|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 18 lutego 2019, 17:06
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
 S CCD vs CCD
Mam nastepujace pytanie: ktora matryca da lepsza jakosc zdjec - chodzi mi o odbitki robione w tym samym formacie: 4th Generation Super CCD HR (taki jak ma np. s5000) czy "zwykle" CCD - oczywiscie mowimy caly czas np. o matrycy ok. 3 Mpx.
ps. Pytanie z pozoru wydaje sie glupie, ale ja mam szczere watpliwosci...wiec czekam na odpowiedz 
|
piątek, 30 lipca 2004, 11:05 |
|
 |
superbike2001
Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59 Posty: 1321 Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
|
 re
trudno mi jest na to pytanie odpowiedzieć, bo nie miałem do czynienia z tymi matrycami fuji ccd hr, ale sam fakt, że w fuji s5500 i s3500 powrócono do konwencjonalnych matryc ccd mówi, że raczej lepsze są te zwykłe.
_________________ ::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::
|
piątek, 30 lipca 2004, 12:38 |
|
 |
sebx
|
Hmmm... Każdy w tej kwestii będzie miał swoje zdanie (najczęściej nie obiektywne) .
Nie wiadomo czemu Fuji wraca do zwykłych matryc CCD , prawdopodobnie są tańsze , mniej kontrowersyjne więc firma liczy na wzrost sprzedaży tańszych aparatów a matryce SCCD pozostaną w modelach high-end i DSLR . W końcu większość potencjalnych klientów raczej nie stać na wydawanie ponad 500$ na sam aparat a jeszcze trzeba kupić akcesoria ...
_________________ SebX - S7000 (UV King , CPL Matin , tuleja King , statyw Bilora 259 , zewnetrzna lampa błyskowa JINHUI 28A .... na razie to wszytko)
|
piątek, 30 lipca 2004, 13:34 |
|
 |
superbike2001
Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59 Posty: 1321 Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
|
 re
możliwe, że te matryce sccd są droższe, a możliwe, że samo fuji sobie za nie sporo liczy. Nie zdziwiłbym się, gdyby tak było, bo fuji jakoś nieodwracalnie kojarzy mi się z dość wysokimi cenami.
Jedną rzecz mogę w fuji zachwalić: nie wiem, jaki model miałem w ręce (s3000 albo s5000), ale super leżał w dłoni, jako jednego z niewielu odważyłbym się go trzymać w jednej ręce i nieobawiać się, że mi wyleci.
_________________ ::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::
|
piątek, 30 lipca 2004, 16:24 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|