Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 08:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Dziwny problem z A1 przy długich czasach 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 22 października 2005, 23:24
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Post Dziwny problem z A1 przy długich czasach
Mam dziwny problem z moją A1. Przy czasach od 1s i dłuższych dziwnie naświetla. Zdjęcia mają ogromny kontrast, giną szczegóły (coś takiego można np. uzyskać bawiąc się poziomami w Photoshopie).

Czy ktoś wie co może być przyczyną? Aparat kupiłem jakiś miesiąc temu (używany), ale dopiero teraz to zauważyłem :(


sobota, 22 października 2005, 23:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 09:19
Posty: 238
Post 
pokaż jakis przykładowe zdjęcie

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 23 października 2005, 08:17
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 22 października 2005, 23:24
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Dzięki za zainteresowanie.
Już wiem o co chodzi! Robi się tak przy włączonym Noise Reduction - tylko powyżej 1s. Po wyłączeniu jest ok. Dziwne.
Przy NR OFF pojawiają się za to piękne wielokolorowe szumy przy dłuższych czasach ;) Ale to akurat mnie nie dziwi


niedziela, 23 października 2005, 22:12
Zobacz profil

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 08:02
Posty: 180
Lokalizacja: Kraków
Post 
to nie jest normalne zachowanie - zapodaj dwa przykłady z włączonym NR i z wyłączonym

_________________
Notoryczny brak czasu


czwartek, 27 października 2005, 19:51
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 22 października 2005, 23:24
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Post 
[img]c:\nr-off.jpg[/img]
[/img]


czwartek, 27 października 2005, 23:11
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 22 października 2005, 23:24
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Post 
hmm... to powiedzcie jak wrzucić zdjęcie, bo coś nie widzę opcji... albo głupieję na starość


czwartek, 27 października 2005, 23:14
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Cytuj:
hmm... to powiedzcie jak wrzucić zdjęcie, bo coś nie widzę opcji... albo głupieję na starość



http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewtopic.php?t=2336

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 28 października 2005, 00:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL