Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 08:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Konica Minolta Z3 standard czy awaria 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 27 sierpnia 2005, 22:29
Posty: 3
Post Konica Minolta Z3 standard czy awaria
Witam wszystkich posiadaczy aparatu Konica Minolta z3 i proszę o radę
czy nie jest to aby awaria aparatu.Przy włączonym autofokusie w słabym oświetleniu na przykład w pokoju nie zrobi zdięcia ekran zrobi się czarny
i trzeba wyłączyć i ponownie włączyć aparat żeby go odblokować.Przy ustawieniach manualnych wszysko jest ok ale na to niekiedy niema czasu.Mam go krótko i dzieje się tak od nowości i nie wiem czy ten typ aparatu tak ma czy to awaria autofokusa. :?:
W moim przypadku standartowe światło dzienne w pomieszczeniu zamkniętym to już tragedia muszę przechodzić na ustawienia manualne.
Za podpowiedzi z góry dzięki !!!


sobota, 27 sierpnia 2005, 22:37
Zobacz profil
Post 
Nocna fotka ,lub fotka ze słabym oświetleniem na ustawieniach auto odpada ,Z3 jest ok ale auto ma do niczego ten aparat w zasadzie niepowinien mieć opcji auto :) ,a jakie masz akumulatorki???? ,bo słyszałem o podobnych historiach z zawieszaniem się ,ale uzytkownicy mieli słabsze akumulatorki ,ja mam 2500Mha i niemam takich problemów.Pozdr


niedziela, 28 sierpnia 2005, 02:05
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Cytuj:
Nocna fotka ,lub fotka ze słabym oświetleniem na ustawieniach auto odpada ,Z3 jest ok ale auto ma do niczego ten aparat w zasadzie niepowinien mieć opcji auto

A świstak siedzi.....

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


niedziela, 28 sierpnia 2005, 11:33
Zobacz profil
Post 
Dobrze że powstają takie tematy, bo jak ktoś będzie miał dylemat Z3 czy aparat XXX do go będę do nich odsyłał.


niedziela, 28 sierpnia 2005, 11:37
Post 
To niech sobie świstak świszcze jak lubi :lol:


niedziela, 28 sierpnia 2005, 11:46

Dołączył: sobota, 27 sierpnia 2005, 22:29
Posty: 3
Post 
akumulatorki mam 2300 pentagram.
ale problem w tym że przy próbie pobrania ostrości przy załączonym autofokus aparat się zawiesza ginie obraz na wyświetlaczu i nie robi fotki trzeba go resetować to znaczy wyłączyć i włączyć ponownie niema tego na manualu.


niedziela, 28 sierpnia 2005, 11:56
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
KRISTEK napisał(a):
2300 pentagram


Ło matko co to za marka akumulatorów... Chyba gorsze od Foreverów jeszcze.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 28 sierpnia 2005, 12:19
Zobacz profil
Post 
Niewiem sprubuj na innych akumulatorkach ,albo na zwykłych bateriach (nie od ruskich) ,jeśli nie pomoze to moze jakis blad w oprogramwaniu ,zmieniałeś moze oprogramowanie?


niedziela, 28 sierpnia 2005, 12:51

Dołączył: sobota, 27 sierpnia 2005, 22:29
Posty: 3
Post 
Mam inny komplet akumulatorków i tosamo się dzieje.
Nie niewymieniałem oprogramowania.Troszeczke się pospieszyłem i wysłałem go do serwisu do Niemiec i będę musiał teraz czekać na efekt.
A do wymiany oprogramowania mam wszystko i wiem jak to zrobić .
Sprawdzałem mam VER-1.02e a nowe firmware to VER-1.03e.
Szkoda może by coś dało.Aparat robił kapitalne zdięcia i nie zauważyłem innych wad.Super makro ekstra zoom przy dobrym świetle fotki zachwycały ostrością odzwierciedleniem kolorów i głębią.
Super aparat do począrkującego fotoamatora co chce coś więcej niż bezmyśnie pstrykać zdięcia.
Pozdrawiam wszyskich użytkowników z3 i tych co mają czym pstrykać.
Ja muszę niestety czekać !!! :cry:


niedziela, 28 sierpnia 2005, 15:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Daj znać jak się skończy - bo pierwszy raz słysze o takiej usterce.
PS. Soft może ci wczytają ;)

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


niedziela, 28 sierpnia 2005, 15:54
Zobacz profil
Post 
pewnie soft bo to na mechaniczną usterke nie wygląda :) ,mam z3 i tez staram się amatorsko podziałac i tez jestem z Z3 zadowolony :) .Cierpliwości i wytrwałości :) ,niedługo odeślą :). Pozdr


niedziela, 28 sierpnia 2005, 21:06
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL