Teraz jest sobota, 22 września 2018, 02:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Minolta Z1 - naprawa ?! 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 18:16
Posty: 6
Post Minolta Z1 - naprawa ?!
Ile będzie kosztowała naprawa tego chromolonego przełącznika LCD - zaciął się skurw... 2 dnia po kupnie. Gwarancja jest za granicami kraju więc wiadomo :( w Polsce nie ma :(

Acha i czy ktosmiał z tym problem ponownie po naprawie :?:

Mnie to tam nie przeszkadza, ale żona mi suszy łeb ... :P ;) :( :twisted:

Poza tym aparcik jak dla 'początkującego kermita' całkiem dobry :)

Gdyby się ktoś pytał kupiłem na allegro wraz z kartą 256M :)

_________________
gonz0


niedziela, 11 stycznia 2004, 18:29
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ktoś już miał z tym problem i chyba stuknął po zacięciu się, albo poluzował śrubki poskutkowało :) Może wcale nie trzeba będzie załatwiać tego poprzez gwarancję... ?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 11 stycznia 2004, 18:56
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 18:16
Posty: 6
Post 
Próbowałem "na rosyjski telewizor" ;) ale nie pomogło :( ... a które śrubki niby poluzować :?:

_________________
gonz0


niedziela, 11 stycznia 2004, 20:04
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 18:16
Posty: 6
Post 
byłem zbyt delikatny ... pomogło :D

_________________
gonz0


niedziela, 11 stycznia 2004, 20:15
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 stycznia 2004, 19:09
Posty: 46
Post 
heheh ale mam nadzieje że wyswietlacz jeszcze jest cały :twisted: bo dopiero wtedy żona by ci głowe suszyłya 8)


niedziela, 11 stycznia 2004, 21:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
Hmmmm. To niezbyt dobra jakość wykonania tych minolt... A pukanie najlepszym pomysłem chyba nie jest.


niedziela, 11 stycznia 2004, 21:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 stycznia 2004, 19:09
Posty: 46
Post 
co racja to racja...ale gonz0 niczym nie ryzykuje bo i tak nie ma gwarancji 8)


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 12:18
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No nie wiem. Moja MINOLTA działa idealnie i nie ma mowy o złym przełączaniu tego ekranu. Ale to pewnie dlatego, że pochodzi z USA a tam jakość wyrobów jest lepsza :)

PS. Moi nieliczni znajomi, posiadający ten aparat także nie mają z tym problemów.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 15:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 stycznia 2004, 19:09
Posty: 46
Post 
ja mam minolte od tygodnia i jak na razie chwale sobie bezawaryjność


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 16:34
Zobacz profil
Post Wyswietlacz
Witam ja przeczytalem kiedys na forum zeby od razu po wyciagnieciu aparaciku z pudelka przelaczac kilka razy przelacznik LCD wizjer zeby jakies smarowanie ktore jest tam sie rozeszlo jak odrazu sie tak zrobi to nie powinno byc zadnego problemu :D


sobota, 17 stycznia 2004, 11:53

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 18:03
Posty: 88
Post 
gonzo0:

czy moglbys sprawdzić czy Twój model jest z Japonii czy Korei ??

ciekawość mnie zżera (tzn. szukam potwierdzenia pewnej teorii z tymi przełącznikami)
[/i]

_________________
#OLY


sobota, 14 lutego 2004, 03:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL