Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 23:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Witam wszystkich. Problem z olim c5060wz 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 14:00
Posty: 1
Lokalizacja: Warszawa
Post Witam wszystkich. Problem z olim c5060wz
Problem polega na tym, ze przy długich czasach naswietlania np: 30s i wiecej pojawiaja sie jakies dziwne przebarwienia z lewej strony kadru, zawsze w koloze pomarańczowo żułtym. Moze ktoś wie co jest przyczyną tych wypaleń za odpowiedzi z gory dziekuje.

P.S Najczęsciej pojawia się to przy korzystaniu z funkcji BULB


poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 14:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Nie ma koloru "zultego" ;-) no offence ale dzisiaj dzien dyzortografii chyba ;)


poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 14:33
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 07:41
Posty: 15
Lokalizacja: Lębork - okolice
Post 
muHa napisał(a):
Nie ma koloru "zultego" ;-) no offence ale dzisiaj dzien dyzortografii chyba ;)

Te, muHa daruj sobie te uwagi ortograficzne. Jeśli nie masz pojęcia, jak ludziom odpowiedzieć rzeczowo na ich pytane, to wcale nie ruszaj klawiatury. Więcej taktu, nie wszyscy są tacy doskonali, jak Ty. Pozdrawiam - Jolania.


środa, 9 lutego 2005, 08:13
Zobacz profil
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 29 czerwca 2002, 17:59
Posty: 231
Lokalizacja: Kraków
Post 
Spokojnie i kulturalnie prosze.

Nie ma nic zlego ze zwrocil Ci uwage na blad ortograficzny. Jednoczesnie nie ma powodu sadzic ze wlasnie dlatego niema pojecia.

_________________
pozdrawiam
dziks

SwiatObrazu.pl


środa, 9 lutego 2005, 08:54
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 18 listopada 2004, 17:33
Posty: 141
Post 
i tym sposobem pojawiły sie 3 posty ..i żaden nie na temat.

Jolania:
"Jeśli nie masz pojęcia, jak ludziom odpowiedzieć rzeczowo na ich pytane, to wcale nie ruszaj klawiatury"
w takim razie Twój post też nie powinien się pojawić... od tego są "PMki".

Żebym nie był czwarty w tym przedstawieniu, to jednak wypowiem się na temat. Twój aparat jest ewidentnie uszkodzony, skoro pozwala naświetlać matrycę przez "30s i wiecej". Olympus C-5060 ma maksymalny czas otwarcia przysłony, jedynie 16s. A samo przebarwienie może wynikać z przegrzania matrycy. Zarzuć jakies fotki, to się zobaczy.


środa, 9 lutego 2005, 15:35
Zobacz profil

Dołączył: środa, 19 maja 2004, 19:50
Posty: 22
Lokalizacja: Trzebinia
Post 
PCL napisał(a):
Twój aparat jest ewidentnie uszkodzony, skoro pozwala naświetlać matrycę przez "30s i wiecej". Olympus C-5060 ma maksymalny czas otwarcia przysłony, jedynie 16s

W 5060 maksymalny czas otwarcia przysłony to 120 sekund - w trybie BULB.


środa, 9 lutego 2005, 19:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
@dziks:
przyznaj się.. zaczynasz za NAMI tęskić :D

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 10 lutego 2005, 12:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL