Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 01:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Wyświetlacz w A2 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 18:47
Posty: 36
Post Wyświetlacz w A2
Mam pytanko odnośnie wyświetlacza w Minolcie A2. Jestem świeżym posiadaczem tego aparatu i z tego co zauważyłem wyświetlacz jest nie osłonięty żadną szybką (jak to ma miejsce w większości cyfrówek). Wydaje mi się, że to bardzo delikatny element i powinien być osłonięty. Czy ktoś z posiadaczy A2 może mi powiedzieć czy rzeczywiście mam na niego wyjątkowo uważać, czy jest na tyle wytrzymały, że poprostu nie potrzebuje żednej osłonki? Czy ktoś produkuje jakieś osłonki do A2 (nie chodzi mi o folię).

_________________
klauzi ;o>


czwartek, 13 stycznia 2005, 22:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 20:40
Posty: 88
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Do Minoltek serii Z są takowe patenty (Fototip) ale do ruchomych wyświetlaczy nie spotkałem...
Obrazek

Obrazek
Te są o tyle dobre, że po otwarciu robią za osłonę przeciwsłoneczną i można je zdjąć. Może gdzieś są i takie do serii A...?

_________________
Minolta Z10 + Kingston 256MB + Pretec 512MB + Ak. SANYO 2300mAh + fltry POLAR/UV/ND4X + futerał MinoltaCS-DG1000 + statyw Velbon CX-444


Ostatnio edytowano czwartek, 13 stycznia 2005, 23:46 przez Wasylek, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 13 stycznia 2005, 23:25
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Jak narazie u mnie wszystko gra. Podają, że ma na sobie warstwe ochronną. Może i ma, bo sam LCD ciut miękciej się ugina. Czyszczę go albo polarem lub chusteczką higieniczną. Żadnych rys. Ostrymo przedmiotami z wiadomoych powodów po nim nie jeżdziłem ;)

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


czwartek, 13 stycznia 2005, 23:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
ja kupilem sobie folijke (te glosne podrobki ktorych gwozdziem nie da sie zarysowac; zorin czy cos takiego), rozkrecilem wyswietlacz, nakleilem skrecilem i nie narzekam ;-)

_________________
remanent...


piątek, 14 stycznia 2005, 08:29
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
A jak się Emes sprawdza to w działaniu i jak przekłada się na wizję w LCD? Testowałeś jakoś to cudo?

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


piątek, 14 stycznia 2005, 20:52
Zobacz profil
Post 
Ja niestety uszkodziłem wyświetlacz w A2- co prawda tylko troche (niewielka zmian kontrastu) ale w aparacie za ponad (wtedy) 4000 to balało. Uważajcie, bo naprawdę łatwe.


piątek, 14 stycznia 2005, 22:39
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
BeHQ, z widocznoscia nie mam problemu, natomiast ja testow nie robilem.
robil je ktos stad gwozdziem i szpilka na takim samym zorinie i mowil, ze srednio mu sie udalo cokolwiek zrysowac; wnoskuje zatem ze raczej jest ok :-)

_________________
remanent...


piątek, 14 stycznia 2005, 23:19
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 14 lutego 2004, 15:35
Posty: 37
Lokalizacja: Sanok
Post osłonka zabezpieczająca
Witam. Właśnie dzis spodziewam sie nadejścia przesyłki z takową osłonką, jaka przedstawił Wasylek (xxxxxx). Zdejmę folię wczesniej zakupioną, która w praktyce mnie troszke rozczarowała (mam na mysli zmienne warunki atm.)
Wprawdzie troszkę mi ona wzbogaci aparat hihiiihi , bo będzie na niej napis Z-2 (bedzie zakładana do Z-1), ale z napisem Z-1 nie mają. Po paru dniach nie omieszkam podzielić się spostrzeżeniami i opinią o tym cudzie (które teoretycznie wydaje mi się być najlepszym rozwiązaniem) Pozdrawiam.


środa, 26 stycznia 2005, 10:43
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 14 lutego 2004, 15:35
Posty: 37
Lokalizacja: Sanok
Post j.w
tam gdzie xxxxxx to sklep, w którym zamówiłem w Krakowie Nad Potokiem hihihii.


środa, 26 stycznia 2005, 10:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 20:40
Posty: 88
Lokalizacja: Warszawa
Post 
No to czekamy na opinie! Ja toto miałem w ręku ale nie wiem na ile jest praktyczne? :)

_________________
Minolta Z10 + Kingston 256MB + Pretec 512MB + Ak. SANYO 2300mAh + fltry POLAR/UV/ND4X + futerał MinoltaCS-DG1000 + statyw Velbon CX-444


środa, 26 stycznia 2005, 12:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
ja mam przyklojoną folię z okłsdki z dowodu osobistego.. przykleiłem ją taśmą 2stronnie klejącą do obudowy wyświetllacza. DZiała dobrze

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 26 stycznia 2005, 17:14
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 14 lutego 2004, 15:35
Posty: 37
Lokalizacja: Sanok
Post osłonka
Witam Wszystkich.
Maaam! Więc zdanie moje jest : Solidnie wykonana, materiał zdaje sie być też dobry. dopasowana idealnie. W sumie jestem bardzo zadowolony. Chociaz mogła by byc połowę tańsza. Haha. Nie żałuję. Pozdrawiam.


piątek, 28 stycznia 2005, 18:02
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
sztyfcikPodaj namiar na to, przyjżę się z bliska ;)

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


piątek, 28 stycznia 2005, 18:20
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 14 lutego 2004, 15:35
Posty: 37
Lokalizacja: Sanok
Post osłonka
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40106916


piątek, 28 stycznia 2005, 18:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL