Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 01:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Gdzie kupiliście pokrowiec na aparat?I za ile??? 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 16:18
Posty: 31
Lokalizacja: Gorzów
Post Gdzie kupiliście pokrowiec na aparat?I za ile???
Dobry wieczór wszystkim!

Gdzie kupiliście swoje pokrowce na aparat i za ile pieniędzy???Moglibyście ewentualnie kogoś polecic?No i jaki pokrowiec jest najlepszy dla Canona a75?

MIŁEGO WIECZORKA ŻYCZE!

_________________
Pozdrawiam everyone :)
Mój sprzęt to Canon a75 :)))


czwartek, 3 czerwca 2004, 21:23
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
nie kupowałem, ale będę kupował i się nieco orientowałem
w media markt jest spory wybór, ale tam jest sporo takich kiepskich
najlepiej to z hamy, lowepro, samsonite. taka jest moja opinia

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


piątek, 4 czerwca 2004, 00:00
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Ja do A80 mam CARENA i kupiłem na Allegro za jakieś 25 zł - bardzo fajny i pojemny. Idealny do A80 :)

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 4 czerwca 2004, 01:08
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
FotoJoker i MediaMarkt - oba sprzedawałem 100% drożej na Allegro :D.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 4 czerwca 2004, 01:27
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Do kompaktów polecam firmę JEEP - czasem są w media-marktach. Kupiłem taki kiedyś za prawie 40 PLN, ale na prawdę fajoski. Modelu nie powiem, bo nie mam pojęcia.

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


piątek, 4 czerwca 2004, 17:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Ja mam Tamrac za 49 zł. Hmmm.. kiedy go kupowałem nie znałem się jeszcze na aparatach. I był taki na styk i rysował szybkę LCD naszczęście wymienili mi ją, a potem kupiłem pokrowieć firmy jakiejś tam z katalogu stacji STATOIL za 1800 pkt., a cena na strone firmy wynosi 40-45 zł .

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


piątek, 4 czerwca 2004, 19:10
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 20:13
Posty: 136
Post jaki pokrowiec do A95 z tulejką, filtrem, zapasowymi aku..
Skorzystam z tego wątku, choć już ma parę miesięcy. Ja też mam Tamrac Digital Series do A95. Rzeczywiscie aparat wchodzi na wcisk, ale LCD sie nie rysuje bo wiadomo, przekręcony jest w spoczynku do wewnątrz. Oprócz tego do kieszonki wchodzi karta CF a razem z aparatem mieści się pasek na rekę, albo smycz od Ixusa (taka metalowa) albo odpinany fragment zwykłej smyczy.

Kiedy jednak nabędę tulejkę i filtr CPL będzie problem. Gdzie to pomiescic. Może posiadacze A80/95 coś mi poradzą ? Jaki kupić pokrowiec/futerał aby pomiescić aparat z tulejką, filtr w pudełeczku, kartę CF i ewentualnie 4xaku (mogą być w pudełku).

Proszę poradźcie !

Rayden

_________________
D70


piątek, 8 października 2004, 01:36
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ja mam taki fajny SAMSONITE, który składa się z dwóch części i można je odpinać (zamek błyskawiczny). W większej mieszczę aparat z tuleją, wszystkie kable i dodatkowe aku. A w dolnej ładowarkę, soczewki, obiektyw do makro i mini statyw. Całość jest bardzo poręczna. W MediaMarkt jest za 69 zł.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


piątek, 8 października 2004, 13:34
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 20:13
Posty: 136
Post 
Vendeur napisał(a):
Ja mam taki fajny SAMSONITE, który składa się z dwóch części i można je odpinać (zamek błyskawiczny). W większej mieszczę aparat z tuleją, wszystkie kable i dodatkowe aku. A w dolnej ładowarkę, soczewki, obiektyw do makro i mini statyw. Całość jest bardzo poręczna. W MediaMarkt jest za 69 zł.


A możesz zrobić fotkę i przesłać mi ją ? Nasze aparaty trochę różnią się wymiarami, twój jest większy, mój może latać po tej torebce jak wróbel w klatce.

Pozdrówka

Rayden

_________________
D70


piątek, 8 października 2004, 14:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 września 2004, 10:05
Posty: 32
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Ja do mojego Olka kupiłem w Media za 100,00pln LOWEPRO, w środku bajka, podwójnie miękka, i jeszcze bardzo dobrze chroni przed deszczem.
Wykonanie w skali 1-10 - 10+ :)
I pomimo że czasam "lata" w samochodzie, aparat jest bardzo bezpieczny.
Pozdrawiam
Andrzej

_________________
Nikon D3 i troszkę zabawek.


piątek, 8 października 2004, 17:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Lord Rayden napisał(a):
A możesz zrobić fotkę i przesłać mi ją ? Nasze aparaty trochę różnią się wymiarami, twój jest większy, mój może latać po tej torebce jak wróbel w klatce.


Jezeli chcesz na a95 to polecam CaseLogic DCB3 (mam takiego moge ci fotki przeslac) - one sa robione specjalnie pod serie Axx - nawet na dekturce od opakowania jest narysowany jakis Canon Axx - ale ciezko ocenic ktory bo jest do polowy w pokrowcu. Cena w MM to bylo cos okolo 39pln - jest podobno odporny na deszcz i inne klimaty, podwojne scianki z czyms bardzo miekkim w srodku - zgodnie z producentem jakas tam pianka ale nie pamietam jaka. 2 kieszonki zamykane na blyskawiczny w mniejszej jeszcze taka siatka na karty pamieci a wszystko jeszcze zabezpieczone "zakladka" zapinana na zatrzask (taki jak w smyczach na klucze - ten platikowy)
Mocowanie do paska + pasek na ramie.

Jak chcesz fotki to daj maila bo chyba nie ma sensu zasmiecac forum.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


piątek, 8 października 2004, 18:30
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 16 września 2004, 22:08
Posty: 74
Post 
A ja nie kupowałem nowego - użyłem stary pokrowiek od mojego byłego "lustrzankowego kompakta" Fuji. Nie jest to może rewelacja, ale na razie zdaje egzamin, chociaż brak mi dodatkowego miejsca na zapasową kartę.

_________________
Zenit 12XP + flesze: Elwa FotoE 18LA2 (baterie) i Elgawa N128 (sieć);
Olympus C-310 Zoom, 2x Olympus XD (64 MB i 16 MB);
Aku: 4x GP 1300 mAh + 2x Panasonic 2100 mAh + GP Powerbank;


piątek, 8 października 2004, 19:19
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Moim zdaniem futerał trzeba przymierzyć do aparatu. Rzucanie firmami mija się z celem. Trzeba zobaczyć, pomacać, przymierzyć i dopiero szukać atrakcyjnej ceny na wybrane 2-3 modele.


piątek, 8 października 2004, 19:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
No właśnie. Ja się nastawiłem na jakiegoś samsonite'a, hamę albo coś za ok. 50- 60zł w MM, a kupiłem jakiś apollo za 35, materiał wewnątrz jak w lowepro za osiem dych.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


piątek, 8 października 2004, 19:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Ja tez dlugo szukalem futeralu do mojego C350Z, w koncu znalazlem (teraz wiem, ze niezbyt trafnie) - Samoniste za chyba 20zl :twisted: Tak, wiec nie wiem czy jest on oryginalny (taka cena na te firme - i to jeszcze w sklepie na Krupówkach :shock: ).
Futeralik jest przyjemny i wogole jednak ma jedna ogromna wade, zamek jest na zamek :D , ktory strasznie rysuje aparat przy wkladania i wyjmowaniu aparatu. Tak, wiec futeralu uzywam tylko jak naprawde musze.

To tyle o sobie...

pozdr


piątek, 8 października 2004, 21:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL