
Minolta A1, Dynax 60, Alfa 300


sobota, 27 listopada 2004, 23:57
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 09:30
Posty: 19
Lokalizacja: Suwałki
Post 
Ok dzieki za rady. Jutro karte wysylam do sprzedawcy.

_________________
Zenit 11 ;)
Minolta S414+CF 256MB Kingston


niedziela, 28 listopada 2004, 14:43
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 maja 2005, 10:02
Posty: 1
Post 
Witam. Mam podobny problem, jednak chyba troche powazniejszy.

Mianowicie, od momentu kiedy pojawil sie problem z karta Kingstona 256 - aparat odmawia posluszenstwa. Nawet po wlozeniu standardowej 16megowej karty dolaczonej do zestawu na wyswietlaczu wciaz pojawia sie komunikat "card error" i nic nie da sie zrobic. Można co najwyżej potwierdzic komunikat przez "ok" ale to powoduje wylaczenie sie aparatu. Przy innych nastawach jest to samo. Poza tym slychac ze aparat caly czas pracuje - charakterystyczne "chrobotanie" jak przy ciągłym łapaniu ostrości.

Czy da się cos z tym zrobic? Mozliwe ze karta uszkodzila aparat? Prosze o pomoc.


środa, 4 maja 2005, 10:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL