Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 20:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Aparat do 1000zl? 
Autor Wiadomość
Post Aparat do 1000zl?
Jak aparat najlepszy tak do tysiaca zlotych no oze byc troche wiecej np 1300zl

Prosze o pomoc!!!


wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:00
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Funkcja szukaj i juz bedziesz wszystko wiedzial.
A tak wogole to najlepszy taki co to bedzie robil zdjecia.


Ostatnio edytowano wtorek, 24 sierpnia 2004, 22:37 przez sq8shq, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:33
Zobacz profil
Post 
Canon A 70


wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:43
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Ale do czego ten aparat??? Ma mieć ręczne ustawienia???

Z automatów do 1000zł najlepszy jest Olympus C-310. Jego ciut bogatsza wersja C-360 jest już nieco droższa. Ostatnio niezły automat Olympus C-450 chodzi po 1000zł, a ma matrycę 4 mpix, podczas, gdy tamte 3 mpix.

Z aparatów z ręcznymi ustawieniami do 1000zł najlepszy Canon A60. Do 1300zł Canon A75. Pamiętaj, że do aparatu trzeba dokupić kartę pamięci, ładowarkę, akumulatorki oraz pokrowiec.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:51
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Pytanie - najlepszy do CZEGO? Bez tego nie ma odpowiedzi... Chyba, że poszukasz po forum....


wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:51
Zobacz profil
Post 
No nie do jakis profesionalnych zdjec....
Poprostu chce miec aby wychodizly bardzo dobre zdjecia kilka jakis bajerow moze kiedys jakies filtry dokupie...
takze fotki beda szly do komputera i chcialbym uzyskac jak najlepsza rozdzielczosc ...


wtorek, 24 sierpnia 2004, 19:28
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
będziesz używał ręcznych ustawień???

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:06
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
W takim razie Olympus C-310 zadowoli Cię całkowicie. To naprawdę bardzo dobry aparacik dla amatora - i za bardzo dobrą cenę.


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
tylko te karty pamięci...

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:53
Zobacz profil
Post 
No a o co chodzi z tymi recznymi ustawieniami a automatycznimi?


wtorek, 24 sierpnia 2004, 22:16
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
chodzi o to, że najważniejszymi parametrami robionego zdjęcia sa przesłona i migawka. Przesłona to wielkość otworu, przez jaki wpada światło, a migawka to czas, przez jaki światło będzie wpadać przez obiektyw na matrycę. W automatach aparat sam ustawia te parametry w oparciu o pomiary. W aparatach z ręcznymi ustawieniami można to zrobić samemu.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 22:19
Zobacz profil
Post 
a co za roznica? to nie jest obojetne? a ktore lepsze? jak reczne to mozna sie nauczyc pewnie? a Kyocera EZ 1.3 to jaki ma automat czy reczny?


wtorek, 24 sierpnia 2004, 22:50
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
nie wiem, czy ma, ale się przydaje. Ja się bez ręcznych ustawień nie mogę objejść obecnie, ale ja dostałem hopla.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 22:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Reczne ustawienie przydaja sie tez zwyklym smiertelnikom, ktorzy oczywiscie wiedza co to jest przyslona i czas otwarcia migawki - nawet jak sie wiekszosc fotek robi na auto to mimo tego sa sytuacje w ktorych automat nie jest sobie w stanie poradzic, a ludzki oko jak najbardziej.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


wtorek, 24 sierpnia 2004, 23:08
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Moim zdaniem amator musi mieć przede wszystkim dobry automat. Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli totalni amatorzy korzystają z trybu manualnego, to tylko po to, by spartolić zdjęcie.
Sad, but true.


środa, 25 sierpnia 2004, 22:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL