problem z nagrywaniem filmów. Minolta Z5
Autor |
Wiadomość |
jarekon
|
 problem z nagrywaniem filmów. Minolta Z5
witam Wszystkowiedzących Ekspertów!
w trakcie nagrywania filmu, mimo dużej pojemności karty(SD Card 1GB), nagle zostaję poinformowany, że czas zaczyna się odliczać od 3 do 0s i po chwili następuje zatrzymanie nagrywania. Sytuacja powtarza się nie zależnie od naładowania akumulatorów, czy ilości miejsca na karcie. Po prostu w najmniej oczekiwanym momencie, czasem po kilku sekundach, czasem po kilku minutach następuje odliczanie, a po chwili wyłączenie filmowania. nie mam pojęcia od czego to zależy. nie ma w tym żadniej systematyki.
czy może ktoś wie o co chodzi??
chciałbym mieć komfort i mieć pewność że nagram sobie film i będę miał wypływ na czas jego trwania
spotkał się ktoś z takim problemem?
dzieki pa
PS: wiem że aparat służy do robienia zdjęć i faktycznie w tej kwestji działa bez zarzutów. tylko te filmy........
|
środa, 7 grudnia 2005, 22:06 |
|
 |
kobra_m
|
 potwierdzam
Do tej pory nie zwracałem na to uwagi, głównie robię fotki. Mam ustawione na 640, 30 klatek, Fine. Pokazuje np. 2,30 do nagrania zaczyna odliczać, po 20 sekundach przeskakuje w kolor czerwony i odlicza ostatnie 4 s. Nadal na karcie pozostaje około 2 minut. Też nie wiem jaka jest przyczyna. Czekam, może ktoś zdradzi tajemnicę i odpowie na Twoje pytanie.
_________________ Konica Minolta Z5
|
sobota, 10 grudnia 2005, 18:34 |
|
 |
jarekon
|
wlasnie o to chodzi.
mi nawet pokazuje 40min do nagrania!!
a po chwili jest odliczanie??!!
blad karty, aparatu czy po prosu "badziewnie" ma tak byc??
propozycje??
dzieki
|
niedziela, 11 grudnia 2005, 11:02 |
|
 |
zatiochi5
|
Na pudełku macie napisane Digital Camera czy Digital Camcorder ?
To wam wiele wyjaśni 
_________________ Prawda! Ponad wszystko!
Do tej pory zginęło mi bez wyjanienia 3 posty !
|
niedziela, 11 grudnia 2005, 15:05 |
|
 |
jarekon
|
zatiochi5 napisał(a): Na pudełku macie napisane Digital Camera czy Digital Camcorder ? To wam wiele wyjaśni 
mi wcale. aparat służy do robienia zdjęć, ale byłoby fajnie jakby działały wszystkie opcje...
poza tym nie czepiam sie jakości i nie porównuje z kamerą, a próbuje ustalić usterkę.
|
niedziela, 11 grudnia 2005, 21:44 |
|
 |
Yarecki
Dołączył: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 09:30 Posty: 1 Lokalizacja: Gdańsk
|
Od kilku dni posiadam Z5. Zauważyłem ten sam problem. Przyczyną jest karta pamięci, która jest zbyt wolna i to ona powoduje, że mimo wolnego miejsca nagrywanie filmu zostaje wczesniej zakonczone. U mnie po zmianie z 30 klatek/s na 15 kl/s problem zniknal, ale juz zakupilem szybsza karte (SanDisk 1GB Ultra II). Wczesniej uzywalem MMC Plus 1GB - też dość szybka karta, a jednak...
Pozdrawiam
_________________ KM Z5
|
poniedziałek, 19 grudnia 2005, 09:39 |
|
 |
Vendeur
Moderator
Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36 Posty: 6257 Lokalizacja: Wrocek
|
Yarecki napisał(a): zakupilem szybsza karte (SanDisk 1GB Ultra II). Wczesniej uzywalem MMC Plus 1GB
Nie sądzę, aby tamta, jak i w ogóle jakakolwiek mogła się równać z Sandiskiem Ultra II.
poniedziałek, 19 grudnia 2005, 09:51 |
|
 |
|