Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 03:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 C750UZ - Problem 
Autor Wiadomość

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 12:31
Posty: 49
Post C750UZ - Problem
Mam taki problem z c750uz. Aparat nie zapamiętuje mi ustawień z jakimi pracowało się wcześniej. Objawy te mam od jakichś 2 tygodni, bo przez rok nie było z tym problemu.
Jak włączam aparat w trybie a/s/m teraz zawsze włącza mi się tryb A i automatyczny balans bieli oraz najmniejszy zoom. A przecież jeszcze 2 tyg. temu po wyłączeniu aparatu te wszystkie ustawienia były zapamietywane...
Co można na to poradzić? Może da się załadować ponownie ustawienia fabryczne? tylko jak?
A może nowe firmware coś na to poradzi (ale szukałem go na str. olympusa i nie znalazłem mojego modelu na liście produktów... czy to znaczy że c750uz nie ma możliwości update?)
Jeśli ktoś wie gdzie szukać nowego firmware to będę wdzięczny za link...
A może jest jakieś inne rozwiazanie na te dolegliwości???


czwartek, 16 lutego 2006, 14:59
Zobacz profil

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 20:24
Posty: 32
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Prawdopodobnie przypadkowo przestawiłeś sobie w setupie ustawienia. U mnie w starym C-360 jest tak- wchodzę w Mode Menu, potem Setup, a potem ALL RESET i tam ustawiasz albo OFF - zostają ci zawsze ostatnie ustawienia sprzed wyłączenia aparatu lub ON i po ponownym włączeniu zawsze ustawienie fabryczne, czyli szeroki obiektyw i co można to auto.

_________________
Canon PowerShot S2 IS wraz ze swoimi wadami i zaletami


czwartek, 16 lutego 2006, 16:27
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 12:31
Posty: 49
Post 
Faktycznie w setupie miałem tą opcję przestawioną, na dodatek jest to pierwsza wyświetlająca się opcja więc musiałem ją zmienić przez przypadek... całe szczęście, bo już myślałem że sprzęt mi się sypie...
A tak swoją drogą czy warto przesiąść się na coś lepszego o conajmniej takich samych parametrach, ale zdecydowanie mniejszych szumach (iso400 wygląda koszmarnie)???


czwartek, 16 lutego 2006, 18:58
Zobacz profil

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 20:24
Posty: 32
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Hehe, ja to samo przeżyłem swego czasu :) dlatego jestem taki mądry.
Czy warto ? Hmmm? Nie wiem jak twój aparat obecny. W moim Canonie szumy przy ISO 400 są dosyć znaczne, ale w niektórych sytuacjach do przyjęcia (później tylko czasem program Noiseware i jest dobrze . Na szczęście w bardzo, bardzo wielu sytuacjach nie jest konieczne wysokie ISO. Jednak nie wiem, czy gdybym zmieniał aparat to dalej byłaby to jakaś hybryda (no może jak już to Fuji 9500 albo Sony R-1), ale tak naprawdę to z dobrej hybrydy przesiadka na lepszą chyba specjalnie niema sensu. W zasadzie to mi brakuje w hybrydzie tylko :D..... wysokich ISO do 3200 i szybkości ostrzenia z lustrzanki :D I to by było na tyle, no może jeszcze tej GO do pięknego rozmycia tła :D

_________________
Canon PowerShot S2 IS wraz ze swoimi wadami i zaletami


czwartek, 16 lutego 2006, 19:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL