Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 23:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Stary soft do A-1 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 14 grudnia 2005, 23:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Post Stary soft do A-1
Witam ! Wgrałem najnowszy soft 13e i po głębszej analizie zdjęć
i zachowania się aparatu chciałbym powrócić do starego 12e.
Niestety aparat nie chce przyjąć "tego starego". Aktualizacja działa tylko
do "przodu" Czy zna ktoś metode na wgranie poprzedniego softu ?
Bardzo prosze o pomoc :(


Ostatnio edytowano czwartek, 15 grudnia 2005, 21:50 przez zygus, łącznie edytowano 1 raz

środa, 14 grudnia 2005, 23:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
A co było nie tak w tym 113e :?:
Sam chciałem go sobie wgrać..

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 15 grudnia 2005, 11:19
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 grudnia 2005, 23:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Post 
Witam ! Pierwotnie miałem 1.02e i wczytałem 1.12.e
W efekcie uzyskałem mniejsze szumy , szybsze ostrzenie ,cieplejsze barwy. Co tu duzo pisać - lepsze fotki ! Z rozpędu wczytałem 1.13e (sic!) i wróciłem z dalekiej podróży. Niby wszystko w porządku , ale aparat zachowuje sie tak jak wczesniej z 1.02e. Wiem że to być może moje subiektywne odczucie,ale uważam że "12" jest lepsza. Żeby tylko można było ją wczytać !


Ostatnio edytowano sobota, 17 grudnia 2005, 23:52 przez zygus, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 15 grudnia 2005, 11:51
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Oooo, to ja może sobie wgram tę 12-stkę ;) Ma ktoś może link jaki?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 15 grudnia 2005, 17:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
no ja właśnie też szukam :D
EDIT
czy to ten:
http://kmpi.konicaminolta.us/eprise/mai ... 1v112u.exe

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 15 grudnia 2005, 18:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
ale on ma u na końcu zamiast e.. to chyba wersja Uamenrykańska a nie Eeuropejska :D

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 15 grudnia 2005, 18:10
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
bonnum napisał(a):
Uamenrykańska a nie Eeuropejska


Dokładnie chyba tak sądzę ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 15 grudnia 2005, 20:03
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 grudnia 2005, 23:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Post 
Oj! Koledzy coś wam sie nie chce szukać !
Chyba trzeba podać . Jest i 12e i najnowszy 13e

http://download2.konicaminoltaeurope.co ... &rid=&sub=

Ale Wam dobrze , Wy mozecie wczytać a ja nie :(
Napiszcie jakie macie wrazenia po wczytaniu nowego softu.


czwartek, 15 grudnia 2005, 21:43
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
zygus, zadzwoń do BOK Minolty i dowiedz się co z tym fantem.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 15 grudnia 2005, 22:38
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 grudnia 2005, 23:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Post 
W sumie , jest to jakieś rozwiązanie. Spróbuje.
Dzięki.


czwartek, 15 grudnia 2005, 22:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
zygus dzięki :) czasu mało na szukanie... :oops:

Swoją drogą pisze że ten soft daje tylko obsł. większych kart... ciekawe czy jakość zdjęć się poprawi.. czy może to tylko siła autosugestii... no cóż.. jak dam radę to jeszcze dziś wgram nowy soft.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


piątek, 16 grudnia 2005, 12:32
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 grudnia 2005, 23:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Post 
He He ,a tak z ciekawości to który wczytujesz :?: :wink:
Zadzwoniłem do BOK Minolty i uprzejma pani poinformowała mnie
że rozmowa jest nagrywana, a żeby odpowiedzięć na moje pytanie
musiała sie skonsultować z fachowcem na zapleczu.
Okazuje sie że NIE MOŻNA WRÓCIĆ DO POPRZEDNIEGO SOFTU
Tak przynajmniej twierdzi serwis Minolty. Nie chce mi sie wierzyć !
Wczytując nowy soft , pamiętaj - odwrotu nie ma

Jak już wczytasz , napisz prosze , ciekawy jestem Twojej opini.


piątek, 16 grudnia 2005, 14:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
wczytuję 12e

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


piątek, 16 grudnia 2005, 14:31
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 grudnia 2005, 23:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jeżeli moge coś doradzić , to użyj czytnika do kart pamięci.
W linku który podałem jest plik pdf z dokładną instrukcją.
No i pamietaj że po wczytaniu trzeba na chwile wyciągnąc aku
i dopiero ponownie podać zasilanie. Cała operacja wczytania nowego
softu trwa pare minut . O strachu nie wspomne !


piątek, 16 grudnia 2005, 14:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
zygus :mrgreen: dzieki.. to bedzie moj 1szy raz :mrgreen: Wszelkie uwagi sa bardzo cenne.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


piątek, 16 grudnia 2005, 15:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL