Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 08:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Dimage Capture do Minolty A 1 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 15:45
Posty: 11
Post Dimage Capture do Minolty A 1
Poszukuję programu do sterowania Minoltą A1, proszę o podpowiedź, gdzie ten program można ściągnąć. Proponowany Dimage control po zainstalowaniu nie działa - to jest nie wykrywa aparatu. :?


wtorek, 21 czerwca 2005, 15:53
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 1 czerwca 2004, 10:26
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Post 
1. użyj wyszukiwarki lub sprawdź dział Minolta (13 post od góry)
2. ustaw w menu Transfer mode na 'Comp. control'

p.

_________________
Minolta A1


wtorek, 21 czerwca 2005, 16:12
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 15:45
Posty: 11
Post 
Dzięki będę szukał. Wcześniej zainstalowałem Dimage control, ale program ten nie wykrywa aparatu, nie wiem w czym jest problem?


wtorek, 21 czerwca 2005, 16:45
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 15:45
Posty: 11
Post 
Hassan napisał(a):
1. użyj wyszukiwarki lub sprawdź dział Minolta (13 post od góry)
2. ustaw w menu Transfer mode na 'Comp. control'

p.

Proszę o podpowiedź, gdzie należy ustawić transfer mode?


wtorek, 21 czerwca 2005, 16:56
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
w menu aparatu

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


wtorek, 21 czerwca 2005, 17:00
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 15:45
Posty: 11
Post 
jacek2004 napisał(a):
w menu aparatu

Nie mogę znależć w menu, proszę podać w której z zakładek/


wtorek, 21 czerwca 2005, 17:09
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Instrukcja strona 134, zakładka z "kluczem feancuskim" nr 1 trzecia pozycja "transfer mode". :wink: Ludzie czytać nie umieta?

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


wtorek, 21 czerwca 2005, 18:53
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 15:45
Posty: 11
Post 
jacek2004 napisał(a):
Instrukcja strona 134, zakładka z "kluczem feancuskim" nr 1 trzecia pozycja "transfer mode". :wink: Ludzie czytać nie umieta?

Znalazłem to po napisaniu postu, ale co z tego i tak nie działa, gdy przełącze na komputer kontrol to nie wykrywa dysku i długo się łączy, usiłuje instalować sterownik, którego nie mam.


wtorek, 21 czerwca 2005, 22:20
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 1 czerwca 2004, 10:26
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Post 
dwoss napisał(a):
Znalazłem to po napisaniu postu, ale co z tego i tak nie działa, gdy przełącze na komputer kontrol to nie wykrywa dysku i długo się łączy, usiłuje instalować sterownik, którego nie mam.


Ja zainstalowałem ten darmowy programik oraz sterowniki które były do sciągnięcia wraz z nim (linki były podane razem), podłączyłem aparat do kompa (win2k) (wcześniej przestawiłem na comp. control) i wsio...aparat wykryło, jakies sterowniki samo dograło i bez problemu mogłem uzywać.

a co do tego sterownika to prawdę mówiąc nie pamiętam czy on sie sam instaluje czy trzeba mu wskazac sciezkę :)

p.

_________________
Minolta A1


wtorek, 21 czerwca 2005, 23:49
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 15:45
Posty: 11
Post 
Hassan napisał(a):
dwoss napisał(a):
Znalazłem to po napisaniu postu, ale co z tego i tak nie działa, gdy przełącze na komputer kontrol to nie wykrywa dysku i długo się łączy, usiłuje instalować sterownik, którego nie mam.


Ja zainstalowałem ten darmowy programik oraz sterowniki które były do sciągnięcia wraz z nim (linki były podane razem), podłączyłem aparat do kompa (win2k) (wcześniej przestawiłem na comp. control) i wsio...aparat wykryło, jakies sterowniki samo dograło i bez problemu mogłem uzywać.

a co do tego sterownika to prawdę mówiąc nie pamiętam czy on sie sam instaluje czy trzeba mu wskazac sciezkę :)

p.


Ściągnąłem ten sterownik i komputer wykrył aparat jednak z uwagi, iż nie jest on zgodny z windowsem komp. sie zawiesza.


środa, 22 czerwca 2005, 11:36
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Bo to wina Windowsików XP a nie programu DC. Sam miałem takie problemy, ale po zainstalowaniu sterowników wszystko poszło bez problemu. Na w2000 wszystko poszło jeszcze lepiej :D

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


środa, 22 czerwca 2005, 11:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL