Teraz jest poniedziałek, 12 listopada 2018, 22:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 zasilanie aparatów 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post zasilanie aparatów
jedyna cyfrówką jaką do tej pory miałem w rękach to wytwór logitechu robiący również za kamere internetową ...

do rzeczy.. chodzi mi o to czy możliwe jest zasilanie / ładowanie aparatów przez kabel usb którym łączy się z kompem.. (w wyżej wymienionym przypadku było to możliwe z tąd moja ciekawość)

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


niedziela, 22 lutego 2004, 23:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
sa modele ktore oferuja taka opcje, ktore to niestety musisz juz poszukac po specyfikacjach!
Canon a60 takiej opcji nie ma.

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


niedziela, 22 lutego 2004, 23:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
Niemożliwe!!!!!! Na usb nie ma takiego prądu.
Jedyne co niektóre modele oferują, to to że można aku w aparacie ładować. Tylko wtey noramlnie się aparat do zasilacza podłącza...


poniedziałek, 23 lutego 2004, 00:32
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Dokładnie. Jest wiele modeli, które np mają możliwość podłączenia zasilacza, ale znowu nie można łądować w ten sposób akumulatorów... Np Z1. Tylko zdaje mi się, że jednak ładowarka lepiej sobie poradzi z ładowaniem aku, niż aparat. To takie subiektywne zdanie - oczywiście dobra ładowarka.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 23 lutego 2004, 00:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
W g5 tyle samo czasu ładuje aparat i ładowarka zewnętrzna... A inna niż firmowa ładowarkę trudno znaleźć...


poniedziałek, 23 lutego 2004, 00:50
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Mi nie chodziło tylko o czas, ale także jakość :) Np funkcja rozładowywania, podtrzymywania etc... Czy masz na pewno to wszystko w swoim G5 ??

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 23 lutego 2004, 00:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
To normalna ładowarka, tylko że wbudowana w aparat. Ma wszystkie wymienione przez Ciebie cechy...


poniedziałek, 23 lutego 2004, 00:57
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No to rzeczywiście fajna sprawa. Myślałem, że takowe są mniej zawansowane. A ile ładuje? Bo moja 1,5h...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 23 lutego 2004, 01:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
A tego to ja nie wiem :) Musiałbym spawdzić. Ze 2 godzinki z całą pewnością, może trochę dłużej...


poniedziałek, 23 lutego 2004, 01:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL