Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 03:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z aparatem. 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 16 czerwca 2007, 17:13
Posty: 2
Post Problem z aparatem.
Mam problem z aparatem. Przed wyjazdem na wycieczkę ( 3 dni temu ) wszystko działało ok tzn. komputer odnajdował aparat. Po powrocie chciałem zgrać zdjęcia na aparat , ale wyskakuje mi żółte okienko i po jego kliknięciu okienko które widać w tle :

Obrazek

Gniazdo w aparacie mam dobre , bo kabel od tv działa. Gniazda USB też mam dobre , bo kabel od telefonu działa na oby dwóch. Wiecie co może być nie tak ? Za pomoc z góry dziękuję :) Mam nadzieję , że ktoś będzie wiedział jak rozwikłać ten problem. Co do sterowników to pisze też , że nie odnaleziono , tylko odziwo nie instalowałem wcześniej sterów i działało. Może ich instalacja rozwikła problem , ale na stronie producenta nie mogę znaleść. Jedyne co odszukałem to program do obróbki zdjęć, ale go mam na płycie. Na CD mam również instrukcję obsługi i to wszystko , sterów na płycie - brak :/ Jeżeli to wina sterów , to może ktoś podać link do pobrania ich ? Ale od razu link przekierowujący do d/l.

Obrazek


sobota, 16 czerwca 2007, 17:17
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 15 maja 2007, 18:52
Posty: 11
Post 
Obstawiałbym drajwer ( a w zasadzie jego brak). o ile mnie pamięc nie myli niektóre kodaki potrzebuja własne drivery USB bo Windows ich nie widzi jako dyski wymienne. Może za drugim razem podpiołeś kanel usb pod inne gniazdko, winda zobaczyła cos nowego i próbowała zainstalowć jakis swój sterownik. Te jak wiemy uniwersalne nie są i masz pasztet.
Ale lepiej niech sie wypowie jakis uzytkownik tego modelu Kodaka. może ma stery to ci podeśle?


niedziela, 17 czerwca 2007, 23:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
poszukaj oprogramowania na stronie kodaka (pierwsze miejsce gdzie się szuka to strona producenta :mrgreen: ) i może zainstaluj sobie http://wwwpl.kodak.com/global/pl/servic ... -path=6615

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


poniedziałek, 18 czerwca 2007, 09:51
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 16 czerwca 2007, 17:13
Posty: 2
Post 
Te oprogramowanie to nic nie daje. Ono jest do edyscji i zapisu zdjęć , a komputer mi WOGÓLE nie znajduje aparatu , więc ten program jest zbędny. Jutro tj. 19 czerwca robię format całego kompa , jeżeli to nic nie da , to nie wiem co robić. W mojej wiosce servisu nie ma ;/ Ale mi się wydaje ( patrz screen wyżej ^^ ) , że jak sformatuje , to te stery wrócą do tego USB i wtedy MOŻĘ będzie działać :) Ale pewności nigdy nie ma :( Ale dzięki za pomoc :)


poniedziałek, 18 czerwca 2007, 23:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL