Teraz jest sobota, 4 kwietnia 2020, 01:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Ponownie DX6490! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 11:35
Posty: 153
Lokalizacja: Caversham
Post 
freek napisał(a):
Na Zachodzie i w USA to 6490 jest "cool".


hehe, bo na zachodzie sa same lenie i nieroby, ktorzy nie potrafia robic zdjec w manualu, dlatego mowia ze jest "cool" :D
Sorry ale nie moglem sie powstrzymac :twisted: to byl oczywiscie zart :roll:


niedziela, 23 maja 2004, 16:18
Zobacz profil
Post 
Moze i masz rację, ale mogę się założyć, że chciałbyś zarabiać jak te "lenie i nieroby".
Tez się nie mogłem powstrzymac :lol:


niedziela, 23 maja 2004, 16:55
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2004, 09:46
Posty: 305
Lokalizacja: ŁódŸ
Post 
freek napisał(a):
Zastanawiam się czy wy kiedykolwiek dotknęliście Kodaka w innym miejscu niz w sklepie... Kompresja jest rzeczywiscie mocna. Za mocna. Ale te artefakty ro mit!! Przejrzyjcie sobie zagraniczne fora (angielski powinniscie znac) i tam jest mnóstwo zadowolonych użytkowników 6490! To forum to chyba jedyne miejsce w necie gdzie niemal bezkrytycznie mowi sie o Z1 a 6490 to badziew. Na Zachodzie i w USA to 6490 jest "cool".


Kazdy jest zadowolony z tego co ma ale artefakty to nie mit, jezeli spelnisz te warunki co juz wczesniej napisalem obejzyj sobie zdjecie jeden do jednego i sam je (artefakty) zobaczysz po prostu jesli zmniejszysz zdjecie nie bedzie to tak widoczne. Ale jesli zmniejszysz 2x i nie bedzie widac artefaktow tzn zle zrobiles trzeba bylo kupic aparat z matryca 2mpx i efekt mialbys ten sam a o ile mniej kosztuje taki aparat. Wiec dla mnie kodak 6490 moze konkurowac z aparatami 2mpx bo wowczas zdjecia z niego to klasa ale w kategorii 2mpx.

PS. A na forach to z tego co wiem wiekszosc tak na oko 99% zdjec jest zmniejszonych do formatu 800x600 lub mniej to gdzie chcesz zobaczyc te artefakty - przeciez na wydruku to wielkosc znaczka pocztowego!!!!!!!!

_________________
Minolta Z2 + 256MB - Sprzedana

Teraz Fuji S5500 + xD 256MB + statyw
http://www.komputery-attena.9x.pl


niedziela, 23 maja 2004, 17:04
Zobacz profil
Post 
Argh... Moze jestem ślepy ale ja nie widze... A nawet jeśli, to w czerwcu ma być nowy firmware i bedzie mniejsza kompresja i inne bajery...


niedziela, 23 maja 2004, 18:03
Post 
hmm wiecie co to forum to jakas paranoja!! Mowicie jakies bzdury co nie maja poparcia w dowodach!! Ravw pownujesz jakosc zdjec kodaka do aparatow 2mpx co znaczy ze masz male pojecie i do aparatow 2mpx i do dx6490!! (zreszta po twoich zdjeciach widac ze masz mala wiedze co do fotografii) A propo ziarna w dx6490 to niewydaje mi sie, lecz zauwazylem cos innego jesli chodzi o Z2 ( Z1 to dla mnie bardzo dobry aparat tylko te aberacje:() to w porownaniu do swojego poprzednika wypada slabo!! Wieksze szumy no i te aberacje!! Popatrzcie czasami na inne forum mniej zdominowane przez z1 a zobaczycie ze ci co tu tak glosno krzycza maja najmniejsze pojecie ( z wyjatkami ) :) oprocz tylu wad ktore wy tu wymieniacie (jednak czy wszystkie maja poparcie:) ) to jest kilka istotnych zalet!: bd obiektyw(schneider-kreuznach) !! pamiec wewnetrzna, ekran, EVF, wbrew waszym opiniom dobra jakosc zdjec (bardzo ostre fotki)!! wyglad staranne wykonanie, mala awaryjnosc, akomulator starcza na 250 zdjec, matryca malo szumi, kompresja nie jest tak wielkim problemem jesli nie powiekszasz zdjec i przy formacie a4 po wywolaniu wszystko jest spoko:) a zreszta teraz kodak ma wprowadzic nowy firmware ktory najprawdopodobniej zlikwiduje tan defekt:) a jesli chodzi o o brak recznego balansu bieli to przeciez b.d efekt daje ps !!osobiscie polecam ten aparat jesli nie stac was na np G5:) ale to juz inna klasa:)


wtorek, 25 maja 2004, 15:44
Post 
Zgadzam się z szanownym Gościem... Sam czasami drukuję na A4 (zdjęcia kwiatów i bukietów do kwiaciarni mamy) i wszystkim klientom się podoba!! A drukarki rewelacyjnej nie mam (HP 920c)


wtorek, 25 maja 2004, 17:39
Post 
to znowu ja:) mysle ze kilka osob zbyt mocno promuje swoj sprzet(z1/z2) jako rozwiazanie najlepsze i widzi same minuy w konkurencji:)


wtorek, 25 maja 2004, 17:44
Post 
Gosciu! Czy mozesz podac mi swoj numer gg lub e-maila? NAjlepiej napisz freq@o2.pl albo GG: 5340015


wtorek, 25 maja 2004, 17:46
Post Hej
Dzieki za odpowiedzi i "kolejne starcie" Jak zwykle gdy "cos" konkurencyjnego pojawi sie na forum ziemia sie trzesie i do boju ruszaja fanatycy :lol: Ale moze to dobrze bo konstruktywna dyskusja czasem wymaga emocji!
>TomekK: Duzo racji! Mialem ostatnio mozliwosc testowania DX6490 i prawdopodobnie za miesiac zakladam fanklub Kodaczka. Oli jest fajny ale jakos mi nie pasuje...
>Ravw : Sorki ale to porownanie fotek z Kodaka do aparatow 2mpx jest idiotyczne :( Rownie dobrze mozna powiedziec ze obudowa Z1/Z2 jest tak "zabawkowa" jak obudowy aparatow z matrycami 2mpx! Prawda ze glupie :?: No wlasnie !!! Chyba ze ktos faktycznie nie potrafi przyznac lub nie widzi ze foty z Kodaczka sa super. Ja Minolte cenie i szanuje ale qrde wiem o niej wszystko (dzieki wam) i nie mam zamiaru kupowac a tu kolejne posty w stylu Minolta przewyzsza ... bo... A ja tak prosilem!!!!!!
>gosc: musza promowac Minolty skoro staraja sie nawet o zaszczytna funkcje "Dealera Konica Minolta". To tak zlosliwie z mojej strony za te "znaczki pocztowe" hehehe
Mysle ze dla 99% uzytkownikow mozliwosc drukowania "plakatow" nie jest zbyt istotna. A odbitki w formacie 10/15 sa z Kodaczka bardzo, bardzo fajne.
OK
Mam jasnosc. DX6490 jest super dla ludzi bez profesjonalnego (czasem tylko z nazwy :twisted: ) zaciecia ceniacych prostote obslugi i BARDZO dobra jakosc fotek!!!
Pozdrawiam fanow "cyfrowych znaczkow" i cala reszte swiata!
~Szamil


wtorek, 25 maja 2004, 23:42
Post 
sirlukas napisał(a):
freek napisał(a):
Na Zachodzie i w USA to 6490 jest "cool".


hehe, bo na zachodzie sa same lenie i nieroby, ktorzy nie potrafia robic zdjec w manualu, dlatego mowia ze jest "cool" :D
Sorry ale nie moglem sie powstrzymac :twisted: to byl oczywiscie zart :roll:
hehe ,a na wschodzie sa same pracusie umieja wszystko, nawet w manualu i niestety nie sa "cool" tylko stoja po wizy do nierobow i leni w USA itd.itd......Sorry ale tez nie moglem sie powstrzymac....


sobota, 29 maja 2004, 20:47
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
hoho :!:
jak zawialo cynizmem :!:
a emes lubi rozmawiac z cynikami :wink:
myslalem kiedys zeby go wziac (kodaka) i pewnie gdyby mi sie nie trafila okazja z minolta a1 ze stanow, to bym dzisiaj uzywal tegoz wlasnie kodaka, albo olympusa 750.
wyglad rzecz gustu, a o gustach sie nie dyskutuje;
zdjatka robi dosyc ladne, tylko ze jak dla mnie byl ciut glupiojasiowaty (co bynajmniej nie posiada pejoratywnego wydzwieku :!: zrobic aparat, ktory robi dosyc dobre zdjecia sam, prawie bez uzywania fotografa, to konkretna sztuka :!: ).
jednak znajac zycie, to gdyby nie ta minolta, to teraz bylbym uzytkownikiem tegoz wlasnie kodaka...

_________________
remanent...


niedziela, 30 maja 2004, 00:54
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Podoba mi się ta dyskusja. ;) Włącznie z dygresjami.

Mam nadzieję, że Szanowni Goście, którzy wypowiadali się tutaj incognito, zabawią u nas na dłużej.

Do Kodaka mam względnie dobre nastawienie, ale wolę mojego C-740. Generalnie jednak wydaje mi się wart zakupu (Kodak, oczywista).

Pozdrawiam.

P.S. Emes - 250 postów w niespełna 3 tygodnie, ja dobrze widzę? A gdzie sen, żarełko, wódeczka, kobiety...?


niedziela, 30 maja 2004, 02:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ginty napisał(a):
Emes - 250 postów w niespełna 3 tygodnie, ja dobrze widzę? A gdzie sen, żarełko, wódeczka, kobiety...?

a no wiesz Ginty... zycie studenta rozne bywa :wink:
raz na tydzien przespie sie porzadnie to wystarczy :lol:
gadula jestem i tak jakos wyszlo... :wink:

_________________
remanent...


niedziela, 30 maja 2004, 11:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 22:40
Posty: 227
Lokalizacja: Krakoff
Post 
emes napisał(a):
a no wiesz Ginty... zycie studenta rozne bywa :wink:
raz na tydzien przespie sie porzadnie to wystarczy :lol:
gadula jestem i tak jakos wyszlo... :wink:


A sesja sie zbliza i trzeba bedzie raz na dwa tygodnie ;)

_________________
Minolta Z2, SD 256MB, aku Energizer, tulejka+UV+Polar, statyw Velbon dx-888


niedziela, 30 maja 2004, 12:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
daj spokoj brizz w takich miejscach o takich rzeczach :wink:
no u mnie sesja mozna powiedziec juz trwa od 2-3 tygodni i potrwa jeszcze z tydzien lub 2.
duzo zerowek, tysiac projektow i dwa tysiace pobocznych programow do napisania (informatyke wszak studiuje)...
kolorowy zawrot glowy...
ale sa rzeczy wazne i wazniejsze;
zawsze sie znajdzie czas, zeby sie tu pojawic :D

_________________
remanent...


niedziela, 30 maja 2004, 12:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL