Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 17:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 KODAK DX 6490??? WARTO??? 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 14:34
Posty: 35
Post KODAK DX 6490??? WARTO???
JESTEM ZAINTERESOWANY KUPNEM APARATU I TU NA FORUM POLECAJA MI CANONA A85 EWENTUALNIE A95 MOZE LEPSZY BEDZIE KODAK DX 6490 . CZY WIECIE COS O TYM APARACIE WARTO GO KUPIC???/ CZEKAM NA WASZE OPINIE I PODPOWIEDZI MYSLE ZE PARAMETRY MA SUPER A FIRMA MOZWI CHYBA SAMA ZA SIEBIE 10X ZOOM TO CHYBA POGROM JAK SADZICIE ZACZYNA MI SIE PODOBAC TEN APARACIK DORADZCIE MI PROSZE BO WYDAJE MI SIE ZE TEN W POROWNANIU Z CANONEM TO JAK PROFESJONALISTA Z AMATOREM, APARAT Z ZABAWKA~? CZY TO DOBRY WNIOSEK ODPISZCIE PROSZE


piątek, 22 października 2004, 21:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 21:57
Posty: 52
Lokalizacja: Ruda Œlšska
Post 
warto..

oczywiscie tutejsze grono bedzie Ci odradzać ale nie słuchaj ich.jestem posiadaczem tego aparatu i jestem z niego bardzo zadowolony,widze że nie wydałem pieniędzy na marne :wink:

parametry jak na ten przedział cenowy ma super,działa na karty SD które są bardzo tanie więc eksploatacja nie jest droga.zdjęcia wychodzą bardzo ładnie.

jednym słowem POLECAM :)

_________________
=> Kodak DX 6490 + SD128 mb + akumulator KLIC 5001 1700mAh 3,7V + ładowarka K-5000 + torba Samsonite + statyw <=


piątek, 22 października 2004, 22:11
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 14:34
Posty: 35
Post 
a czy moglbys zagadac do mnie na gg????? pogadalibysmy troszke o tym aparaciku plisssss bardzo mi zalezy bo chce sobie lupic aparacik i chyba wezme tego kodaczka


piątek, 22 października 2004, 22:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Polecają A85? A85 bardzo szumi, to jest jego główna i spora wada, która powoduje, że lepiej kupić A75.

Co do Kodaka- Olympus to też firma, która zrobiła model C-720, który dobrze odwzorowuje kolory i nic więcej. Nie na tym to polega. Kodak to całkiem fajny aparacik, gdyby nie takie głupie szczegóły, które Kodak wprowadził nie wiadomo po co:
- brak możliwości ustawienia kompresji, co powoduje czasem słabą jakość zdjęć (może chcieli ukryć jakieś inne wady aparatu?),
- brak MF (nie każdemu to jest potrzebne, ale generalnie warto mieć tą ręczną ostrość).
EDIT
I jeszcze jedno: PROSZĘ, NIE KRZYCZ TAK!!!

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


Ostatnio edytowano piątek, 22 października 2004, 22:19 przez superbike2001, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 22 października 2004, 22:18
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 14:34
Posty: 35
Post 
acha za[omnialem podac numeru 1153926 zagadaj do mnie


piątek, 22 października 2004, 22:18
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
kj-rsko napisał(a):
acha za[omnialem podac numeru 1153926 zagadaj do mnie


Wiesz co... Zakładasz pełno tematów pytając się o każdy model po kolei. Kup sobie cokolwiek, bo i tak wyjdzie na to samo. Zamiast się nas słuchać i zobaczyć co ludzie polecają, to będziesz gadał za plecami a później żałował.

Ale jak chcesz, Kup sobie tego wspaniałego kodaka, bo tak fajnie wygląda i jest super w ogóle ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 22 października 2004, 22:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 21:57
Posty: 52
Lokalizacja: Ruda Œlšska
Post 
pewnie że jest super :twisted:

_________________
=> Kodak DX 6490 + SD128 mb + akumulator KLIC 5001 1700mAh 3,7V + ładowarka K-5000 + torba Samsonite + statyw <=


piątek, 22 października 2004, 22:33
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
ra__f__al napisał(a):
pewnie że jest super :twisted:


No przecież napisałem...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 22 października 2004, 22:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 21:57
Posty: 52
Lokalizacja: Ruda Œlšska
Post 
no no :D

ok bo zaczyna się z tego robić czat a nie o to w tym chodzi,ważne że zarówno Ty jak i ja jesteśmy zadowoleni z tego co mamy :wink:

_________________
=> Kodak DX 6490 + SD128 mb + akumulator KLIC 5001 1700mAh 3,7V + ładowarka K-5000 + torba Samsonite + statyw <=


piątek, 22 października 2004, 22:37
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 14:34
Posty: 35
Post 
wcale nikogo nie obgaduje za plecami tylko chce kupic dobry aparat zeby mi dobrze sluzyl na pare lat i zebym nie zalowal pozniej a tego kodaka zobaczylem dopiero wczoraj i chce sie o nim cos dowiedziec.


sobota, 23 października 2004, 11:53
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
To dowiedz się, że jest gorszy od konkurencji. Mocno kompresuje zdjęcia, co nie wychodzi im na dobre - ogólnie jakość jest gorsza niż z tańszej Minolty Z1 czy Olympusów C-7x0.


sobota, 23 października 2004, 14:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 21:57
Posty: 52
Lokalizacja: Ruda Œlšska
Post 
tutaj bym sie spieral,

kompresje zdjec widac tylko przy powiekszaniu a tak zdjecia sa super i cos sie mi wydaje ze lepsze od Z1,wystarczy poogladac testy w necie :twisted:

_________________
=> Kodak DX 6490 + SD128 mb + akumulator KLIC 5001 1700mAh 3,7V + ładowarka K-5000 + torba Samsonite + statyw <=


sobota, 23 października 2004, 17:17
Zobacz profil
Post 
Skoro ju TomekK stwierdził że jest gorszy od konkurencji, to zdecydownie radzę Ci.......kup tego Kodaka!
Pzdr.[/list]


sobota, 23 października 2004, 17:40

Dołączył: czwartek, 21 października 2004, 14:34
Posty: 35
Post 
dlaczego tak sadzisz???? podobaja mi sie makro fajne efekty mozna zlapac jaki aparat by byl do tego lepszy???minolrta kodak czy canon???


sobota, 23 października 2004, 18:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
e, skoro kompresje widac tylko na powiekszeniu, to znaczy ze jest git, kupuj kodaka , ja juz zaluje ze go nie mam, a w dodatku skoro tak kompresuje, to jaka oszczednosc miejsca na karcie pamieci. Dla mnie hit sezonu...

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


sobota, 23 października 2004, 18:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL