Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 15:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Kodak DX 6340 - kupic czy nie kupić? 
Autor Wiadomość
Post Kodak DX 6340 - kupic czy nie kupić?
Jak w temacie.Znalazłem go w necie po 990 pln.Wydaje mi sie bardzo dobry.Duża zaletą jest 4x zoom optyczny.Czy waszym zdaniem warto kupic tego kodaka?Nie mogę sobie pozwolic na wydatek wiekszy niz 1000 pln.DX 6340 byłby moim pierwszym aparatem.

Z góry dzięki za odpowiedzi

POzdro dla całej ekipy


sobota, 17 lipca 2004, 21:59
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Mając 1K PLN kupisz coś lepszego ( może jakiś Canon lub Olympusik ).

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


niedziela, 18 lipca 2004, 01:11
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Zgadza się - kupisz coś lepszego. Rozejrzyj się np. za Minoltą S414 - to bardzo przyzwoity aparacik, 4MP, 4x zoom (choć różnica pomiędzy zoomem 3x i 4x jest doprawdy niewielka - nie jest to duży skok możliwościowy). W podobnej cenie są też Olympusy C-3x0 - bardzo dobre i sprawdzone - wyśmienite dla początkującego.


niedziela, 18 lipca 2004, 11:46
Zobacz profil
Post 
Z Canonów do 1000 pln to jest tylko model A 60.Lecz podejzrewam,ze kodaka DX 6340 jest od niego lepszy.Co do minolty to nie jestem jakos przekonany.W cenie do 1000 pln to orientuje sie tylko ,ze jest taki model podobny do pudełka po zapałkach :P


niedziela, 18 lipca 2004, 16:58
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Wiesz, kupisz co będziesz chciał, ale osoboście to powiem Ci, że w moich oczach to Kodak ładnie "umie" proces C-41 w swoich maszynkach w labach i to wszystko.
( z przymróżeniem oka, ale tak właśnie jest )

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


niedziela, 18 lipca 2004, 18:07
Zobacz profil
Post 
W takim razie co polecacie?Prosiłbym o podanie konkretnego modelu.


niedziela, 18 lipca 2004, 18:23
Post kodak dx 6343
mam ten aparacik już , 2 tygodnie , i jak narazie to jest ok!

kupiłem go w KOdaku za 950 zł


poniedziałek, 19 lipca 2004, 13:52

Dołączył: piątek, 4 czerwca 2004, 16:33
Posty: 64
Lokalizacja: Wrocław
Post 
@gamera: Nikt tu nie napisal ze Kodak jest zly, ale w cenie 1000zl znajdzie sie lepsze aparaty. Ja takze podzielam to zdanie.

Jakis Olympus, Minolta czy Canon w tej cenie bedzie lepszym wyborem....
Ze swojej strony moge polecac Olympusy bo z tymi aparatami mam stycznosc :)

Pozdrawiam

_________________
Olympus Camedia C-220, na wiecej mnie nie stac :/


poniedziałek, 19 lipca 2004, 14:50
Zobacz profil
Post 
lepiej Canona albo Pentaxa Optio 30 naprawdę dobry cyfrak, Kodaki nie są za specjalne


poniedziałek, 19 lipca 2004, 15:13
Post 
Celownik napisał(a):
lepiej Canona albo Pentaxa Optio 30 naprawdę dobry cyfrak, Kodaki nie są za specjalne

A czy mógłbyś napisać dlaczego nie zaspecjalne? Na czym opierasz swją tak zdecydowaną opinię? W granicach do 1000 ,dla amatora Kodak DX 6340 jest b.dobrym wyborem. Gorąco polecam!


poniedziałek, 19 lipca 2004, 23:32
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2004, 18:40
Posty: 130
Lokalizacja: 3_Miasto
Post 
jeżeli ma to być aparat z pełnym auto (małpa) to uważam że godny polecenia jest Oly C310. Poleciłem go kumplowi i............ jest szczęśliwy jak dziecko, a wcześniej bawił sie moją minoltą E223 co już nie ma co porównywać. Kupił go w Kodaku (Empiku) z kartą 64 i Etui za 949. Więc sądze że warto, a można poszukać i znaleść taniej


wtorek, 20 lipca 2004, 00:00
Zobacz profil
Post 
Teraz zapytam tak.Czy lepiej kupic kodaka cx 6330 za 699 pln czy dołozyc 300 pln i kupic kodaka dx 6340?Bo własnie sie and tym zastanawiam.Zawsze to 300 pln w kieszeni,a ten kodak chyba nie jest taki zły.Mam jeszcze pytanie odnośnie tych dwóch modeli.Mianowicie w jakich rozdzielczosciach wykonuje sie zdjęcia na tych aparatach?Bo doszły mnie słuchy ,że tylko można wykonywać w najwyzszej czyli 2000 na ileś tam.Co o tym myslicie?


czwartek, 29 lipca 2004, 16:27
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
większość aparatów z matrycą 3mp robi zdjęcia w rozdzielczości 2036x1548, albo jakoś tak. Jeżeli będziesz robił zdjęcia na imprezach, w domu i przy innych okazjach i nie chce Ci się grzebać w ustawieniach to lepiej zaoszczędzić te 300zł. Zresztą model dx6340 to taki nieco ekskluzywny automat, bo nie przypominam sobie, żeby miał ręczne ustawienia. Poza tym, zamiast tego kodaka już lepiej jest wybrać olympusa c-310 albo c-350, mają lepsze auto.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 29 lipca 2004, 17:29
Zobacz profil
Post 
Chodzi mi o to czy te kodaki o których mówiłęm maja w menu mozliwosc ustawienia przynajmniej 3 różnych rozdzielczosci.No bo zdjecia w max rozdzielczosci troche zajmuja na karcie.


czwartek, 29 lipca 2004, 19:16
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
kodaki mają bardzo dziwny sposób wybierania tego, bo aparat chyba kompresję dobiera sam (tak jak hp), natomiast można tam wybrać między best, better, good quality, cokolwiek by to znaczyło.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 29 lipca 2004, 19:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL