Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 04:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 sterowanie z1 z komputera 
Autor Wiadomość
Post sterowanie z1 z komputera
Na plycie dolaczonej do Z1 jest "Pc remote controler driver" (podana nazwa moze sie roznic od zawartosci cd ;;)))) chodzi mi o to ze z nazwy ten driver teoretycznie powinien umozliwiac kontrole kompa nad z1. Czy tak jest ? i jak sterowac zq za pomoca kompa?
Pozdrawiam szczesliwych posiadaczy z1 ;)


piątek, 9 stycznia 2004, 03:18
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Poważnie??????? Ja nie mam takiej płyty... :(

CD1: Dimage Viever.
CD2: Soft Video Compression.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 9 stycznia 2004, 12:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 stycznia 2004, 19:09
Posty: 46
Post 
ja mam :
ArcSoft video Impression
Dimage Viewer
Dimage Instruction Manuals


piątek, 9 stycznia 2004, 13:08
Zobacz profil
Post 
To jest na pierwszej plycie, z dimage viewer. Po uruchomieniu menu z tej plyty jedna z opcji jest wlasnie "Remote controler cos tam.." to jest driver lecz nie wiem gdzie go uzyc.


piątek, 9 stycznia 2004, 17:55
Post 
Witam!

Też sie nad tym zastanawiałem i doszłem do wniosku że być może zmiana softu w Z1 załatwi sprawę:) Trzeba tylko szukać na zachodnich stronach. Dla przykładu podam Dimage 7 po zamianie softu robi sie z niej Dimage 7i. Zmienić bios to nieproblem bo wystarczy skopiować z kompa na karte pamięci i uruchomić. Narazie jest to zbyt świeży aparacik ale może wkrótce pojawi sie nowy biosik:) zawsze można napisać maile z zapytaniem do producenta. Im więcej takich maili tym większa szansa na to że nowe oprogramowanie sie pojawi. To są moje przypuszczenia i sugestie.
Pozdrawiam
Krzyrek


niedziela, 11 stycznia 2004, 13:17
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No na razie nie ma takiej możliwości... Dopiero jak wyjdzie Minolta Z1i :) Ale zastanawiam się czego temu aparatowi brakuje jeszcze...? Z funkcji. Głównie to podświetlenia dla AF, ale to zmiana mechaniczna :(

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 11 stycznia 2004, 14:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Pytanie po pół roku: wiec da sie JUZ cos takiego? Chce ustawic w komputerze robienie zdjec w mojej minolcie - powiedzmy co minute... wiem ze canonki maja taki soft. Jak to sie ma do minolty? Moze jakis "nieoficjalny" program?

Pozdrawiam

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


poniedziałek, 11 października 2004, 18:09
Zobacz profil
Post 
:arrow: rasta

Owszem, jest to sterownik, owszem do Minolty, niestety nie do Z(n).
Płytki są uniwersalne, ładują tą samą do wszytkich aparatqw.

Pozdrawiam.


poniedziałek, 11 października 2004, 19:10
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
skynecik napisał(a):
:arrow: rasta

Owszem, jest to sterownik, owszem do Minolty, niestety nie do Z(n).
Płytki są uniwersalne, ładują tą samą do wszytkich aparatqw.

Pozdrawiam.

qrcze... nawet nieoficjalny.... tymbardziej nielegalny.... COKOLWIEK. Bo wiecie, nie usmiecha mi sie co minute przez kilka godzin podchodzic do aparatu... moze macie jakis sposob? :( Musi byc jakis soft!

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


poniedziałek, 11 października 2004, 20:20
Zobacz profil
Post 
zetki nie mają funkcji kamery internetowej. Więc najbardziej popularne programy odpadają. Myślę, że pozostają rozwiązania sprzętowe
a'la Pan Adam Słodowy :D (mogę go tu pozdrowić? :P )

Marcin :wink:


poniedziałek, 11 października 2004, 20:43
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Czyli? Reczny?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


wtorek, 12 października 2004, 14:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
A to nie chodzi przypadkiem o to, że jak się zainstaluje "Pc remote controler ..." to daje tyle, że przez komputer robi się fotkę i od razu jest ona do podglądu na kompie.
Coś takiego:
Obrazek

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 12 października 2004, 15:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
M napisał(a):
A to nie chodzi przypadkiem o to, że jak się zainstaluje "Pc remote controler ..." to daje tyle, że przez komputer robi się fotkę i od razu jest ona do podglądu na kompie.
Coś takiego:
Obrazek

Po pierwsze: chce ZAPROGRAMOWAC, ze bez mojej ingerencji, aparat bedzie robil zdjecia w okreslonych ramach czasowych (sterowany przez komputer).
Po drugie: jak juz wspomnialem, canonki maja taki soft, natomiast minolty nie:/ (przynajmniej nie do Z1:()

Moze ktos mi pomoc?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


wtorek, 12 października 2004, 16:24
Zobacz profil
Post 
Minolta Z jest widziana w systemie jako dysk wymienny. Podłączenie Minolty bez karty pamięci i próba "wejścia" kończy się komunikatem
"Włóż dysk do stacji (x) " :)

marcin.


wtorek, 12 października 2004, 23:01
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Nie usmiecha mi sie, przez kilka godzin co kilkanascie sekund wciskac spust migawki, tylko po to, zeby zobaczyc filmik z zycia kwiatkow... szkoda

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


sobota, 16 października 2004, 13:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL