|
|
|
Teraz jest piątek, 6 grudnia 2019, 22:19
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Potrzebuję porady co do obiektywu!
Autor |
Wiadomość |
armyofthekitty
|
 Potrzebuję porady co do obiektywu!
Witam, jestem raczej początkującym fotografem, w ''świecie fotografii'' jestem jakoś od 3 lat, zawsze myślałam, że to tylko nic nie znaczące hobby, zabicie czasu, ale doszłam do wniosku, że sprawia mi to wiele szczęścia i może zacząć się tym zajmować jakoś bardziej zaawansowanie?:D A więc oczywiście muszę wymienić swoje body na nowsze, wcześniej używałam sony alphy 390. Teraz chcę kupić samo dobre body(do 4-5k) i obiekty(najlepiej do 3k), na trochę bardziej zaawansowanym poziomie:). Na oku mam następujące body: -Nikon d7000 -Nikon d7100 -Canon eos 7d -Canon eos 600d Chcę wybierać pomiedzy tymi body ponieważ przejrzałam na prawdę sporo zdjęć robionych nimi i wydały mi się najciekawsze. Ale tutaj pojawia się problem, ponieważ nie mogę się zdecydować pomiędzy nimi oraz z braku doświadczenia nie mam pojęcia jaki dobry obiektyw mogłabym dobrać do nich.Dodam, że najbardziej interesuję mnie obiektyw do portretów - zwierząt, ludzi oraz krajobrazu. Jak już wspomniałam obiektyw bym chciała do 3k (Chociaż jeżeli będziecie mieli inne propozycje co do body czy trochę droższego obiektywu, to jestem otwarta) Z góry dziękuję:)
|
czwartek, 6 marca 2014, 00:23 |
|
 |
barej
|
 Re: Potrzebuję porady co do obiektywu!
Jeśli chodzi o portrety, w ofercie Nikona znajdziesz wspaniały obiektyw 50 mm f 1.4 
|
niedziela, 9 marca 2014, 22:06 |
|
 |
Pretorius
Dołączył: czwartek, 6 marca 2014, 16:58 Posty: 14 Lokalizacja: Poznań
|
 Re: Potrzebuję porady co do obiektywu!
Barej dobrze prawi!
|
piątek, 14 marca 2014, 01:52 |
|