|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 16 grudnia 2019, 07:44
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Tani aparat z manualną kontrolą ekspozycji.
Autor |
Wiadomość |
irunman
|
 Tani aparat z manualną kontrolą ekspozycji.
Cześć. Chciałbym was zapytać, jaki aparat z manualną kontrolą ekspozycji ISO, czas naświetlania, wartość przysłony polecilibyście mi. Oczywiście z moimi możliwościami finansowymi, będą to zapewne stare lub bardzo stare modele, ale dla mnie nie ma to znaczenia, najważniejsze aby aparat posiadał w/w możliwość manualnego ustawiania ekspozycji i super byoby gdyby była to lustrzanka. Moje możliwości to ok.300zł. Jeśli byłby to aparat cyfrowy(na czym mi zależy ze względu na koszt wywoływania klisz, ale jeśli nie będę miał wyboru to wezmę i analogowy aparat) to matryca powinna mieć wielkość od 16 milionów pikseli, chyba że uważacie że aparat z mniejszą ilością pikseli, też na początek da radę i zrobi w miarę dobre zdjęcia. Dotąd znalazłem jeden aparat: Nikon F80. Proszę serdecznie kogoś o pomoc, ponieważ chciałbym uczyć się ustawiania ekspozycji. Pozdrawiam.
|
piątek, 29 stycznia 2016, 16:31 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|