Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 20:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Przełącznik w C-310 - PORAŻKA !!! 
Autor Wiadomość
Post Przełącznik w C-310 - PORAŻKA !!!
Mam Olympusa C-310 od dwóch miesięcy i już problem z przełącznikiem włączającym aparat! Działa on na takiej sprytnej zasadzie, że najpierw trzeba nadusić mały pstryczek na przycisku (blokadę), a potem całość przesunąć. Tylko ból jest taki, że nie wszyscy kumają jak to działa. I tak się stało, że aparat przez te dwa miesięce przeszedł przez kilka rąk i już nie działa tak jak trzeba. Oczywiście co niektórzy przesuwają ten przełącznik bez naciskania małego przycisku, co sprawiło, że już nie działa ta blokada przesuwania. Tzn. działa, ale tylko na drugim skoku i tylko w kierunku włączania - przez inne położenia przełącznik da się przesunąć bez naciskania małego przycisku (czyli tej blokady). Poza tym oczywiście cały przycisk chodzi zbyt łato i po prostu lata. Słowem - zepsuty (działa, ale już nie tak jak trzeba)! Miałem już doświaczenia z tego typu przełącznikami i nie powiem, żeby to był dobry patent. Zazwyczaj wystarczy jedno niewłaściwe przesunięcie i już bo blokadzie. Zapewne reklamować aparatu na taką wadę nie mogę, bo powiedzą mi, że sam to zepsułem... Oby tylko w przyszłości nie czekała mnie wymiana tego przełącznika na własny koszt, bo mimo, że raczej to drobna usterka, to może być dość kosztowna :(.


wtorek, 31 sierpnia 2004, 13:09
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Bylo trzeba C350Z kupic ... heeee ;) ;) ;) ;) ;) ;)


wtorek, 31 sierpnia 2004, 13:17
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 25 lipca 2004, 17:24
Posty: 66
Lokalizacja: Ruda Œlšska
Post 
Aparat powinien być przedmiotem osobistym! Po co dawałeś go w inne ręce!


czwartek, 2 września 2004, 21:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Jak wyżej. A jeśli już, to dokładnie instruuję, jak się używa aparatu. A jeśli nie jestem pewien, to po prostu nie daję i tyle. Prawdą jest, że ten pantent jest kiepski.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 2 września 2004, 21:55
Zobacz profil
Post 
No to nie do konca tak było... Po prostu ktoś robił mi zdjęcia (bo czemu mnie nigdy nie ma być na zdjęciach). Instrukcja była - tu celujesz, tu naciskasz, zielona "lampka" i pstrykasz fotkę. Ale oczywiście każdy zaraz się musi zrobić "za dużo" no i łapie się za przełącznik :(. Ale teraz już będę ostrożny i za wczasu będzie instrukcja obsługi wszystkich przycisków, przełączników, itp. aparatu :).


piątek, 3 września 2004, 16:27
Post 
W moim aparacie owy przelacznik "od nowosci" bez wciskania dal sie przesuwac na srodkowa pozycje (podglad zdjec) a dopiero po nacisnieciu i przesunieciu w prawo mozna robic zdjecia. Przy wylaczanu aparatu przelacznika nie trzeba bylo nigdy go "wciskac". Pozdrawiam


piątek, 3 września 2004, 22:30

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
co do osobistosci aparatu to ja wlaczalem smowyzwalacz i dawalem do potrzymania bo niestety nie mam statywu ;)

_________________
A510 + SD 256 Mb + pokrowiec z hipermarketu + statyw z allegro + GP PowerBank Quick 4x1600 mAh.


piątek, 3 września 2004, 23:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL