Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 11:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 POMOCY?? 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 14 maja 2005, 10:13
Posty: 2
Post POMOCY??
Witam wszystkich po raz pierwszy jestem amatorem laikiem w dziedzinie fotografi cyfrowej i zwracam sie do Panstwa o pomoc w zakupie aparatu cyfrowego> Chec kupic aparat w granoicach 1000 nie chodzie mi o pixele bo 2 mp mi wystarcza chodzi mi o inna zecz a mianowicie o szybkie wlaczenie sie aparatu i szybkie robienie zdjec mam minolte dimage e 223 zanim aparat sie wlaczy to trzeba z 5 s a potem jak robi zdjecia to trwa tzez pare sekud. Chce zeby oj nowy aparat robil zdjecie wtedy kiedy nacisne spust a nie pare sekund puzniej np ja robilrm zdjecia foto jazdy ma motocylu to zanim zrobil zdjecie to motocykl uciekal juz z kadru przy50 km/h POMOCY a jaszcze jest taka funkcje co robi zadecie jedno za drugim to terz by sie przydalo w moim nowym aparacie jesli ktos cos wie o modelu aparatu spelniajacego moje oczekiwanie w tej cenie to prosze o pomoc prosze mi napisac na jake parametry zworcic uwage co odpowiada za szybkosc aparatu z gory wielki dzieki moze DIMAGE z 20


poniedziałek, 16 maja 2005, 14:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 4 stycznia 2005, 15:27
Posty: 424
Lokalizacja: W-wa
Post 
O ile mi wiadomo, taki kompakt nie istnieje :( . Niektóre kompakty bywają dosyć szybkie, ale nie tak.
Za to jest cała gama lustrzanek, które na to pozwalają, z Canonów np. 20D i 350D. Ale za 1000 złotych to się raczej nie uda...
Natomiast każda najprostsza lustrzanka analogowa bez trudu spełni te wymagania. Smutne, co?

_________________
EOS 300D


poniedziałek, 16 maja 2005, 15:03
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 22:42
Posty: 19
Lokalizacja: Krosno
Post 
może coś typu minolta z
nie są to bardzo drogie aparaty
z1 ok 750zł
z2 ok 900zł
np. z1 można zostawić w "gotowości" czyli obiektyw wysunięty( przy wyłączonym LCD) a potem powrócić do robienia zdjęć przez naciśnięcie migawki, aparat reaguje bardzo szybko i jest gotowy do focenia w czasie ok 1s

_________________
Canon 300d black ,Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 ,18-55 USM , 380EX, stayw Velbon DX-888, pokrowiec Soligor M42,plecak Lowepro Orion Trekker, DigiMate II 40GB Image tank, Helios 1:2/58 M42, jupiter 4/200 , zbieram na sigme 70-300 Apo DG Macro


czwartek, 19 maja 2005, 19:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Z Zetek chyba Z10 jest szybsza, ze względu na obiektyw.

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


czwartek, 19 maja 2005, 19:43
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 22:42
Posty: 19
Lokalizacja: Krosno
Post 
nie wiem czy jest szybsza od z1/2 nie miałem kontaku z z10,
zatiochi5 dlaczego twiedzisz że zewzględu na obiektyw?

_________________
Canon 300d black ,Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 ,18-55 USM , 380EX, stayw Velbon DX-888, pokrowiec Soligor M42,plecak Lowepro Orion Trekker, DigiMate II 40GB Image tank, Helios 1:2/58 M42, jupiter 4/200 , zbieram na sigme 70-300 Apo DG Macro


piątek, 20 maja 2005, 16:12
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 13 września 2004, 21:29
Posty: 229
Post 
dlatego ze nawet przy wylaczonym aparacie obiektyw jest wysuniety


piątek, 20 maja 2005, 16:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Tommy napisał(a):
dlatego ze nawet przy wylaczonym aparacie obiektyw jest wysuniety

Czy raczej wsunięty. W każdym razie nie traci czasu na "wyjazd" z obudowy jak to mają w zwyczaju UZy.

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


piątek, 20 maja 2005, 16:58
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Nie jest ani wsunięty, ani wysunięty - po prostu jego obudowa jest nieruchoma.

A Z10, jak inne Minolty rzeczywiście bardzo szybka.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 20 maja 2005, 17:39
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 22:42
Posty: 19
Lokalizacja: Krosno
Post 
pozdrawiam wszystkich userów Z-etów :mrgreen:

_________________
Canon 300d black ,Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 ,18-55 USM , 380EX, stayw Velbon DX-888, pokrowiec Soligor M42,plecak Lowepro Orion Trekker, DigiMate II 40GB Image tank, Helios 1:2/58 M42, jupiter 4/200 , zbieram na sigme 70-300 Apo DG Macro


piątek, 20 maja 2005, 23:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL