Teraz jest środa, 26 września 2018, 01:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pomocy! Minolta Dynax 5 zasilanie ? 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 15:23
Posty: 2
Post Pomocy! Minolta Dynax 5 zasilanie ?
Hejka.

W pośpiechu kupiłem Dynax'a 5 i nie zauważyłem, że korzysta on z jakiś dziwnych baterii w cenie 10 zł za sztuke ;(

pytania :
- Ile te baterie wytrzymują
- A teraz najważniejsze czy są jakieś akumulatory do tego aparatu i ładowarka, bo jeśli nie ma to będe się musiał go jaknajszybciej pozbyć ;(

Co za lipa, ratujcie!!!! :(


czwartek, 2 czerwca 2005, 15:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Easy man! :)
Baterie te starczają na długo (kilkadziesiąt filmów).
Co do akumulatorów, poszukaj na allegro, może coś znajdziesz.

Tak na marginesie: te baterie w sklepie kosztują 25zł za sztukę ;-)

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


czwartek, 2 czerwca 2005, 15:42
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jeśli są w ogóle takie akumulatory, to ich cena jak i ładowarki jest ogromna. Na Allegro można dostać baterie Duracell, czy Panasonic około 15 zł i takie warto. W sklepach są nawet za 30 zł

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 2 czerwca 2005, 15:55
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 15:23
Posty: 2
Post 
Toś mnie trochę pocieszył kilkadziesiąt filmów to bardzo dużo :) cena tyhc baterii na alegro to około 10 zł za sztukę Philipsa.

Znalazłem nawet jedną ładowarkę na allegro ale tylko jedną za 149 zł do Aku cr2 narazie wysłałem list z zapytaniem czy będzie ona współpracowała z aparatem, swojądrogą nigdzie indziej takich ładowarek nie widze... trochę mnie to zdenerwowało :) jakbyście mieli jeszcze namiary na łądowarke i akumulatory cr 2 to proszę napisać. pozdr.


czwartek, 2 czerwca 2005, 15:55
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Kilkadziesiąt (30-40) filmów bez lampy, z lampą dużo mniej kilkanaście, Dynax 5 lampą również robi wspomaganie AF, a to żre prądu, w ciemności najlepiej podłączyć zewnętrzną lampę np 3600HDS, ona ma w sobie oswietlacz AF, i jest na typowe paluszki.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


czwartek, 2 czerwca 2005, 22:53
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
jacek2004 napisał(a):
zewnętrzną lampę np 3600HDS


3600 HS (D) - choć to zwykłej lustrzanki nie musi być taka i lepiej chyba 5400, bo w tej samej cenie, a lepsza. Ale to i tak dodatkowy i spory koszt.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 3 czerwca 2005, 01:21
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Vendeur, a jak w przyszłości Fuckt kupi sobie coś cyfrowego Minolty ? To co 5400 na śmietnik? A najlepiej niech dokupi 5600HSD :D . 3600HSD wystarczy, załaduje do puszki film z ISO 400 lub 800 i będzie mu błyskać na kilometry :wink:

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


piątek, 3 czerwca 2005, 11:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL