Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 17:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 A200 przed zakupem 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 18 czerwca 2005, 19:29
Posty: 11
Post A200 przed zakupem
Witam
Prosze o rady o czym powinienem pamietac przed zakupem tego aparatu? Widze ze w standardzie ten aparat nie ma pamieci ...... rozumiem ze odrazu czebac kupic jakas karte ? Slysze ze sa problemy z aku jaki kupic zeby nie bylo ? I ostatnie pytanie jak to wyglada z kupieniem na amazon ? Czy jak dojdzie beda jakies problem z wtyczkami czy czyms podobnym ?


Ostatnio edytowano sobota, 18 czerwca 2005, 21:36 przez Ryan, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 18 czerwca 2005, 19:34
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Problemów z wtyczkami nie będzie, bo przecież tam nie ma nic do kontaktu sieciowego. Pamięc nawet jeśli jest to i tak mała i musisz zakupić od razu kartę wielkości najlepiej 1 GB w cenie 250-300 zł. Nie wiem, w czym problem z akumulatorem. W każdym razie na Allegro na pewno dostaniesz zapasowe.

A sam aparat wart pieniędzy, więc nie masz się co obawiać.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 18 czerwca 2005, 20:29
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 21 grudnia 2004, 17:03
Posty: 59
Lokalizacja: Wawa
Post 
Vendeur napisał(a):

A sam aparat wart pieniędzy, więc nie masz się co obawiać.


Zalecam więcej ostrożności w polecaniu tej "wyrafinowanej hybrydy".
Szklanka zimnej wody i dopiero piszemy :)
Moim zdaniem nie wart tych pieniędzy.
g


sobota, 18 czerwca 2005, 21:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 marca 2005, 11:34
Posty: 275
Post 
na amazon (chyba Ci chodzi o amerykanski amazon) chyba sa tanie karty, w kazdym razie np sandiska cf ultra 2 1gb mozesz kupic juz od 80$ (wlasnie to poczynilem) wiec polecam ten model, szybki i tanio w USA, w Polsce ciagle bardzo drogi...
co do wtyczek to bedziesz mial problem, ktory wyniesie Cie ok 5 zl, bdziesz musial kupic kabelek do akumulatora (taki zwykly jak np do radia) bo w USA sa inne wtyczki.
pozdrawiam!


sobota, 18 czerwca 2005, 21:56
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 18 czerwca 2005, 19:29
Posty: 11
Post 
chyba zasilacz do auka ma wtyczke :wink:
Czytalem ze aku krotko trzyma dlatego moje pytanie czy naprawde warto kupic jakis mocniejszy.....

gienioo jak mozesz umotywuj swoja wypowiedz
Frog dokladnie chodzi mi o amerykanski amazon tylko nie wiem jak to jest z cłem słyszałem ze wszystko co ponad 2000 tys obejete jest jakim clem to prawda ?


sobota, 18 czerwca 2005, 22:11
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Zapomniałem o tym akumulatorze... :oops: Tzn. wtyczce.

PS. Gdybyś kupował tam sprzęt, to ja bym się pisał na taką kartę pamięci, gdybyś mógł... No chyba, że nie jesteś z Polski :/

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 18 czerwca 2005, 22:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 marca 2005, 11:34
Posty: 275
Post 
z clem jest roznie... to nie prawda co piszesz przynajmniej w praktyce. osoba ktora to przywiezie powinna miec go w bagazu podrecznym i powiedziec po prostu ze to jej aparat, cla nie bedzie. Nie mysl o tym zeby transportowac aparat w przedziale bagazowym samolotu.. kazdy kto chociaz raz widzial jak sie laduje te bagaze wie o czm mowie. Latwo moga Ci uszkodzic aparat. Co do aku, ja wlasnie sprowadzam Nikona 8800 i uwazam ze dodatkowy akumulator to podstawa. te aparaty sa bardzo energozerne i jak wyjedziesz gdzies np w gory, gdzie nie bedziesz mial mozliwosci szybkiego podladowania to bardzo Ci sie przyda.
I jeszcze cos. Zeby nie nalozyli cla najlepiej jest transportowac bez pudelka. Dlatego ja tez zamowilem pokrowiec na aparat, w ktorym ma byc on przewieziony, a pudelko kazalem wyrzucic. Wtedy bedzie latwiej nabrac celnikow ze aparat nie jest kupiony tam.


sobota, 18 czerwca 2005, 22:16
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 18 czerwca 2005, 19:29
Posty: 11
Post 
no tak tylko ze ja jestem czystej krwi Polakiem :D i mieszkam w Polsce. Aparat chce zamowic przez internet z USA wychodzi mi prawie 800 zł taniej niz w Polsce za 1 GB pamieci, futeral i jeszcze jakas tam bajerke do czyszczenia, ale do czego zmiezam ....... nie bedzie tego nikt przewozil osobiscie wysla to poczta wiec chyba bede podlegał cłu tyle ze to bedzie moje pierwsze zamowienie z USA i nie wiem jak to dokladnie wyglada


sobota, 18 czerwca 2005, 22:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 marca 2005, 11:34
Posty: 275
Post 
uu to na 99% naloza Ci clo... i nie wiem czy to dobry pomysl bo aparat moze sie uszkodzic podczas transportu. W USA trzeba dodatkowo wykupic specjalne ubezpieczenie na poczcie (5$) przed zniszczeniem przesylki. Na dodatek upewnij sie ze Amazon wysyla do Polski, bo w wiekszosci e-sklepow malymi literkami napisano, iz za ocean nie wysylaja. Upewnij sie. Nie dam glowy, ale clo wynosi chbya ok 20%, wiec na Twoim miejscu rozwazylbym zakup tego aparatu w Europie Zach. np w Niemczech. Mysle ze tez powinienes troszke zaoszczedzic.


sobota, 18 czerwca 2005, 22:26
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Wybacz, ale skoro tak, to czemu nie kupisz na Allegro? Nie wierzę, aby aparaty były tam tyle tańsze, bo niedawno sam szukałem. Dochodzi wysyłka, cło etc...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 18 czerwca 2005, 23:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
A200 ma wiele zalet, ale też typowe wady minolt czyli:
-kiepskie zdjęcia nocne
-wysokie szumy
-obrazy niewyostrzane w aparacie, trzeba wyostrzać w PSie

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 19 czerwca 2005, 01:50
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Bonnu...

Czytałem test A1 na dprieview...

Wystarczy ustawić sharpness w A1, aby zdjęcia były naprawdę ostre. A1 szumi mniej niż np Canon G5. A zdjęcia nocne... Z1 robiłem rewelacyjne, więc może Ci nie wychodzą. Niedług sam przetestuję to dokładnie :D.

Wadą A1, która jest bardzo widoczna, jest efekt mory, który np nie istnieje w G5, czy F717.

W A200 poprawiono ostrość na pewno. Odnośnie szumów etc. to nie wiem.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 czerwca 2005, 11:26
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 18 czerwca 2005, 19:29
Posty: 11
Post 
Vendeur teraz to faktycznie tez sie doliczylem ze mi sie nie oplaca z USA. Wyszlo mi ze zaoszczedzilbym jakies 100 zł czyli gra nie warta swieczki.
Chyba kupie w niemczech w media markt jest 24 miesiace gwarancji i 515 Euro dojedzie za darmo bo mam kolesia ktory wraca 10 lipca. Chcialem kupic go na Pixmani tyle ze nie daja polskiej instrukcji no i ponad 200 zł drozej akurat za to dokupie pamiec.

Co do A200 to chcialem go kupic wczesniej ostatecznie przekonali mnie w ostatnim Chipie gdzie akurat wygral caly ranking. Mysle ze nie bede narzekal.......


niedziela, 19 czerwca 2005, 11:50
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Przeglądałem tamte ceny i minimalnie niżej niż u nas, a pamięć chyba nawet droższa, więc kup na Allegro.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 czerwca 2005, 12:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:12
Posty: 268
Lokalizacja: Jarocin
Post 
Heh, chcesz tanio sprzet? Poszukaj jakiegos znajomego, ktory stacjonuje w Iraku, znajomy przywiozl sobie Minolte Z3 za rownowaznik polskich 500 zl. Tam jest masa sprzetu za smiesznie niskie pieniadze, sam osobiscie gdybym wiedzial o tym ze moze tak zrobic, juz dawno mialbym cos ekstra, a dowiedzialem sie jak juz wrocil i wiecej nie pojedzie

_________________
Robson :) Minolta D5D + KM 18-70/3,5-5,6 + Sigma 70-300/4-5,6 APO + Sandisk 1GB + Velbon Dx-888


niedziela, 19 czerwca 2005, 12:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL