Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 07:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 rozmywanie zdjec.. 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 22:23
Posty: 13
Lokalizacja: Kraków
Post rozmywanie zdjec..
mam olympusa c350. ustawienia mam na auto i czasami mi rozmywa zdjecia.nie robi dokladnie. hmm i tak mysle jak go ustawic zeby zdjecia byly dokladne. niewyrazne wychodza w domu. to pewno cos zalezy od iso.Mozecie cos doradzic? :roll: czy mozna nim robic zdjecia w lekkim ruchu albo cos takiego??czy raczej nie:)


czwartek, 26 lutego 2004, 20:22
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Przy ISO 100, automatycznej lampie błyskowej i trybie automatycznym nie miałem nigdy problemów ani z Olympusami C-300, ani C-350. Jeżeli masz wyłączoną lampę, to nie ma się co dziwić - w pomieszczeniach zwykle jest po prostu za ciemno na robienie zdjęć bez flesza (to nie zależy od aparatu). Olympusy mają miłą cechę ostrzegania przed zrobieniem zdjęcia poruszonego - czerwony napis SLOW SHUTTER na wyświetlaczu. Ogólnie raczej tylko mocne ruchy aparatem w czasie zdjęcia powodują jego poruszenie. Ponieważ cyfrówki mają shutter lag (zdjęcie robią z pewnym opóźnieniem po wciśnięciu migwaki), może popełniasz taki błąd, że naciskasz spust i od razu przesuwasz aparat - powinieneś poczekać, aż aparat zrobi zdjęcie.


czwartek, 26 lutego 2004, 21:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 22:23
Posty: 13
Lokalizacja: Kraków
Post 
ok.no fakt w pomieszczeniu bez lampy robilem:) Tylko ktora to funkcja ustawia iso. ?? :lol:


piątek, 27 lutego 2004, 02:22
Zobacz profil
Post 
Automat - ewentualnie wybrany przez Ciebie program. Np. wybranie programu nocnego nawet gdy jest aktywna lampa błyskowa - powoduje ustawienie migawki na 2 sekundy.

Może przyślesz takie poruszone zdjęcie - zamieszcze je na stronie - może się okazać że aparat nie złapał ostrości. C-350 w słabym oświetleniu miewa z tym problemy ponieważ nie posiada lampki doświetlającej która pomaga ustawić ostrość w ciemnych pomieszczeniach (nie ta klasa sprzętu :cry: )


piątek, 27 lutego 2004, 10:35
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
widzicie, a mozna kupic canona a60 i ma sie juz duze pole popisu w kombinowaniu co by tu zrobic zeby jednak zdjecie wyszlo;) pomijam to, ze ma lampke;D

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


piątek, 27 lutego 2004, 17:23
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 22:23
Posty: 13
Lokalizacja: Kraków
Post 
niestety starych zdjec rozmytych juz nie mam. ale przy uzyciu lampy wychodzi wszystko w ruchu swietnie. :) dzieki za prosta rade... ale wazna :)


piątek, 27 lutego 2004, 18:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2004, 22:23
Posty: 13
Lokalizacja: Kraków
Post 
A czy macie moze ladowarke Hama?
Ile zdjec powinny wytrzymac akumulatorki Hama 2200?
tak srednio z wlaczona lampa.


piątek, 27 lutego 2004, 19:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
mikepi napisał(a):
A czy macie moze ladowarke Hama?
Ile zdjec powinny wytrzymac akumulatorki Hama 2200?
tak srednio z wlaczona lampa.


w a60 tak z 200 zdjec, moze nawet wiecej;D w z1 chyba jeszcze wiecej;D

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


sobota, 28 lutego 2004, 00:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL