Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 15:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 problem z A2 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 18:47
Posty: 36
Post problem z A2
Mam od prawie roku Minoltę A2, zrobiłem około 6000 zdjęć i wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że od około miesiąca zrobiła się jakaś wolna :(
Dokładnie chodzi o czas zapisu. Używam z nią karty SanDisk Ultra II 1GB. Na początku wszystko było dobrze i bez problemu mogłem dość szybko robić fotki RAW i 15min filmiki, a teraz po około 3-7min filmowania aparat przerywa zapis filmu. Po serii 3 RAW-ów trzeba odczekac 13 sekund do zrobienia kolejnego zdjęcia, a do zrobienia kolejnej serii aż 35 sekund. Z początku myślałem, że to wina karty ale wczoraj kupiłem nową taką samą i na niej działa tak samo wolno. Wszystkie pozostałe funkcje aparatu działają prawidłowo.
CO SIĘ STAŁO ??? CO ZROBIĆ ???

_________________
klauzi ;o>


piątek, 28 października 2005, 23:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
ewidentnie wina leży po stronie aparatu.. sprawdzałeś czy czasem styki w gnieździe dla karty są w pożądku? piszesz że aparat masz prawie rok - nie załapuje się na gwarancję?

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


niedziela, 30 października 2005, 00:45
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 14 grudnia 2004, 20:04
Posty: 9
Lokalizacja: Głogów
Post 
Moze pomoze najnowszy firmware, ktory sie zbliza - ma podnosic predkosc zapisu RAWow


środa, 2 listopada 2005, 01:40
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 18:47
Posty: 36
Post 
int napisał(a):
ewidentnie wina leży po stronie aparatu.. sprawdzałeś czy czasem styki w gnieździe dla karty są w pożądku? piszesz że aparat masz prawie rok - nie załapuje się na gwarancję?

Tego, że wina jest po stronie aparatu to akurat jestem pewny. Bardzo dbam o sprzęt więc wszystkie styki są czyściutkie. Jeśli chodzi o gwarancję, to owszem mam jeszcze ponad rok ale myślałem, że uda się ominąć serwis, bo aparatu używam właściwie non-stop, a jak to bywa z serwisami trzeba by go oddać na co najmniej miesiąc :(

cinek74 napisał(a):
Moze pomoze najnowszy firmware, ktory sie zbliza - ma podnosic predkosc zapisu RAWow


Kiedy ma być ten najnowszy firmware?

_________________
klauzi ;o>


środa, 2 listopada 2005, 16:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL