Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 13:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Nowy Sprzęt ? 
Autor Wiadomość
Post Nowy Sprzęt ?
Pytanie odnośnie Aparatów, mam do wyboru 3 możliwości Olympus C-220 Olympus C-150 i EASYTOUCH DC-4382 OPT. 3X 4.0M. Opis EasyTouch jest na http://www.pronox.pl, bardzo mnie ciekawi jego cena (podobna do poprzednich dwóch). Co sądzicie ? Prosze o szybką odpowiedź !!!!


czwartek, 13 maja 2004, 08:13
Post 
ps. jeszcze wchodzi w rachube Canon A60.

Olympus i Canon są tanie, Olympus około 450 zł, Canon A60 600 zł, a Easytouch 700 zł ... proszę o odpowiedź.


czwartek, 13 maja 2004, 08:37
Post 
Jeszcze jedna rzecz która mnie ciekawi, widziałem zdjęcia z easytoucha (3.2 mln pixeli jeżeli się nie myle) i są szokująco dobre. Często na tym forum polecacie A60 lub Olympusa ... ale mają mniejszą liczbe pixeli, czy możecie mi podać kryteria ważniejsze niż ilość pixeli w aparacie cyfrowym ? Bo ja laik jestem. Thanks.


czwartek, 13 maja 2004, 08:45

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 11:16
Posty: 192
Post 
Hmm, na poczatek proponuje, zebys edytowal swoje posty (Gdyz jest taka mozliwosc) a nie po 3 posty :D Latwiej jest przeczytac 1 :P (przynajmniej dla mnie - lepiej mi sie czyta :D)

A co do aparatu
Canon A60 jest odpowiednim aparacikiem, manualne funkcje ubarwia fotografowanie...

_________________
Konica Minolta Dimage Z1, ladowarka emos + aku 2100 energizer


czwartek, 13 maja 2004, 08:54
Zobacz profil
Post 
Hmm, A60. Jest lepszy od Olympus C-350 (różnica 100 zł dlatego się pytam).

Co do edycji postów ok :) będe pamiętać.


czwartek, 13 maja 2004, 09:37

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
EASYTOUCHOWI mówię zdecydowane nie! Boże, takiej aberracji W ŻYCIU nie widziałem!!! Szumy też niczego sobie... Natomiast z pozostałych A60 jest dobry. Ale dopłata 100zł do Olka C-350 z lepszym automatem, lampą błyskową i wyświetlaczem, a także większą matrycą wydaje się być bardzo dobrym wyjściem.

PS. Spójrzcie na zdjęcia z EasyToucha:
http://www.pronox.com/projekt2/sprzet/p ... /4382a.jpg
http://www.pronox.com/projekt2/sprzet/p ... /4382c.jpg
http://www.pronox.com/projekt2/sprzet/p ... /4382d.jpg
Nie mogę dojść do siebie...


czwartek, 13 maja 2004, 18:25
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Obrazek Czegoś podobnie ochydnego moje oczy jeszcze nie widziały... Straszne!

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 13 maja 2004, 18:46
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 11:16
Posty: 192
Post 
boooozee...patrzac na te fotki stwierdzam, ze moj zmysl estetyczny ulegl jakiemus zniszczeniu :( :evil:

_________________
Konica Minolta Dimage Z1, ladowarka emos + aku 2100 energizer


czwartek, 13 maja 2004, 18:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 16:36
Posty: 32
Lokalizacja: Krotoszyn
Post 
Rzeczywiscie jakosc fotek jest fatalna. Zdjecia takie ( nierzadko lepsze)potrafia wykonac aparaty wbudowane w telefony komorkowe (i nie jest to żadne wyolbrzymienie). Ogolnie cala fotka to piksel na pikselu, kompletny brak ostrosci. Na fotce drzewa olbrzymie aberacje chromatyczne. Nie ma co komentowac. Pozostaje tylko omijac ten aparat jak najwiekszym łukiem.
Jeżeli chodzi o porównanie A60 i C-350 to w trybie auto fotki z Olympusa wychodza jasniej i wygladaja nieco lepiej. Jednak przy uzyciu manuala Olympus niestety musi ustapic miejsca Canonowi.

_________________
Konica Minolta Dynax 5D + KIT + Miniolta AF 75-300/4,5-5,6(D) - przez kilka najbliższych dni...
Canon PowerShot A60
Prywatna Strona !!!


czwartek, 13 maja 2004, 21:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
no cóż, ja to tam się na 3mln matrycę nie porywam, przy dobrym aparacie (np. A60) to te 2 mln do 10x15 wystarczają zupełnie. A poza tym ja np. jak już w końcu za 2 lata kupię tą cholerną cyfrówkę :D to będę od niej wymagał, żeby miała jak najwięcej manuala, bo jak dziś miałem okazję pobawić się kodakiem cx 6230, to zdjęcia dla mnie wychodziły pięknie (mam analogowego premiera za 150 zł), tylko za często używał lampy błyskowej. Brakowało mi w nim tego, żeby coś więcej można było pozmieniać, a nie tylko wyłączyć lampę błyskową.
Poza tym warto jak dla mnie się zastanowić nad nikonem 2100 czy 2200. Zamiast manuala mają mnóstwo trybów tematycznych, jak Ci manual nie potrzebny do niczego, to też dla mnie może być.
PS Czemu tańsze aparaty cyfrowe w pomieszczeniach przy pełnym oświetleniu z trybem pracy lampy auto zawsze ją włączają, mimo, że jest jasno jak w dzień?
Przez to kopią się zdjęcia, co prawda wystarczy wyłączyć lampę, ale to jest dla mnie dziwne. Czy przypadkiem tryb auto nie oznacza dla tych tańszych głuptaków: "włącz wszystko po kolei"?? :)
blass (sorry jeśli przekręciłem) skąd ty canona a60 za 600zł wystrzaskiwać chcesz, bo ja też bym się zabrał :D ?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


czwartek, 13 maja 2004, 22:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL