Teraz jest piątek, 21 września 2018, 10:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Film z Minolty Z1 ? 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 3 lutego 2004, 20:26
Posty: 10
Post Film z Minolty Z1 ?
Witam szanownych Forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Do tej pory tylko czytałem tematy.
Do rzeczy jednak, noszę się z zamiarem kupna aparatu Minolta Z1 i nieukrywam że bardzo interesuje mnie funkcja nagrywania filmików na tym aparaciku.
Stąd moja prośba czy ktoś może podać jakiś namiar gdzie znajdę przykładowe filmiki wykonane tym aparatem. Znalazłem sporo zdjęć a także tylko jeden filmik na stronie producenta ale to za mało.
Acha jeszcze jedno, czy ktoś może polecić jakiegoś uczciwego sprzedawcę sprzętu foto na Allegro lub poza ?
Zastanawiam się czy jest sens płacić za ten aparat ponad 2000 zł, skoro można za 1600, no ale to ryzyko, obawy. W końcu nie są to małe pieniądze (jak dla mnie).
Z góry serdecznie dziękuję :lol:

_________________
--------------------
Pozdrówka
Plexer


wtorek, 3 lutego 2004, 20:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
jest topic przyklejony;)

Na allegro:

polusa
mailtronic

filmik:
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/z1_samples.html


wtorek, 3 lutego 2004, 23:18
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Filmy są naprawdę świetnej jakości! Sam na sylwestra nagrałem 10 minut :) O to akurat nie musisz się martwić. Na Allegro kupisz tanio i pewnie - patrz tematy przyklejone.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 4 lutego 2004, 00:42
Zobacz profil
Post 
Filmiki rzeczywiście są rewelacyjne tylko musisz pamiętać że jeśli robisz je z dźwiękiem to nie masz aktywnego zooma.

Aparat kupiłem w Krakowie w sklepie i mogłem sobie wybrać z najmniej "latającym" obiektywem, ponadto mam fakturkę i gwarancję polską oraz polską instrukcję. Zapłaciłem za niego 1850zł i nie żałuję bo aparacik jest wart więcej. Oferte znalazłem na allegro i zadzwoniłem do nich na nr tel który podali. Sklepik bardzo mi sie spodobał ponieważ widać było że z aparatami mają do czynienia od dawna. To przekonało mnie do nich. Pozatym miła i fachowa obsługa, ponadto możliwość późniejszej wymiany sprzęciku na nowszy za dopłatą oczywiście. Jak ktoś będzie zainteresowany to podam namiary w innym poście.

Krzyrek


środa, 4 lutego 2004, 01:23
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Hehe... skoro lubisz przepłacać... Ja kupiłem to samo na Allegro za 1600 zł na początku grudnia... Gwarancja polska, fakturka i wszystko jest!

Poza tym kto Ci nagadał takich bzdur, że przy nagrywaniu z dźwiękiem nie działa zoom w filmach??? To ktoś z tego "profesjonalnego" sklepu?? Bo ja jakoś mam zoom w filmach z dźwiękiem. Zooma nie możesz używać, jeśli nagrywasz z prędkością 30kl/sek, natomiast przy 15 i obojętnie jakiej rozdzielczości zoom działa :) Sam spróbuj jak mi nie wierzysz :P

Pozdrawiam.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 4 lutego 2004, 03:19
Zobacz profil
Post 
Venedur masz rację jeśli chodzi o 15kl/sek. Można używać wtedy zooma niezależnie od rozdzielczości i dźwięku (to moje przeoczenie). Jeśli chodzi zaś o Polusa to zobaczymy kto sie będzie śmiał jak sie aparat zepsuje (czego nikomu nie życzę). Preferuje sklep, bo wiem przynajmniej kogo ścigać w razie czego. Nieprzekonasz mnie twoimi wywodami. I nie bądź taki uszczypliwy skoro "udało" ci sie "taniej" kupic. Kupiłem ja za tyle za ile mi sie spodobało :wink:

Pozdrawiam
Krzyrek


środa, 4 lutego 2004, 15:56
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
OK, ale na Allegro widziałem ludzi, którzy sprzedają z normalną polską gwarancją poniżej 1800 zł. Zresztą to nieistotne. Ważne, że jesteś zadowolony z zakupu :)

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 4 lutego 2004, 16:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 31 sierpnia 2003, 12:39
Posty: 81
Lokalizacja: Świdnica
Post 
->plexer

Tutaj znajdziesz jeden filmik:

http://www.steves-digicams.com/2003_rev ... mples.html

Co by nie mówić o Z1 - filmik jest naprawdę niezłej jakości.

_________________
javo


środa, 4 lutego 2004, 23:43
Zobacz profil
Post 
Witam użytkowników Z1. Mam aparat od tygodnia, jest super. Poznaje jego ogromne możliwości. Ale mam jeden problem związany z filmem.
Dokupiłem sobie karte 128MB pretec i przy rozdzielczości 640x480 i 30 klatkach aparat nie nagrywa do całej pojemności karty, tak jak pokazuje licznik ok. 1:47 min tylko po kilkanaście sekund i przerywa tak jakby na kracie 16MB. Wina karty (tak jak przy panoramie w olympusie) czy coś z aparatem, czy przeoczyłem jakieś ustawienie. Dzięki za pomoc


czwartek, 5 lutego 2004, 12:35
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Bardzo dziwne! Sprawdź z inną kartą koniecznie. A potem z innym aparatem, najlepiej w jakimś sklepie. Ja w swojej nic nie ustawiałem i od początku mogłem nagrywać do woli :) Miejmy nadzieję, że u Ciebie, to nie jest wina aparatu.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 5 lutego 2004, 14:11
Zobacz profil
Post 
Dziwne z tym filmem, byłem w sklepie sprawdzałem na innych kartach i aparatach i przy wyskoich parametrach filmu to samo. Jedynie przy 320x240i 15 klatkach nagrywa na 75% pojemności karty, ale też nie na 100%.
Nie wiem czy mnie gość ściemniał ale karty firmy pretec są ponoć jedne z lepszych/szybszych (ta karta nie kupiona u niego, więc by chyba nia kłamał) oraz twierdzi że większość cyfrówek ma z tym problem przy dobrej jakości filmu ponieważ film jest buforowany a później dopiero zapisywany na karte i stąd te przerwania. Trzeba by wziąść chyba z 10 aparatów i dostępne na rynku karty i testować. W końcu to aparat a nie kamera..... może z inną kartą byłoby OK...
Odpisali mi również na maila z minolty i twierdzą że najprawdopobniej przyczyna leży po stronie karty a ściślej mówiąc po szybkości dostępu do niej. Oni zalecają karty sandisk II. Może kiedyś przetestuje na tej karcie


piątek, 6 lutego 2004, 16:12

Dołączył: wtorek, 3 lutego 2004, 20:26
Posty: 10
Post 
Mam prośbę, czy może ktoś załadować jakiś filmik dobrej jakości na:

http://www.edysk.pl

login: minoltaz1
haslo: minolta

Max. 25MB

Niestety te które do tej pory oglądałem w mojej ocenie nie są najlepsze.
Najlepiej niech będzie 30kl/s.

Pozdr
Plexer

_________________
--------------------
Pozdrówka
Plexer


piątek, 6 lutego 2004, 23:19
Zobacz profil
Post 
ja tez chetnie bym zobaczyl jakis konkretny film najlepiej o dlugosci pow. 1 minuty


piątek, 6 lutego 2004, 23:54

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Filmy z Z1 nie są nawet dobre, ale jak na aparat cyfrowy są wyśmienite. Jeżeli jednak zależy Ci głównie na filmach, to mocno zastanów się, nad kupnem cyfrowej kamery wideo. Budżet, którym dysponujesz wystarczy, a filmy będą 100 razy lepsze. Po prostu konstrukcja aparatu i kamery jest zupełnie inna, więc nie da się robić jednocześnie świetnych zdjęć i świetnych filmów. Musisz zdecydować, co jest dla Ciebie najważniejsze.


sobota, 7 lutego 2004, 15:27
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Dokładnie. A filmy Z1 robi jedne z najlepszych i jeśli chcesz mieć aparat z taką możliwością, to ją kup. Ciężko będzie wysłać taki film, bo nie wszyscy mają szybkie łącza, a film powyżej minuty i w najwyższej jakości zajmie duuuużo i na pewno na edysk nie wejdzie. Najwięcej to około 30 sekund.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 7 lutego 2004, 18:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL