|
|
|
Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 14:48
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Lustrzanka plus obiektyw do 5000zl
Autor |
Wiadomość |
turek
|
 Lustrzanka plus obiektyw do 5000zl
Witam. Chcę kupić lustrzankę i tutaj mam dylemat iż jest to moja pierwsza lustrzanka nie wiem co wybrać. Myślę nad fotografowaniem jako hobby może w przyszłości jako coś więcej, ale póki co myślę bardziej nad fotografowaniem rożnych krajobrazów szczególnie dlatego, że często jeżdżę po świecie. Myślałem może nad Canonem 50d i szkłem szerokokątnym, tele albo makro. Na początek chciałbym w miarę uniwersalne szkło do zrobienia jakiejś panoramy no i do jakiegoś zbliżenia czy coś. W sumie to jestem trochę zielony w fotografii. Styczność z lustrzankami miałem kilka razy no i takie małe jakby wejść w robienie zdjęć lustrzanka, ale sportowych. Najchętniej skłonny jestem kupić Canona. Z góry dzięki
|
sobota, 24 kwietnia 2010, 23:55 |
|
 |
jacek2004
|
 Re: Lustrzanka plus obiektyw do 5000zl
Jeśli dużo podróżujesz to polecam coś z systemu m4/3 np. Panasonic GF-1 z obiektywem 20mm/1.7 i do tego kit 14-45 lub kit Olympusa Zuiko 14-42mm lub Olkowe 14-150mm dedykowane do m4/3 (ale nie wiem czy jest już w sprzedaży). Jest 14-140 Panasonic'a ale jest wyjątkowo drogie. Sam dużo podróżuję i mam zdecydowanie dość wożenia ze sobą lustrzanki ze wszystkimi klamotami.
_________________ Olympusy E systemu Moje fotki
|
poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 09:04 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|