Teraz jest środa, 26 września 2018, 10:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Z3-Problem z przegrywaniem do kompa !!! 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 14 lutego 2004, 00:39
Posty: 2
Post Z3-Problem z przegrywaniem do kompa !!!
Mam pewien nietypowy problem. Przy podłączeniu kablem USB mojej Minolty Z3 do kompa czasem uda się jej połączyć , ale często nie uda się(wtedy pisze cały czas że inicjalizuje połączenie USB i można czekać i czekać... i nic). Oczywiście komp jej w tym wypadku nie widzi. Wtedy rozpinam kable, wpinam, kombinuję i za którymś razem zaskoczy. A przecież robię wszystko zgodnie z instrukcją. Wkurza już mnie to - dlatego pytam. Jaka może być tego przyczyna?? Czy trzeba wtedy czekać dłużej i w końcu zaskoczy?? Czy powodem mogą być słabe akumulatory?? Ale zdjęcia robi i błyska bez problemu, więc nie rozumiem. Czy może jest uszkodzony kabel USB lub wtyk w aparacie?? POMOCY !!!!!! Proszę .........


czwartek, 3 lutego 2005, 00:20
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 lutego 2005, 15:48
Posty: 12
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Jedna rzecz warta sprawdzenia - zaktualizować obsługę portu USB dla płyty głównej - inaczej zaktualizować sterowniki. To że komp chodzi z innymi "prostymi" urządzeniami USB nie oznacza, że ma prawidłowe sterowniki. Pierwsze to sprawdzić połączenie aparatu na kilku innych kompach. Jeśli na innych chodzi to ewidentnie sterowniki. Zwłąszcza dotyczy to płyt z VIA oraz tych z portem USB 2.0. Najczęściej na płycie CD do płyty głównej są nieaktualne sterowniki, albo (!) nie uwzględnił ich Pan przy stawianiu systemu.
Oczywiście przerwa w kablu też się może zdarzyć.
Jest jeszcze trzecia przyczyna - błedy na karcie. To nawet powoduje, że aparat wcale nie jest widziany przez kompa.


czwartek, 3 lutego 2005, 18:41
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 16 sierpnia 2003, 21:26
Posty: 32
Lokalizacja: Koszęcin
Post 
Umnie cos podobnego robi sie na czytniku z karta SD 512MB, po wlozeniu jej do czytnika komp sie zawiesza, czytnik resetuje sie i nic, nie da sie przegladac zawartosci karty, a jesli pozostawie ja w aparacie to karta normalnie dziala.
Czytnik musi byc dobry bo karty CF, SM czyta, SD (testowalem tylko 16 MB i 64MB)

Sorry za off topic :)


poniedziałek, 21 lutego 2005, 00:03
Zobacz profil
Post 
Miałem ten sam problem do czasu prawidłowego zainstalowania USB2.0
Musisz kombinować ze sterownikami!!
Wadliwa karta odpada bo mam notebooka z wbudowanym czytnikiem i widział kartę bez problemów. :lol:


poniedziałek, 28 lutego 2005, 20:56

Dołączył: sobota, 16 sierpnia 2003, 21:26
Posty: 32
Lokalizacja: Koszęcin
Post 
remelDzieki za odpowiedz, bede probowal ze sterownikami. Juz myslalem, ze problem pozostanie bez odpowiedzi ;)

Jesli uda mi sie to poprawnie zainstalowac dam o tym znac.


poniedziałek, 28 lutego 2005, 21:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL