Teraz jest piątek, 21 września 2018, 18:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 prośba o pomoc 
Autor Wiadomość
Post prośba o pomoc
witam ,

wkońcu zapełniłem w swoim dx 6340 , pamięć , no i chcę zgrać zdjęcia na kompik ,

ale jak to amm zrobić?

komputer znajduje aparat ,

ale gdzie w EasyShare(taki program dostałem) jest opcja do zgrywania
zdjęć?

będę wdzięczny za pomoc

pozdrawiam


środa, 21 lipca 2004, 18:48
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 14:17
Posty: 233
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
Post 
SamP, ale ja nie twierdze, ze Silent nie ma racji... Usmialem sie, bo bardzo mnie rozbawilo to co napisal... :D Swoja droga to fakt, minimum wysilku na przewertowanie instrukcji trzeba wlozyc, a dopiero wtedy ew. sie pytac...


środa, 21 lipca 2004, 23:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
skoro piszesz o easyshare, to wnioskuje ze jestes szczesliwym uzytkownikiem komputera zatykanego i zamulanego przez "najlepszy i jedyny sluszny system swiata".
jezeli xp, to kliknij dwukrotnie w ikonke aparatu w moim koputerze; otworzy Ci sie okienko importu zdjec do komputera.
w easy share rowniez mozna zaznaczyc opcje usuwania zdjec po zaimportowaniu ich do wybranego katalogu.


czwartek, 22 lipca 2004, 00:15
Zobacz profil
Post Re: prośba o pomoc
gamera napisał(a):
witam ,

wkońcu zapełniłem w swoim dx 6340 , pamięć , no i chcę zgrać zdjęcia na kompik ,

ale jak to amm zrobić?

komputer znajduje aparat ,

ale gdzie w EasyShare(taki program dostałem) jest opcja do zgrywania
zdjęć?

będę wdzięczny za pomoc

pozdrawiam

Też jestem posiadaczem Kodaka DX 6340 Używam Window98 SE Jeżeli już wgrałeś software połącz kabelkiem do tego przeznaczonym aparat z komputerem, po podłaczeniu włącz aparat i zdjęcia bardzo szybko zgrają Ci się do albumu Kodaka Żadnej dodatkowej opcji do tego nie potrzeba. Transfer zdjęć odbywa się automatycznie po włączeni aparatu. Pozdrawiam


czwartek, 22 lipca 2004, 03:22
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
mylisz sie kolego, a Twoja pomylka wynika tylko i wylacznie z niedoczytania (badz niezrozumienia mojego postu).
nie napisalem ze do zgrywania trzeba zaznaczyc opcje, a do usuwania z pamieci aparatu juz po zgraniu.
natomiast o tym czy zaraz sie zdjecia zgraja czy chwile pozniej decyduja rowniez osobne ustawienia.
padre ma easyshare do swojego kodaka, ale osobiscie mnie ten program denerwuje. jedena aktrakcja tego programu sa te efekty konturow i "bajkowy".
zwykla nakladka na to co sie robi kilkoma kliknieciami myszki.
zeby zmienic jakies zdjecie ktore nie jest w bazie easyshare musisz go otworzyc, dodac do bazy easy share obrobic i usunac.
najbardziej tempym pomyslem sa te albumy, gdyz nie przenosza one zdjec fizycznie, a jedynie skroty sobie tworza. pominawszy fakt ze jest to niepotrzebne zasmiecanie dysku, to jeszcze po reinstalacji easyshare (czy tez samego windowsa, co zdarza sie przeciez czesto), wszystkie zdjecia trzeba ukladac na nowo.
nie lepiej sobie pozgrywac od osobnych katalogow tematycznie (a nie w/g daty :lol: kto to wymyslil... :lol: ) i obrabiac w jakimkolwiek programie graficznym :?:
wolna wola - kazdy robi co chce, ale jak dla mnie easyshare to lipa.
aktualnie ucze ojczulka dzialania w innym programie graficznym i sam padre stwierdzil, ze lepiej mu sie tak pracuje ze swoimi zdjeciami.
...ale jak zechcesz, tak zrobisz.

_________________
remanent...


czwartek, 22 lipca 2004, 10:47
Zobacz profil
Post 
Jeżeli Twoje uwagi dotyczą mojej wypowiedzi to obawiam się że Ty mnie nie zrozumiałeś.Starałem się wyjaśnić koledze Gamerowi że przy automatycznym wgraniu programu EasyShare ,bez bawienia się w ustawienia manualne przy wprowadzaniu programu, zdjęcia zgrywają się po włączeniu aparatu. Należy tylko wybrać czy chcę żeby wgrały się odrazu wszystkie czy też wybrane.Co do samego programu w zupełności się z Tobą zgadzam. Dodałbym tylko na plus, automatyczną możliwość kadrowania zdjęć z formatu cyfrowego na format tradycyjny. Z samego Kodaka Dx6340 jestem bardzo, bardzo zadowolony. Pozdrawiam.


czwartek, 22 lipca 2004, 19:08
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
ciekawe, poniewaz razem napisalismy to samo o tym samym (zgrywanie bez ingerencji) tylko w ciut inny sposob (dodalem zeby usunac trzeba zmienic opcje; skoro aparat zapchany po brzegi) i nie mozemy sie porozumiec :-D
zdarza sie czasem.
grunt ze finalne porozumienie osiagniete - i bardzo dobrze :-D
pozdrawiam

_________________
remanent...


czwartek, 22 lipca 2004, 22:54
Zobacz profil
Post 
Również pozdrawiam!


piątek, 23 lipca 2004, 05:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL