Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 20:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Lampa i telekonwerter do A2 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 11:57
Posty: 2
Post Lampa i telekonwerter do A2
:D Od września 2004 mam Minolte A2 i obecnie jestem na etapie zakupu lampy błyskowej do oraz telekonwertera to tego aparatu .
1. Lampa : Sunpak PZ40x lub Konica Minolta Maxxum Program Flash 3600 HS (D) TTL ?
2. Telekonwerter : Minolta ACT-100 , Raynox DCR-1540PRO Raynox DCR-1850PRO, Olympus TCON-17 ?

Czy kotoś testował ten sprzęt z Minoltą A2 :?:
Będę wdzięczny za wrzelkie opinie . :D


niedziela, 20 lutego 2005, 12:03
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 11:57
Posty: 2
Post 
Sory w poście ma być "wszelkie" a nie "wrzelkie" !!!!


niedziela, 20 lutego 2005, 12:05
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
miro2 napisał(a):
Sory w poście ma być "wszelkie" a nie "wrzelkie" !!!!


Nie musisz pisać nowego posta... Możesz edytować starego. Zrób to proszę.

Odnośnie lamp, to SUNPAK nie będzie prawidłowo działał. 3600 owszem, na Allegro można czasami dostać już za 600 zł.

Telekonwertery. Akurat tej Minolty nie znam, Raynox'y polecam. Tylko w sumie po co to? Jakość zdjęć będzie nieco gorsza. Można zawsze sobie wykadrować w domu na komputerze.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 20 lutego 2005, 12:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Konwertery z minolty są zdecydowanie lepsze :!: Oczywiście do Minolt

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 20 lutego 2005, 22:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 1 października 2004, 11:08
Posty: 172
Lokalizacja: Poznań
Post 
Lampa z proponowanych przez Ciebie to tylko 3600HSD - rewelacja to nie jest, ale z tego grona najlepsza.

A telekonwerter ????
Po co ????
W erze dwusześćiennego algorytmu interpolacji PSa to rzecz zupełnie zbędna.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 21 lutego 2005, 09:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL