Teraz jest piątek, 21 września 2018, 22:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Czy tylko A60 ? 
Autor Wiadomość
Post Czy tylko A60 ?
Moge przeznaczyc na sprzet max. 1000 PLN. Dodatkowo w tej cenie chcialbym zmiescic karte pamieci 128 MB. Aparat bedzie uzywany do robienia glownie pamiatkowych fotek z wyjazdow i imprezek ze znajomymi. Chcialbym miec mozliwosc zrobienia w labie odbitek 9x13 w bardzo dobrej jakosci i to wszystko. Jestem laikiem jezeli chodzi o fotografie, pewnie na poczatku bede wykorzystywac tylko ustawienia auto, jednak po jakims czasie na pewno bede chcial pobawic sie trybami manualnymi aparatu. Z wczesniejszych wypowiedzi na forum wynikalo by, ze przy takich wymaganiach bardzo dobrym wyborem jest Canon A60 (ma go kilku moich znajomych). A moze cos innego ?


czwartek, 6 maja 2004, 08:51
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
jak rzeczywiscie bedziesz uzywal tego manuala to tylko a60, jesli nie koniecznie jest ci on potrzebny masz troche wiekszy wybor.

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


czwartek, 6 maja 2004, 11:20
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Myślę, że A60 będzie dla Ciebie idealnym wyborem i raczej nie powinieneś się zastanwiać nad czymś innym. To rzeczywiście dobry aparat, do takich wydruków bez problemu wystarczy a zdjęcia robi naprawdę ładne.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 6 maja 2004, 11:21
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Ograniczenie cenowe mówi samo za siebie. Nic lepszego z kartą 128MB nie dostaniesz za 1000zł... Chociaż moim zdaniem A60 do zabawy z manualem się po prostu zbytnio nie nadaje.


czwartek, 6 maja 2004, 20:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
no tak, niby się nie nadaje, ale dla laika, który chciałby choć namiastkę manuala mieć, to się opłaca. jedyne co mnie w a60 razi to brak wskaźnika poziomu baterii i 4 aku, że aż na tyle jest
poza tym fajny aparacik bardzo
a co powiecie na kodaka cx 6330 za 666zł, ostatnio w media markt tyle kosztuje, a nikona 2200 za 800 można dostać
co na temat tego pierwszego powiecie? opłaca się to jako aparacik do domciu do cioci na imieninki i na plażę, żeby dobie fotkę ze stateczkim w oddali zrobić???

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 6 maja 2004, 21:58
Zobacz profil
Post Re: re
superbike2001 napisał(a):
no tak, niby się nie nadaje, ale dla laika, który chciałby choć namiastkę manuala mieć, to się opłaca. jedyne co mnie w a60 razi to brak wskaźnika poziomu baterii i 4 aku, że aż na tyle jest
poza tym fajny aparacik bardzo
a co powiecie na kodaka cx 6330 za 666zł, ostatnio w media markt tyle kosztuje, a nikona 2200 za 800 można dostać
co na temat tego pierwszego powiecie? opłaca się to jako aparacik do domciu do cioci na imieninki i na plażę, żeby dobie fotkę ze stateczkim w oddali zrobić???

Kodak CX 6330 jest naprawdę b. dobrym wyborem!


czwartek, 6 maja 2004, 23:00
Post 
Wielkie dzieki za podpowiedzi, jutro kupuje A60 :D


piątek, 7 maja 2004, 07:41
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post a moze a300
jesli chodzi o tryb auto to wybralbym jednak canona a300 - 3 MP , prostota obslugi, a pare ustawien manualnych ktore tam masz daja i tak b. duze mozliwosci. Do tego cena aparatu jest nawet nizsza niz a60 - na allegro 700 zl.

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


piątek, 7 maja 2004, 08:14
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jednak A300 to troszkę gorsza klasa. Nie ma zoomu optycznego a te jego ustawienia manualne na niewiele się zdadzą. Ja bym brał A60.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 7 maja 2004, 14:03
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 26 grudnia 2003, 18:39
Posty: 89
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
A60 to swietny aparat ,ale robienie nim zdjec w trybie auto mija sie z celem. Jezeli nie zalezy ci na manualu to wez pod uwage Nikona 2200 (kosztuje cos okolo 750zl) , ma naprawde duzo programow tematycznych ,lepszy lcd , mniejszy. Wady to wspolpraca z kartami SD ktore sa drozsze od CF.

_________________
A60


piątek, 7 maja 2004, 14:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
Vendeur, gorsza klasa? To zalezy od punktu widzenia... 3 MP a 2 MP, tu bym polemizowal nad klasa, filmiki w rozdz. 640x480 - tu tez a300 wygrywa. Moim zdaniem dla amatora a300 bedzie lepszy. A co do szczegolow to mysle ze na minus a300 mozna zaliczyc: brak zoomu opt, czas naswietlania max. 1 sek, slaba lampa blyskowa. A co do tych ustawien manualnych, to pytanie: kto to jest amator? Ten co chce nacisnac i pstryknac , czy ten co chce robic super wypas fotki ale prywatnie - nie za kase....

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


poniedziałek, 10 maja 2004, 01:37
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Klasa aparatu nie zależy od ilości mega, giga czy terapikseli. A60 to na pewno wyższa klasa niż A300 - choćby ze względu na możliwości nastaw. Dla niektórych jednak szeroki kąt może być zaletą nie do zaprzeczenia, ale myślę, że A60 jest dużo bardziej uniwersalny.


poniedziałek, 10 maja 2004, 17:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
dobrze prawisz aczkolwiek te mega czy tam tera piksele, jednak pewna role odgrywaja :D

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


poniedziałek, 10 maja 2004, 20:13
Zobacz profil
Post 
mily napisał(a):
dobrze prawisz aczkolwiek te mega czy tam tera piksele, jednak pewna role odgrywaja :D


Hmm... A aparaty typu medion? hehe :) 4mpix.. i co? i kiszka a nie fotka.. Więc w większości nie ma co na to patrzeć (dla fotografa amatora przynajmniej).
I do 1000 pln A60 będzie najlepszym wyborem.. Sam szukałem 2 miesiące aparatu właśnie do 1000.. i wybór padł na A60 i do dziś (o dziwo) jest zadowolony..


poniedziałek, 10 maja 2004, 21:29
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
subtelna roznica, bo porownujemy 2 MP canona do 3MP canona, a ty mi tu z medionem wyjezdzasz :lol:

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


poniedziałek, 10 maja 2004, 23:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL