Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 21:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Akumulatorki w Z3?? 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:47
Posty: 4
Lokalizacja: Trójmiasto
Post Akumulatorki w Z3??
Witam wszystkich:) Od pewnego czasu jestem szczęsliwym użytkownikiem Z3. Zakupiłem akumulatorki HAMA 2300 i na wpełni naładowanych mogę wykonac około 80 zdjęć,chciałbym zauwazyc ze zaczynam sie uczyc. Waszym zdaniem to dużo czy mało?? Zastanawiam sie nad kupnem drugiego zestawu akumulatorkow.


piątek, 25 marca 2005, 00:01
Zobacz profil
Post 
Drugi zestaw jest dobrym pomysłem. Jeden komplet w aparatQ, drugi naładowany w torbie. Co do ilości zdjęć, to nie wiem.

pozdrawiam


piątek, 25 marca 2005, 07:55

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
strasznie mało. ja w moim olku robie po 200 [prawie wszystkie z lampą] na jednym komplecie [2 aku] 1600 mAh (!)

_________________
A510 + SD 256 Mb + pokrowiec z hipermarketu + statyw z allegro + GP PowerBank Quick 4x1600 mAh.


piątek, 25 marca 2005, 17:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Mało Ci wychodzi, chyba że sam proces pstrykania nieco Ci zajmuje ( pojeżdżenie zoomem itp )

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


piątek, 25 marca 2005, 22:51
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 16 sierpnia 2003, 21:26
Posty: 32
Lokalizacja: Koszęcin
Post 
ja jako uzytkownik Z3 robie okolo 120-170 zdjec; roznie zoom, lampa...
dokladnie nie mam zmierzonej ilosci fotek.

A moze masz wlaczony ciagly AS albo ciagly AF i to duzo zbiera pradu. Ja mam AS wlaczony tylko na ekspozycje.


piątek, 25 marca 2005, 23:30
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:47
Posty: 4
Lokalizacja: Trójmiasto
Post 
Witam. Miałem cały czas właczony AS i tez AF wiec to mogło byc tego przyczyna.Natomiast zakupiłem zestaw aku GP 2300 mAh i ich zywotnosc jest o wiele wieksza.Przez weekend pstrykałem zdjecia a do tego pogoda dopisła wiec jestem zadowolony.Dzieki serdeczne za podpowiedz.Pozdrawiam





Konica Minolta Z3 + nasadka szerokokatna + 4xGP 2300 mAh + 4x HAMA 2300 mAh + statyw + KINGSTON SD HS 512MB


poniedziałek, 28 marca 2005, 17:18
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 1 stycznia 2005, 19:37
Posty: 28
Lokalizacja: Œlšsk
Post 
JA mam z2 i akumulatorki 2300 forewer i powiem wam ze spokojnie robie na pełno załadowanych full zdjec na rozdzielczosci 1200 albo 1600 kiedys udało mi sie zapełnic cała karte bez ładowania (karta 512 MB) wiem ze wszytko zalezy od akumulatorow bo nie zawsze np 2300 czy 2600 odpowiada tej wielkosci

_________________
Konica Minolta Z2, SD 512


wtorek, 29 marca 2005, 00:33
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 16 sierpnia 2003, 21:26
Posty: 32
Lokalizacja: Koszęcin
Post 
ja mialem na mysli rozdzielczosc 2272x1704 i jakosc na high :)

ale nie ma co porownywac z2 do z3 pod wzgledem wydajnosci na akmulatorkach.


wtorek, 29 marca 2005, 12:22
Zobacz profil

Dołączył: środa, 29 czerwca 2005, 12:52
Posty: 28
Lokalizacja: zachodnia Galicyja
Post 
Mi Z3 zjada duzo wiecej energii niz Z1 ... tylko teraz mam pytanie , na jakim firmware jedziecie ?
Ja mam akuratnio to najnowsze co jest na stronce i mysle cze nie wyprobowac jakiegos starszego .

Zreszta to wszystko pestka , najgorsze jest to ze w Z1 przez rok nie zdazylo sie zeby zapomnial daty , a tu juz kilka razy .... heh .

_________________
lipiec 2004 -Minolta Z1 + tulejka + filtr UV i Polaryzacyjny
maj 2005 -Minolta Z3 + tulejka + filtry jak wyzej ;)
sierpień 2006 -Canon Rebel/300D +18-50(2,8) +100-300(4,5/5,6) +58(2) +grip +filtry UV i Polar.
Pożyczony statyw Kodaka :)


środa, 29 czerwca 2005, 17:05
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 16 sierpnia 2003, 21:26
Posty: 32
Lokalizacja: Koszęcin
Post 
TxM hmm... moja Z3 czasami zapomni daty jak po ladowaniu wlaze baterie, to wtedy niby data jest ustawiona ale skasuje sie za jakis krotki czas, nie problem ustawic na nowo i trzyma. A nie zdarzylo mi sie zeby 'zapomnial' podczas robienia zdjec. A jesli chodzi o firmware... sa plotki ze na starszym firmware niz 1.02e czesto aparat sie wiesza itd. Mam najnowszy firmware wgrany i nie narzekam. Moze zdarzylo sie ze aparat sie zawiesil, ale to byla wina slabych baterii :) a tak po przebiegu ponad 3000 zdjec od konca stycznia tego roku moge powiedziec ze ladnie sprawuje sie aparat.


środa, 29 czerwca 2005, 18:05
Zobacz profil

Dołączył: środa, 29 czerwca 2005, 12:52
Posty: 28
Lokalizacja: zachodnia Galicyja
Post 
Zapominal daty jak go oszukiwalem i otwieralem klapke z akumulatorkami i zamyklem ze niby zmienione , wtedy jeszcze sie zalaczyl ,ale gdy juz padlo zasilanie to razem z data .
Wiem , to nie ladnie z mojej strony ;) juz nie bede .

Tylko bylem przyzwyczajony do mniej energochlonnej Z1 i tego ,ze tam juz obiektyw sie zatrzymywal w czasie wysuwania a jeszcze sie wlaczla .

W kazdym razie przelaczylem wczoraj system wstrzasowy i teraz powinen sie zalaczac tylko przy robieniu zdjecia , moze to zaoszczedzi energii .

_________________
lipiec 2004 -Minolta Z1 + tulejka + filtr UV i Polaryzacyjny
maj 2005 -Minolta Z3 + tulejka + filtry jak wyzej ;)
sierpień 2006 -Canon Rebel/300D +18-50(2,8) +100-300(4,5/5,6) +58(2) +grip +filtry UV i Polar.
Pożyczony statyw Kodaka :)


poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:59
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 9 czerwca 2005, 21:00
Posty: 29
Post 
ja nie mam co prawda z3, ale z10 i przy fotach z lampą i częstej zabawie z zoomem robię na 2400mAh( 4x) około 200 fotek

_________________
S5500+xD512MbFuji+tuleja Raynox+zestaw filtrów CENEI


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 14:55
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 16:48
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa
Post 
wiem że to może wydawać się głupie...
ale wyłącz dźwięki 8)

_________________
aparat: Konica Minolta Dimage Z3
statyw: Hama alpha 60

"Każdy moment w życiu zawiera w sobie jakšœ okazję.
Umiejętnoœciš jest jš dostrzec." Galileo Galilei


poniedziałek, 22 sierpnia 2005, 13:41
Zobacz profil

Dołączył: środa, 29 czerwca 2005, 12:52
Posty: 28
Lokalizacja: zachodnia Galicyja
Post 
Ok , minelo troche czasu wiec dodam ze obecnie mam dwa kompleciki akumulatorkow , w tym jeden 2300 i jeden 2600 i jest OK .
Dziwnie to wyglada ... zupelnie jakby sie musial aparacik dotrzec :D nie kumam o co biega , ale spokojnie zapelniam na jednym komplecie karte 256 w ekonomicznym trybie , czyli jakies ponad 400 zdjec , w tym moze byc troche z lampa .

To co mam poustawiane i ma napewno wplyw na zuzycie energii to :
- wylaczone wszelkie dzwieki
- funkcja stabilizcji ustawiona na wlaczanie tylko przy nacisnieciu spustu
- jezeli autofokus to tez tylko po nacisnieciu spustu
- przy Z1 mialem przyciemniony wyswietlecz , w Z3 to raczje nie dobry pomysl , ale za to mozna korzystac z wizjerka .

to tyle mi teraz po glowie sie kolatalo :)

_________________
lipiec 2004 -Minolta Z1 + tulejka + filtr UV i Polaryzacyjny
maj 2005 -Minolta Z3 + tulejka + filtry jak wyzej ;)
sierpień 2006 -Canon Rebel/300D +18-50(2,8) +100-300(4,5/5,6) +58(2) +grip +filtry UV i Polar.
Pożyczony statyw Kodaka :)


wtorek, 23 sierpnia 2005, 11:03
Zobacz profil
Post 
Akumulatorki trzeba po kupnie rozładować do oporu ,tak aby aparat zupełnie nie reagował ,i naładować maxymalnie po czym powtórzyć czynność tak aby się dobrze sformatowały .Ja mam energizery 2500Mha i robie ponad 400 zdjęć na jednym komplecie w trybie Fine czyli na maxa :D ,a najlepiej kupić do nich ładowarke impulsową z trybem rozładowywania bateri ,ale z tej opcji korzystać raz na 30 ładowań :).Pozdr


niedziela, 28 sierpnia 2005, 02:12
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL