Teraz jest piątek, 22 listopada 2019, 14:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
 Koniec aparatów KONICA-MINOLTA 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 742
Lokalizacja: Poznań
Post 
1D to raczej Canon a nie Nikon..

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


wtorek, 24 stycznia 2006, 13:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 2 maja 2005, 15:51
Posty: 396
Lokalizacja: Płock
Post 
czak noris powiadał ... wszystko jest możliwe... trzeba tylko się skoncentrować i zamknąć w sobie ... wtedy nawet Nikon 1D ze swoją migawką prędkości jego uderzenia staje się rzeczywistością.Obrazek

_________________
Kliknij i zobacz moje zdjęcia


wtorek, 24 stycznia 2006, 13:55
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 13 września 2004, 21:29
Posty: 229
Post 
cichy: tam jest rok 1992


wtorek, 24 stycznia 2006, 15:53
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Tommy napisał(a):
cichy: tam jest rok 1992


8)

No dokładnie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 24 stycznia 2006, 20:22
Zobacz profil
Post 
:) Robota nie szukam, na szczęście ja pracuje w dziale Business Equipment czyli kopiarki cyfrowe i rozwiązania dla Biznesu a tu nam nie grozi tyle sprzętu jest na rynku - Serwis - itd W końcu trzymamy Nr 1 na rynku... tak ze mam sie dobrze - nawet Bossem Oddz. zostałem od maja ub roku, i dlatego coraz rzadziej tu zaglądam, bo mało casu kruca bomba.
No, ale teraz po tej aferze z Camerą wiedziałem, że tu rozgorzeje gorąca dyskusja, więc zajrzałem.
Te daty z historii to tak tylko na wyrywki wrzuciłem, żeby nie zawalać szczegółowo. Poprzednik ma rację całkowitą z lustrami serii X.
A to z Chuckiem Norisem jest the best ... :lol: :lol:


wtorek, 24 stycznia 2006, 20:39
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Mr Konica Minolta Men to gratulujemy :!: Oby coraz więcej NASZYCH ludzi ;) awansowało w dużych, fotograficznych firmach :D

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 24 stycznia 2006, 21:23
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Niedawno kupiłem do biura Minoltę 1300W - potrzebujemy proszek do niej i ogólnie wszystko aby działała. Może coś taniej da się załatwić :D.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 24 stycznia 2006, 23:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Vendeur buuuuuuuuuuuuu moderator robi burdelllo i prywatę z forum o fotografi 8)

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 24 stycznia 2006, 23:27
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 24 maja 2005, 20:36
Posty: 161
Lokalizacja: Oklahoma
Post 
Cichy napisał(a):
Mr Konica Minolta Men napisał(a):
1992 Wypuszczenie na rynek modelu DYNAX 9xi AF SLR, aparatu z najkrótszym czasem spustu migawki ( 1/12000 sek)


Widzę tutaj pewną nieścisłość. Canon 1D wypuszczony rok wcześniej miał 1/16 000 sek . :roll:

http://www.steves-digicams.com/2001_rev ... eos1d.html


Tu tez kilka niescislosci. Cyfrowki nie mozna porownywac z analogiem bo bycmoze Canon ma to wspomagane cyfrowo. Moja 7 letnia kamera ma czas "migawki" 1/10.000 sek. A nawe gdyby nie mial to i tak poniewaz kadr CCD jest mniejszy niz film migawka przelatuje go szybciej o 1.6 raza (bo tyle razy jest mniejsza) Takie tez sztuczki zastosowal Nikon i ma dosc szybkie synchronizacje z lampa, pomijajac oczywiscie szybka "synchronizacje" Canona ale to juz za pomoca ciaglego blysku lampy a nie migawki.
Tak czy inaczej migawka Minloty biegnie z dolu do gory z najwieksza predkoscia.
Poza tym - serio - pozdrawiam dzis z Oklahoma City. Ale Chucka Norrisa nie spotkam chyba.


środa, 25 stycznia 2006, 02:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 742
Lokalizacja: Poznań
Post 
Fakt, moja pomyłka, co nie zmienia faktu że najszybszą migawkę ma 1D.

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


środa, 25 stycznia 2006, 10:39
Zobacz profil
Post 
He he ... Vendeur - wejdź na strone http://www.konicaminolta.pl a tam po strzałkach znajdziesz kontakt do naszej ( mojej ) Delegatury we Wrocławiu - a tam proszków na kilogramy. :-)
:wink:


środa, 25 stycznia 2006, 22:11

Dołączył: wtorek, 24 maja 2005, 20:36
Posty: 161
Lokalizacja: Oklahoma
Post 
Potwierdzilo sie. dzis czytalem ze Sony wypusci lustrzanke do szkiel Minolty. Ciekawe czy potwierdzi sie to co mysle ze bedzie to lustrzanka ale bez lustra czyli takie R-1 z wymienna optyka. Wlasciwie po co komu teraz lustro? Bez lustra jest nawet lepej - live histogram kadrowanie znad glowy. taki ulepszony przez uproszczenie Olympus E330.

_________________
Minolta Z-5 lampa 2500D lumiqest pocket bouncer, Canon 350D 17-85 IS, 70-300 IS, Flash 380 EX Lumiquest supersoft , Sony R-1 Flash 1000HL lumiquest 80/20.


niedziela, 29 stycznia 2006, 15:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
wojcias1 bez lustra nie jest lepiej.. jest gorzej.. cyfrowe wizjery są wciąż beznadziejne.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 29 stycznia 2006, 16:21
Zobacz profil
Post 
Jeśli chodzi o proszki to ja ostatnio trochę Wizira hurtem kupiłem :D ...
...
bonnum napisał(a):
wojcias1 bez lustra nie jest lepiej.. jest gorzej.. cyfrowe wizjery są wciąż beznadziejne.

bonnum zgadzam się :) ...
...i pytanko jak myślicie czy w dzisiejszych czasach opłaca się wracać do analogów(lustrzanek) :?:

Pozdro :wink:


niedziela, 29 stycznia 2006, 17:34
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
zuraw2006
Zawsze warto wracać do sprawdzonych, dobrych rozwiązań.. ideałem byłby przycisk który pozwala wyświetlić histogram na matówce.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 29 stycznia 2006, 21:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL