Teraz jest sobota, 22 września 2018, 19:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Firmware do Olympusa c740 
Autor Wiadomość
Post Firmware do Olympusa c740
Czy jest możliwość wgrania jakiegos firmwara do olympusa c740??? Po miesiacu
od zakupu, aparacik sie zepsul. Przy normalnej pogodzie i naswietlenu robi
zdjecia z niebieska poswiata. Gdy robie z lampa po ciemku lub krece filmik
to wszystko jest okej. W serwisie (kiepskim) powiedzieli mi ze to wrodzona
wada tego modelu i powiedzieli ze sie nie da naprawic. Mysle, że to wina
softu, ale prosze o porade. Da sie w ogole samemu grac, bo czytalem ze nie
bardzo. Pozdrawiam


*===================*
Paweł 'Pavek' Powązka
pavek@op.pl
*===================*


środa, 3 grudnia 2003, 00:33

Dołączył: wtorek, 25 listopada 2003, 15:04
Posty: 20
Post 
masz racje zepsul sie chyba ... i niech wymieniaja


środa, 3 grudnia 2003, 17:21
Zobacz profil
Post 
Nie prosilem o potwierdzenie, ze sie zepsulo tylko o porade!!!. Gwrancja jest ale w USA, a to jakby nie patrzec kawalek!! :twisted:


czwartek, 4 grudnia 2003, 00:01
Post 
Nie prosilem o potwierdzenie, ze sie zepsulo tylko o porade!!!. Gwrancja jest ale w USA, a to jakby nie patrzec kawalek!! :twisted:


czwartek, 4 grudnia 2003, 00:01
Post 
Nie prosilem o potwierdzenie, ze sie zepsulo tylko o porade!!!. Gwrancja jest ale w USA, a to jakby nie patrzec kawalek!! :twisted:


czwartek, 4 grudnia 2003, 00:21
Post Odpowiedź laika
A może balans bieli się rozjechał (w pomieszczeniach foty mogą być bardziej żółte, w plenerze bardziej niebieskie).


środa, 11 lutego 2004, 19:32
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post KJAK>>>>!!
Jak byś nie oszczędzał to byś kupił w polsce i miał byś dobry serwis i wymieniony aparat ??!!


środa, 11 lutego 2004, 19:58
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Dziwna sprawa z tą niebieską poświatą... Nie masz przypadkiem balansu bieli ustawionego na oświetlenie sztuczne? Bo wtedy jest właśnie taki efekt.


czwartek, 12 lutego 2004, 01:54
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Post - Reaktywacja. Nie spojrzałem na datę założenia wątku...

"Wrodzona wada tego modelu", dobre...

Ale gdyby autor jeszcze tu trafił, będę wdzięczny za informację o zakończeniu tej historii. Tak, jak pisałem - "objawy" są typowe dla włączonego predefiniowanego ustawienia balansu bieli pod sztuczne światło. Wówczas zdjęcia z lampą lub przy świetle sztucznym wychodzą dobrze, dla balansu ustawianego niezależnie dla różnych trybów pracy filmy również powinny wychodzić dobrze; natomiast typowe zdjęcia przy świetle dziennym mają wyraźnie niebieskie zabarwienie.

Jednak jeżeli w serwisie tego nie zauważyli - to serwis istotnie jest kiepski a serwisanci za nic nie przyznają się do błędu i będą szli w zaparte - że aparat się zepsuł. Co im szkodzi, poza tym straci na tym tylko klient...


czwartek, 12 lutego 2004, 02:15
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 03:18
Posty: 18
Lokalizacja: Kozienice
Post Re: Firmware do Olympusa c740
Witam. Temat bardzo stary, ale zdarzyło mi się to samo po 10 latach użytkowania. Aparat spadł mi na ziemię. Jaki finał miała Ustera z tego postu?
Czy dało się naprawić żeby obraz nie był niebieski?
Co prawda aparat mój już się wysłużył, ale trudno mi się z nim rozstać.

Proszę o wiadomość

S.Witkowski

_________________
Stanisław


sobota, 22 listopada 2014, 20:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL