Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 08:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 A1 i Kingston ElitePro 1GB - PROBLEM :( 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 11:58
Posty: 19
Post A1 i Kingston ElitePro 1GB - PROBLEM :(
Wiam. Właśnie kupiłem sobie nowiutką kartę CF Kingston Elite Pro 1GB z tej nowej serii( napis 50x na karciee). Zachwycony podaną prędkością karty przystąpiłem do spawdzania i ...... LIPA!!! Problem polega na tym, że zdjęcie w RAW zapisuje mi 13sek!!! Posiadam jeszcze 2 karty Lexara 128MB 8x i Vikinga 512MB. Obydwie karty zapisałytą samą fotkę w RAWie w 8sek!!!
Dlaczego tak wolno chodzi Kingston??? Firmware 1.02E i kata sformatowana w aparacie. Czy karta jest walnięta i czy można to jakoś sprawdzić?


piątek, 3 czerwca 2005, 22:25
Zobacz profil
Post 
moze karta Kingston nie jest Kingston ?

pozdrawiam :)


piątek, 3 czerwca 2005, 23:22

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 11:58
Posty: 19
Post 
kupiłem w sklepie komp., znanym i dobym, oryginalnie zapakowaną, wyglądajak kingston. Może ktoś kto ma A1 napisze jaki powinien być mniej wiecej czas nagrania 1 fotki w RAW?


sobota, 4 czerwca 2005, 09:00
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Oddaj ją i powiedz, że jest wadliwa.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 4 czerwca 2005, 14:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Też mam wrażenie że Kingston Elite pro jest wolny.
Na pewno wolniejszy od mojej drugiej karty - lexar High Speed

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


sobota, 4 czerwca 2005, 17:28
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 1 czerwca 2004, 10:26
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Post 
pol123 napisał(a):
Może ktoś kto ma A1 napisze jaki powinien być mniej wiecej czas nagrania 1 fotki w RAW?


u mnie (standardowy Kingston 512, 'seria pomarańczowa') RAW zapisuje się jakieś 8-10 s.

p.

_________________
Minolta A1


niedziela, 5 czerwca 2005, 20:03
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 28 kwietnia 2005, 12:41
Posty: 3
Post Re: A1 i Kingston ElitePro 1GB - PROBLEM :(
pol123 napisał(a):
Wiam. Właśnie kupiłem sobie nowiutką kartę CF Kingston Elite Pro 1GB z tej nowej serii( napis 50x na karciee). Zachwycony podaną prędkością karty przystąpiłem do spawdzania i ...... LIPA!!! Problem polega na tym, że zdjęcie w RAW zapisuje mi 13sek!!! Posiadam jeszcze 2 karty Lexara 128MB 8x i Vikinga 512MB. Obydwie karty zapisałytą samą fotkę w RAWie w 8sek!!!
Dlaczego tak wolno chodzi Kingston??? Firmware 1.02E i kata sformatowana w aparacie. Czy karta jest walnięta i czy można to jakoś sprawdzić?


Jak kupowałem swoją Minoltę A200 to pan Pacyna mówił że nowe karty Kingstona nie bardzo do Minolt pasują.... Może to właśnie to? W końcu A1/A2/A200 to prawie ten sam aparat.

pozdrawiam :)


niedziela, 5 czerwca 2005, 22:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
wiesz... im większa karta tym większy czas obsługi.. pocieszę cię - też mam kingstona elite pro tyle że 512, właśnie zrobiłęm próbę i tak jak i u ciebie zapis do pamięci (sygnalizowany diodą) trwał ok 13 sek.. kiedyś tam robiłem test na karcie 32 MB i tam było zdecydowanie szybciej - więc problem nie tkwi w tej jednej karcie. .. na marginesie ja robie .jpg xfine (nie po to mogę wszystko ustawić w aparacie by jeszcze później musiał obrabiać zdjęcie na kompie ;) ) - może to przez stare przyzwyczajenie z z :D

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


niedziela, 5 czerwca 2005, 22:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL