Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 15:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Canon a-100 czy Olympus c-150 ? 
Autor Wiadomość
Post Canon a-100 czy Olympus c-150 ?
Ktoty aparat wybrac ?


piątek, 13 sierpnia 2004, 10:47

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
A100 to dość stary model i daaawno go nie widziałem. Głowy nie dam, ale czy nie miał on 1MP (to wykluczałoby go całkowicie - brak szans na odbitki)? Za to C-150 jest dobry i sprawdzony. Wziąłbym bez wahania, choć jednoznacznie nie mogę odpowiedzieć, czy jest lepszy od A100.


sobota, 14 sierpnia 2004, 17:03
Zobacz profil
Post 
Dzieki za odp. rzeczywiscie A100 jest starszy ale matryce ma taka jak olympus. Sam juz sie przekonalem do olympusa. Temat mozna zamknac.


niedziela, 15 sierpnia 2004, 12:12

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
a moze c-160? :D ja jestem b. zadowolony :D matryca wieksza niz w c-150 a reszta ogolnie taka sama :)


niedziela, 15 sierpnia 2004, 16:28
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
na pewno? mnie się wydaje, że a100 ma 1,3mp a c-150 2mp.

A mnie się wydawało, że jakiś temat spod ziemi sprzed roku wyciągacie :D O A200 już nic nie słychać nie mówiąc o A100. (A taką miałem ochotę kogoś ochrzanić :twisted: ).

Nie no zdecydowanie olympusa. Matteuszo różni się matrycą i tym, że w C150 można ustawić ISO, a w C-160 już chyba nie. Zrobili z niego jeszcze większego automata.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 15 sierpnia 2004, 21:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
c-150 mial recznie ustawiane ISO ? - chyba raczej nie...
No bo c-150 to chyba okrojona wersja c-350 bez zoomu.
Ciekawe... :?: :?: :?:


niedziela, 15 sierpnia 2004, 21:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
nie wiem i nie jestem pewien, ale chyba miał

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 15 sierpnia 2004, 22:12
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
Superbike i to sie mylisz :D nie mial recznegu ustawiania ISO bo bym go mial... a tak juz tych 2 wylalem tego z wieksza matryca... w c-160 niby jest mniejszy ekran jednak jest lepszy [ma wiecej kolorow i wieksza ilosc pixeli] :) pozdrawiam :)


niedziela, 15 sierpnia 2004, 22:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
nie wiem, ale gdzieś czytałem że C-150 miał ręczne ISO (100 albo 200)

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 15 sierpnia 2004, 22:46
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
on mial taki zakres przy Auto :) w c-160 jest 50-200... wiem bo porownywaBem oba [znajomy ma c-150 i nic tam nie ma :)]


poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 19:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL