Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 17:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Minolta Z1 - Problemy techniczne 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 19 grudnia 2003, 10:29
Posty: 4
Post Minolta Z1 - Problemy techniczne
Witam

Mam pytanko do specow od aparatow 8)
Minolta Z1 ma taki gaget do przelaczania miedzy wizjerem a ekranem
co zrobic gdy to sie zacielo :(

i nie chodzi mi o odpowiedz w stylu isc do serwisu (chyba ze to jedyna rada)

moze ktos juz spotkal sie z takim problemem i wie jak sobie z tym poradzic lub posiada jakies materialy ktore moga pomoc

Dzieki


piątek, 19 grudnia 2003, 10:38
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja mam MINOLTĘ od 3 dni i jeszcze nic mi się nie zacinało, ale słyszałem już o takim przypadku. Nie pomaga wyłączenie i włączenie? Dziwne.


piątek, 19 grudnia 2003, 11:39
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja na wizjer nie przełączam, bo nic tam nie widać.


piątek, 19 grudnia 2003, 11:40
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 grudnia 2003, 10:29
Posty: 4
Post 
Cytuj:
Nie pomaga wyłączenie i włączenie? Dziwne.
:?

no coz tez o tym pomyslalem ale nie pomaga (nawet reset totalny nic nie daje)
dwonilem do Minolty
oczywiscie dostalem odpowiedz bardzo ogolna
ze musialby na to technik popatrzec i ewentualnie wymienic pewnie cos
(mam nadzieje ze nie odrazu pol aparatu) i ze bedzie to kosztowac od 100zl do ..... niewazne

wolal bym sam rozwiazac problem

_________________
Kryno
______________________________________

Swiat nigdy nie bedzie doskonaly


piątek, 19 grudnia 2003, 11:49
Zobacz profil
Post 
a dzała TObie LCD ?


piątek, 19 grudnia 2003, 20:02

Dołączył: piątek, 19 grudnia 2003, 10:29
Posty: 4
Post 
Dokladnie nie jest wstanie przelaczyc sie na wizjer

:) gdzies czytalem ze w jednym duzum sklepie reperuja to na poczekaniu
tzn wylacza sie taki sprzecik i trzeba mu przywalic od dolu piescia :)
ale to chyba moze zdazyc sie tylko w supermarketach (podobno pomaga :? )
ja nie zaryzykuje takiego rozwiazania

_________________
Kryno
______________________________________

Swiat nigdy nie bedzie doskonaly


sobota, 20 grudnia 2003, 12:39
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Szczerze, to ja bym na Twoim miejscu nie włączał nigdy tego wizjera, bo jego ziarnistość zaprzecza sensowi w ogóle wszystkiego (chyba, że rzadko bardzo, gdy tego potrzebujesz).

A jeśli chodzi o naprawę, to gdy w mojej MINOLTcie się coś takiego stanie, to napewno ją wyłączę i stuknę od spodu, bo wydaje mi się, że tam rzeczywiście coś się musi tylko odblokować, a takim lekkim pstryczkiem na pewno nic nie popsujesz 8)


niedziela, 21 grudnia 2003, 16:47
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 grudnia 2003, 10:29
Posty: 4
Post 
fakt masz racje z tym wizjerem

Problem juz sam rozwiazalem wystarczylo lekko poluzowac korpus i rzeczywiscie wszystko zaczelo dzilac (obeszlo sie bez stukania 8) )

obeszlo sie bez napewno kosztownej wizyty w serwisie

PS. Czy wiecie ze w Polsce nie jest honorowana europejska gwarancja Minolty :twisted:

_________________
Kryno
______________________________________

Swiat nigdy nie bedzie doskonaly


niedziela, 21 grudnia 2003, 23:25
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
To normalne! Europejska gwarancja dotyczy krajów Unii, czyli Polski także, ale od połowy 2004 roku :?


poniedziałek, 22 grudnia 2003, 02:13
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 27 lutego 2004, 12:57
Posty: 1
Lokalizacja: kraków
Post 
Vendeur napisał(a):
To normalne! Europejska gwarancja dotyczy krajów Unii, czyli Polski także, ale od połowy 2004 roku :?
Dzwoniłem do Minolty, powiedzieli, że fakt iż wcgodzimy do Unii nie świadczy o tym że bedzie respektowana gwarancja euro!!! Więc nie gadajcie bzdur!! Na allegro też sie takie brednie ukazuja i wprowadzają w błąd.


Pozdrawiam


czwartek, 18 marca 2004, 14:35
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
A no to przepraszam... Ale dziwne to działanie ze strony Minolty. Wydaje mi się, że raczej wprowadzą prawo identyczne z Unią...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 20 marca 2004, 22:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL