Teraz jest piątek, 21 września 2018, 21:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Cyfrówka za niewielkie pieniądze 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 10 lipca 2005, 20:39
Posty: 3
Post Cyfrówka za niewielkie pieniądze
witam!jestem tu nowy i zupelnie zielony w temacie cyfrówek, chcialbym sobie zakupic ową cyfrówkę jednak nie dysponuje wielkim budżetem wynosi on ok 400zł i wiecej mial nie bede na ten cel,tu moje zapytanie czy mozna cos kupic za taka cene?nie musi to byc koniecznie jakis firmowy bo na taki to chyba nie starczy, nie musi on miec 1500 funkcji i robic zdjecia w ogromnych rodzielczosciach i byc profesjonalny, potrzebna mi cyfrówka do użytku amatorskiego (robienie zdjec np na wakacjach czy jakichs baletach)chodzi o to zeby zdjecia byly wyrazne i przyzwoitej jakosci (chyba 2mln pixeli starczy?)moglby mi ktos cokolwiek polecic?ja znalazłem na allegro cos takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=56102456 mial ktos z takim aparatem doczynienia?czy to jest dobre?jak juz mowilem chodzi o uzytek tylko i wylacznie amatorski, pozdrawiam!


niedziela, 10 lipca 2005, 20:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Znajdź sobie jakąś firmową używkę - na A60 powinno styknąć, coć ostatnio trudno go dostać, bo to co jest pod linkiem to wyrzucenie w błoto kasy.

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


niedziela, 10 lipca 2005, 21:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Podpisuje sie pod propozycja kolegi Zaoichi5 - jak znajdziesz A60 to bierz smialo.

A ze swojej strony polecam zapolowanie na olympusa np. c350z (sam takiego mialem, rewelacyjny aparat - a teraz za te ceny to juz wogole)
http://allegro.pl/show_item.php?item=56492885
http://allegro.pl/show_item.php?item=56977039

Ps,.
a to cos tam z Twojego linku to sobie odpusc, odpusc sobie takze wszystkie inne takie wynalazki. Za 400zl bedzie moze i ciezko ale z pewnoscia znajdziesz jakis firmowy sprzet ;)

pozdr


niedziela, 10 lipca 2005, 21:23
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 10 lipca 2005, 20:39
Posty: 3
Post 
podbijam bo mam jeszcze jedno pytanie, dzis wyczailem w mediamarkt aparat za 499(nieoczekiwanie wpadla kasa ;-))jest to jakis samsung modelu nie pamietam-wiadomo ze to nie jest zaden kozak, ale ma skromną pamiec-tzn 16mb ile tak mniej wiecej wejdzie zdjec w takiej sredniej rozdzielczosci??


środa, 13 lipca 2005, 13:42
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 czerwca 2005, 20:56
Posty: 10
Post 
pamiec wewnetrzna jest tylko po to żeby wypróbować aparat(kilkanaście zdjęć), tak czy tak musisz kupić karte pamięci, min.128 nawet przy małej rozdzielczości


środa, 13 lipca 2005, 15:07
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 10 lipca 2005, 20:39
Posty: 3
Post 
tzn moglbys wyjasnic?wiem ze tam za duzo zdjec nie wejdzie albo normalnie mozna je kasowac i przerzucac?


środa, 13 lipca 2005, 15:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:22
Posty: 258
Post 
Chyba go widziałem - małpka bez zooma optycznego - raczej zostaje przy swoim zdaniu

_________________
Prawda! Ponad wszystko!

Do tej pory zginęło mi bez wyjaœnienia 3 posty !


środa, 13 lipca 2005, 16:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Przyjmujac ze ten "Twoj samsung" ma 3mpix (i pamieci wewnetrznej 16mb) prawdpopodobnie zmiescisz ok. 70-80zdjec w rozdzielczosc 1024x768 (co sie nie nadaje raczej na wydruk, ale jak na uzytek "komputerowy" jest w sam raz) lub ok. 20 w max rozdzielczosci (nie wiem czy max jakosci) 2048x1..

ps.
Nie inwestowalabym w aparat bez zooma, tam gdzie jest zoom to wedlug mnie powinien znalezc sie lepszy obiektyw, ale z drugiej strony byc moze latwiej sie wytwarza staloogniskowe obiektywy o wiekszej jasnosci!? Ale ja tam sie nie znam wiec tylko sobie tak dumam :mrgreen:


środa, 13 lipca 2005, 17:47
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 14 lipca 2005, 22:02
Posty: 2
Post 
Mam taki sam problem, znalazłem takie aparaty:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=57405770

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=57443377

Co o nich sądzicie?


czwartek, 14 lipca 2005, 22:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 23 marca 2004, 10:17
Posty: 75
Lokalizacja: Kielce
Post 
Khę? Odpuść sobie takie wynalazki.

Pierwszy wygląda jak zabawka i ma 6MPix? na pewno interpolowane, ale sprzedający "zapomniał" napisać albo napisał w takiej dziurze że nie mogłem znaleźć :lol:
"Posiada duży, kolorowy monitor 1,5" :lol: Od kiedy to monitor LCD o takiej wielkości jest "duży"? Nawet w Medionach i Pentagramach to chyba najmniejszy spotykany rozmiar

Drugi? 12MPix? :shock: :lol: Zobacz sobie dokładnie w opisie, przecież to 3.2MPix z interpolacją :shock: Interpolację zdjęcia to można sobie lepiej zrobić później dowolnym programem, jeżeli ktoś koniecznie tego potrzebuje.

Krótko mówiąc popieram poprzedników: markowy ale używany. Jestem PEWNY że taki A60 z matrycą 2MPix da lepsze zdjęcia niż te wynalazki razem wzięte...

Aha... I goście którzy wystawiają te maszyny jakoś nie dali przykładowych zdjęć (a linki jakoś nie działają) czyżby... się wstydzili :o ?

_________________
D-Link DSC 350 :shock:
Pentax Optio 33L + dodatki


czwartek, 14 lipca 2005, 22:16
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 14 lipca 2005, 22:32
Posty: 3
Lokalizacja: chelm
Post 
hehe nic dziwnego ze te wynalazki sa takie tanie!!!! sensor matrycy CMOS!!! uwaga na to!!!!!!!! przeciez w normalnych aparatach czy kamerach juz dawno sie tego nie stosuje na rzecz duzo, duzo lepszej matrycy CCD. Stad "niskie" ceny tych wynalazkow, bo to aparaty jak w komorkach


czwartek, 14 lipca 2005, 22:40
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 22:38
Posty: 3
Lokalizacja: Tychy
Post 
Akurat w lustrzankach cyfrowych używa się matryc CMOS.


czwartek, 14 lipca 2005, 23:00
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 14 lipca 2005, 22:32
Posty: 3
Lokalizacja: chelm
Post 
tylko kolego sokool w lustrzance masz "troszeczke" inne obiektywy, szkła i rozmiary :wink: , a przy tak malych gadarytach to cmos naprawde cienko wypada.


czwartek, 14 lipca 2005, 23:09
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 11 lipca 2005, 23:15
Posty: 58
Post 
Za te 400zl moge ci polecic ze spokojnym sumieniem MINOLTE E223. Sam go mialem i byl to fajny aparacik. niby 2 mpix, ale robil fajne ostre, wyrazne zdjecia. Max rodzielczosc to 1600x1200, zoom optyczny 3x, cyfrowy 3x, (tak do drugiego stopnia nie bylo widac utraty jakosci), filmiki z dzwiekiem, spoko macro, tryb nocny, portret, pejzarz, wybur osiwetlenia - auto, slonce, chmurka, zwykla zaruwka, oswietlenie jazeniowe. Daj maila to ci przesli kilka fotek z tego aparatu. Na karcie 64mb miescilo sie w rozdzieczosci 1600x1200 od ok 75-150 zdjec. Za te 400zl znajdziesz taki aparatek z kartom okolo 64-256mb, z akku i ladowarka.

Mialem jeszcze do czynienia z Yakumo (nie pamietam modelu) teraz stoi za okolo 250-300zl, masz w tym akumulatorek i ladowarke. 3,2mpix zoom optyczny 2x. Jakosc znosna, ale nie taka jak w Minolcie.

Bawilem sie tez Kodakiem Easy Share 7300. 3,2mpix, nie ma zooma i innych bajerow, najprostszy aparat z tycz trzech. Jakos zdjec nawet spoko, jak Minolta, moze troszke lepiej.


Takze zastanowil bym sie nad ta minolta, albo nad Kodakiem tylko jakis wyzszy model niz ten co pisalem, zeby se mial te 3x zoom optyczny i mial wiecej opcji. np jak ten http://allegro.pl/show_item.php?item=57537064


czwartek, 14 lipca 2005, 23:41
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 11 lipca 2005, 23:15
Posty: 58
Post 
Porozgladaj sie jeszcze no za SONY DSC-P32, on robil super fotki tylko ze nie ma zooma optycznego. http://allegro.pl/show_item.php?item=57686867 tu masz za 450 caly kaplet za ladowaka, akku i karta 256mb

Wogule z tego co pamietam jak kupowalem aparat (niecale 2 lata temu) to Sonaki robily fajne zdjecia. A wlasnie teraz za ta kase kupisz aparat wlasnie sprzed roku do dwuch lat


czwartek, 14 lipca 2005, 23:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL