Teraz jest piątek, 24 maja 2019, 10:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Nareszcie mam A2!!! 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
BrainDamage napisał(a):
BeHQ - nie ma z aparatem POLSKIEJ instrukcji?
Czy z Twoim nie było?

sprzęt z niemiec, zabrakło tłumaczenia:) Za to 500zł w kieszeni się ostało na w miarę porządny garniak i dodatki ;)

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


niedziela, 13 lutego 2005, 23:29
Zobacz profil
Post 
A gdzie kupowałes w niemczech? :)
Ja byłem w Niemczech i Holandii i ponizej 700euro A2 nie widziałem
W MM w Magdeburgu byla cena 700euro a w NL 750 euro.
Bylem wczoraj na giełdzie w stodole i A2 byla za 2900zł takze roznica niewielka. Ale A-2ójek coraz mniej. A-200 do oporu. widzialem juz po 2500zł. Pewnie za 2 miechy spadna do 2,2tys.
W koncu wczoraj zrobilem jakies fotki.Słoneczko bylo :D


poniedziałek, 14 lutego 2005, 20:41

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 22:02
Posty: 124
Post 
Dzis jakiś gnoj przysłał mi sms zę sprzeda a200+512 pamieć za 2300. Wszystko ganc nowe.
natomiast zauważyłem, ze na allegor pacjent ktory hurtowo opycha apraty nie ma juz a2 po 2900, natomiast ma A200 po tyle.


poniedziałek, 14 lutego 2005, 22:42
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Pawel N napisał(a):
A gdzie kupowałes w niemczech?

w naszym rodzimnym kraju. Komplet z allegro tyle ze bez instr. w PL.
Własciwie w dobrym momencie ją zakupiłem, bo biorąc pod uwagę fakt iż aparat "znika" cena sie trzyma sie na prawie ze takim samym poziomie. Spadła znacząco w dół ale nie w doline jak było kilka prognoz. Nie oznacza to, że wiecznie tak będzie aczkolwiek do ceny ponizej 2K przez najblizsze pół roku nie spadnie. Coś w tym musi być ;)

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


wtorek, 15 lutego 2005, 01:32
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 22:02
Posty: 124
Post 
odnosze wrazenie, ze ludzi skusila dosc atrakcyjna cena - po oczątkach po 5000, redukcja o 50%


wtorek, 15 lutego 2005, 21:06
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Cytuj:
po oczątkach po 5000, redukcja o 50%

a co mają powiedzieć Ci, którzy wydali te 5K ;) No ale to fizyka handlu.

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


środa, 16 lutego 2005, 00:05
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post 
A2 jest w porządku, w mojej mnie denerwuje czas zapisywania tiffów. Z zegarkiem w ręku od 8 do 15(!) sekund! (RAWów nie sprawdzałem, bo muszę zmienić chyba kompa, żeby mi się Dimage Viewer przestał zawieszać przy próbie otwarcia). A może mam coś z kartą? Sandisk 1 GB ultra II.

_________________
350D/30D


środa, 16 lutego 2005, 21:54
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
Jeżeli DV otwiera się na zdjeciu, które było obracane o 90 stopni poza DV to dochodzi do zawieszenia DV i jego zamknięcia. A najlepiej odinstaluj i zainstaluj :D

_________________
Minolta A1, Dynax 60, Alfa 300


środa, 16 lutego 2005, 22:18
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 lutego 2005, 00:49
Posty: 144
Lokalizacja: łódzkie
Post 
SamP napisał(a):
A najlepiej odinstaluj i zainstaluj


Ha, ha, robiłem to z dziesięć razy. Usuwałem ręcznie, czyściłem między instalacjami Nortonem i nic. Jednak musi zostawać po instalacji jakiś śmieć, bo DV po każdej instalacji próbuje się otworzyć ten sam folder, który otworzyłem za pierwszym razem. Słyszałem już opinię, że Minolta nie lubi się z PC i MW. Woli Maca. A propos: czy jakiś programik oprócz DV czyta RAWy Minolty?

_________________
350D/30D


czwartek, 17 lutego 2005, 21:55
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 23:51
Posty: 499
Lokalizacja: Białystok
Post 
To niezupełnie jest tak, że DV się nie lubi z PC i MW. Jest w końcu tylu użytkowników u których ten program chodzi. Sam mam W ME i nie mam problemów. Pod Xp też mi chodzi tak więc Twój problem musi tkwić gdzie indziej;najprawdopodobniej w konfiguracji kompa. Moja propozycja: odinstaluj, zmień nazwę katalogu od którego zaczyna przeszukiwanie DV, zrestartuj kompa, zainstaluj. Jeżeli nie pomoże powyższe wzbogać o czyszczenie rejestru po odinstalowaniu DV. No i czy przypadkiem nie masz W98?

_________________
Minolta A1, Dynax 60, Alfa 300


piątek, 18 lutego 2005, 00:24
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 23 stycznia 2005, 22:02
Posty: 124
Post 
Doleslaw napisał(a):
A2 jest w porządku, w mojej mnie denerwuje czas zapisywania tiffów. Z zegarkiem w ręku od 8 do 15(!) sekund! (RAWów nie sprawdzałem, bo muszę zmienić chyba kompa, żeby mi się Dimage Viewer przestał zawieszać przy próbie otwarcia). A może mam coś z kartą? Sandisk 1 GB ultra II.


mam preteca 12mb/s - i nie bardzo widze różńicę między tiff a jpg w czasie zapisu. Może coś przegapiam?


sobota, 19 lutego 2005, 02:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
gienioo napisał(a):
Ma do oddania akumulator PNP-400 Premium Gold i wężyk ( samoróbkę z allegro ale działa).
chetnie przyjme, kupie itp itd.

_________________
remanent...


środa, 26 lipca 2006, 21:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL