Teraz jest sobota, 5 grudnia 2020, 01:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Czy pamięci karty i aparatu sumują sie? 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 20:27
Posty: 63
Lokalizacja: Kielce
Post 
Silent Planet napisał(a):
Poza tym po odłączeniu zasilania zawartość pamięci flash nie znika. Dlaczego firmware Twojego aparatu nie kasuje się po wyjęciu baterii? A to flash zwykły, bo można zaktualiować...

no bios w kompie tez sie nie kasuje bo to inny rodzaj pamieci (a tez go mozna zaktualizowac), w aparacie ktory mialem flash sie kasowal po wyjeciu batri, moze w hp, zastosowana jest inna technologia, lub zamontowano wewnatrz maly akumulatorek do podtrzymywania zawartosci tej pamieci (mniej wiecej taki jak jest na plycie glownej w kompie tylko pwenie mniejszy:)

_________________
Medion MD9700


środa, 5 maja 2004, 16:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
BIOS to też flash. Przykro mi.

Bateryjka na płycie sprawia, że pracuje Ci zegar w kompie i pamiętane są ustawienia konfiguracji ( pamięć CMOS ).

Flash kasuje się tylko nadpisując lub światłem ultrafioletowym.

Jeśli wyjąłeś z aparatu baterie i się zdjęcia skasowały, to nie masz pamięci flash tylko DRAM.

A tak w ogóle to to jest bez sensu dyskusja. Masz w internecie setki tysięcy stron o typach pamięci i o tym, co gdzie jest stosowane. Nie chce mi się dwunasty raz Ci tego tłumaczyć.

Z mojej strony EOT. Wszystko napisane już zostało.

Pozdrawiam...

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


środa, 5 maja 2004, 16:09
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 20:27
Posty: 63
Lokalizacja: Kielce
Post 
mi tlumaczyc? w takim razie naprawde to bez sensu dyskusja, bo to nie ja pytalem

_________________
Medion MD9700


środa, 5 maja 2004, 16:59
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
A ja nie podałem błędnych odpowiedzi, tylko inne... Bo jak widać różnie producenci na to patrzą i w każdym aparacie jest inaczej. Trzeba się dowiadywać o konkretny model.

A ja miałem wiele aparatów, ale raczej z wyższej półki, więc miały bufor, zamiast flash :)

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 5 maja 2004, 17:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL