|
|
|
Teraz jest sobota, 27 lutego 2021, 05:45
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dobrewino
Dołączył: niedziela, 16 października 2005, 00:54 Posty: 7 Lokalizacja: Tczew
|
 Kodak Z7590
witam!
wczoraj zakupiłem swój pierwszy aparat cyfrowy. rozważałem zakup jednego z dwóch modeli: olympus sp-500 ultra zoom i tego kodaka. wybór padł na kodaka z tego względu, że w sklepie jeszcze nie mieli olympusa. a że oba bardzo mi odpowiadały (amatorowi prawie wszystko odpowiada) to nawet się nie wachałem. jakie są wasze opinie na temat tego aparatu?
|
niedziela, 16 października 2005, 01:22 |
|
 |
templar
|
heh, swietnie  kupiles aparat, a teraz sie pytasz o niego. ja bym wolal tego olympusa
_________________ N D50 | N D70s | N 18-55 | N 18-70 | SB-600 | SanDisk 1GB Extreme III | Hama UV | torba | statyw
|
niedziela, 16 października 2005, 10:51 |
|
 |
dobrewino
Dołączył: niedziela, 16 października 2005, 00:54 Posty: 7 Lokalizacja: Tczew
|
pytam o wasze opinie na jego temat, a nie czy warto kupić. 
_________________ Kodak Z7590
|
niedziela, 16 października 2005, 15:22 |
|
 |
tomys
|
Mam DX7590, bawiłem się krótko Z i zauważyłem, że nie ma między nimi istotnych różnic, kupiłem jednak DX ze względu na cenę - 1050zł to rewelacyjna cena za takie możliwości. Najistotniejszą zmianą dla mnie jest histogram w czasie rzeczywistym, to rewelacyjna funkcja, jeśli robi się dużo zdjęć z ręcznymi ustawieniami, a ja takie robię przeważnie, chociaż aparat robi naprawdę rewelacyjne zdjęcia auto. Ponieważ go już kupiłeś, to na pewno poznałeś jego funkcje i myślę, że jesteś zadowolony, ja jestem bardzo, chociaż rzeczywiście brak manualnego focusa to rzecz niewybaczalna, bo bez ręcznej regulacji bieli można się obejść. Można jeszcze trochę narzekać na gubienie ostrości w przypadku braku dostatecznej ilości światła. Obiektyw jest rzeczywiście dobry, ale jego jasność w przypadku większej ogniskowej niż 50 też pozostawia trochę do życzenia. Z kolei porównując te wszystkie funkcje z innymi aparatami w tej klasie nie ma co narzekać. Zrobiłem masę testów, kilka tysięcy zdjęć i ogólnie jestem zadowolony, poza tymi uchybieniami, o których pisałem. Jestem na tak. Docelowo marzę o D70S, ale to już nie ta cena i trzeba będzie trochę zaczekać. Pozdrawiam
|
sobota, 5 listopada 2005, 00:08 |
|
 |
zatiochi5
|
Cytuj: bo bez ręcznej regulacji bieli można się obejść.
Taaa - a swistak siedzi....
_________________ Prawda! Ponad wszystko!
Do tej pory zginęło mi bez wyjanienia 3 posty !
|
sobota, 5 listopada 2005, 00:27 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|