|
|
|
Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 23:58
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Zaawansowany kompakt lub tania lustrzanka 1000-2000zł
Autor |
Wiadomość |
steve13
|
 Zaawansowany kompakt lub tania lustrzanka 1000-2000zł
Witam, Po raz kolejny przymierzam się do zakupu aparatu fotograficznego. Jakieś 2 lata temu nie zdecydowałem się n nic nowego bo nie znalazłem godnego modelu. Zależy mi by sprzęt był dla trochę zaawansowanego użytkownika (dziwi mnie że sporo kompaktów nie ma nawet trybu manualnego ani wizjera)
Moje kryteria: -cena 1000-2000zł -możliwość wybrania trybu manualnego i manualna ostrość -czas naświetlania B - możliwość montażu filtra polaryzacyjnego (najlepiej 52-55mm, ale mogą też być inne średnice) -zasilanie - akumulatorki R6 (AA) -zoom min 3x -kręcenie filmów -wizjer (nie znoszę ekranów na zewnątrz, nic na nich w słońcu nie widać) -
Zastanawiam się nad prostszą lustrzanką (ale nie wiem czy są takie zasilane bateriami R6) i czy te tańsze nagrywają filmy Ewentualne zaawansowany kompakt, ale matryce kompaktów dość mocno "szumią"...
Co polecacie?
|
piątek, 7 czerwca 2013, 11:16 |
|
 |
Artex1984
|
 Re: Zaawansowany kompakt lub tania lustrzanka 1000-2000zł
A można wiedzieć czemu wymogiem do lustrzanki jest zasilanie bateriami R6?
Obecnie te tańsze już mają nagrywanie filmów. Np. Canon i te z serii 1000d.
|
środa, 17 lipca 2013, 13:17 |
|
 |
MarcinSliwinski
|
 Re: Zaawansowany kompakt lub tania lustrzanka 1000-2000zł
Witaj,
z czystym sumieniem polecam Ci aparat, którym od jakiegoś już czasu jestem oczarowany: SONY DSC-HX300. Co prawda jest zasilany akumlaorem Li-Ion NP-BX1, ale spełnia pozostałe kryteria, a moim zdaniem akumulator to zaleta.
Poza tym ma świetny zoom, Full HD, oczywiście wizjer, tryby jak w lustrzance + 3D i generalnie jest bardzo "lustrzankowym" aparatem. Obsługuje się go w zasadzie tak samo jak lustrzanki pod względem menu i ergonomii.
Pozdrawiam, Marcin
|
czwartek, 8 sierpnia 2013, 13:05 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|