Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 09:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Olympus C765 - jak ustawic manualna ostrość 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 11:38
Posty: 30
Lokalizacja: Gniezno
Post Olympus C765 - jak ustawic manualna ostrość
Cz ktos mi może powiedziec jak ustwic manual w Olympusie C765 bo juz nie mam siły sie domyslac a instrukcja nic o tym nie mowi...


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 15:37
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 01:53
Posty: 101
Lokalizacja: Gliwice
Post 
U mnie DŁUGO wciskam OK - zamiast menu ukazuje się skala dla focusa manualnego (wybór rodzaju fokusa strzałkami)
u ciebie pewnie identycznie

_________________
c-740
------------------------------------


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 16:07
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 11:38
Posty: 30
Lokalizacja: Gniezno
Post 
Faktycznie tak jest ale w srodku wlacza mi sie okienko pogladu ostrosci i w tymze okienku ten obraz jest caly czas nieostry. To znaczy wogole sie ten obraz nie zmienia katastrofa...


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 17:08
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 01:53
Posty: 101
Lokalizacja: Gliwice
Post 
No u mnie to działa, choć nie jestem akurat specjalnym fanem tego rozwiązania z powiększonym fragmentem - przeszkadza mi to. A czy ty czasem nie próbujesz ostrzyć czegoś na 3 cm, i to jeszcze na większym zoomie ?

_________________
c-740
------------------------------------


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 17:35
Zobacz profil
Post 
A przesuwa sie zielona kreska z lewej strony na podziałce odległosci?


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 21:25

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 11:38
Posty: 30
Lokalizacja: Gniezno
Post 
No kreska sie przesuwa... wszystko dziala - tylko na podglądzie tego nie widac. Chcialem tego uzyc w sytuacji kiedy zoom wariuje i trzeba dlugo czekac az wstrzeli sie we wlasciwa ostrosc.
Zresszta faktycznie rozwiązanie faktycznie nieco nieszzesliwe. I teraz juz nie wiem czy dluzej nie trwa ustawianie reczne.


wtorek, 3 sierpnia 2004, 09:36
Zobacz profil
Post 
U mnie (C-770) manual focus działa bez przeszkód. Po przytrzymaniu OK pokazuje się podziałka, ale ciągle masz wybrane AF. Trzeba wcisnąć chyba strzałke w lewo aby podświetlić MF i wszystko gra. U mnie w zestawie na płytce są pdf-y z podstawową instrukcją i wersja pełna, gdzie wszystko jest opisane (po angielsku oczywiście). Zawartość pudełka Twojego aparatu powinna być taka sama..........


wtorek, 3 sierpnia 2004, 11:54
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL