Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 11:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Podłączenie aparatu do TV. 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:28
Posty: 6
Post Podłączenie aparatu do TV.
Czy są aparaty cyfrowe, które można podłączyć bezpośrednio do telewizora (obojętnie przez jakie wejście-antenowe, eurozłącze, video, S-video), jeżeli tak to jakie ?


niedziela, 5 września 2004, 11:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2004, 16:01
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Post 
Prawie wszystkie. Na pewno sprzet firmowy.
Daj przyklad co Cie interesuje!?


niedziela, 5 września 2004, 11:42
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jak dobrze poszukasz, to na pewno znajdziesz...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 5 września 2004, 12:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Na dzień dzisiejszy nie przypominam sobie, żeby któryś nie miał...

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 5 września 2004, 12:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Zgodnie z zaleceniem regulaminu, najpierw uzylem opcji szukaj. I co widze? Jedyny temat w ktorym mowa o podlaczeniu aparatu do telewizora... Zawsze nakazujecie uzywac tej zbawiennej funkcji archiwum, ale nie zawsze mozna wszystkio znalesc - stad te powtarzajace sie pytania na forum (nie mowie o leniach). A jesli juz sa, to najczesciej dziwacznie nazwane - dlatego trudne do znalezienia. Hmmm...

A wracajac do tematu: jakie wejscie powinien miec TV do polaczenia z aparatem i jakie sa alternatywy.... (przejsciowki jakies) ? Albo moj TV jest jakis dziwny, albo nie potrafie podlaczyc:/ Tzn nic sie nie dzieje po wlaczeniu aparatu..

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 21 października 2004, 21:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
e]

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


Ostatnio edytowano piątek, 28 stycznia 2005, 16:47 przez Grisza[Gen], łącznie edytowano 2 razy

czwartek, 21 października 2004, 22:04
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 21:48
Posty: 129
Lokalizacja: Z gór, z tamtšd gdzie kiedyœ srebro kopali
Post 
w twoim wypadku podłączasz do chincha w tv - prawdopodobnie ma zółtą obwódke i jest z przodu tv. Jak podłaczysz, włączasz aparat a na tv skaczesz po kanałach AV, na którymś pojawi się obraz.

Co przelotek to mozesz kupić przejście z euro na chinche i próbował aparat do tego podłaczyć - tez działą bo tak kiedyś robiłem u siebie.

_________________
Minolta Z2 :: 128 MB :: 16 MB :: Tulej 45/52 :: UV 52 :: Minolta Flash 3600 (D) :: 4 x Sanyo 2300 :: MW 8168 GS :: Osłona przeciwsłoneczna :: Statyw Vanguard jakiœ tam :: Kuferek Case Logic :: Głupie pomysły :: pewnie jeszcze coœ ciekawego


czwartek, 21 października 2004, 22:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 20:40
Posty: 88
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jeżeli po podłączeniu nie znika oglądany program i nie masz obrazu z aparatu to telewizor należy przełączyć w tyb monitora czyli AV analogicznie jak przy podłączaniu innego sprzętu do tego samego wejścia w TV.

_________________
Minolta Z10 + Kingston 256MB + Pretec 512MB + Ak. SANYO 2300mAh + fltry POLAR/UV/ND4X + futerał MinoltaCS-DG1000 + statyw Velbon CX-444


czwartek, 21 października 2004, 22:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Latwo dostac przejsciowke ze zlaczem euro? Jaka cena? Bo do jednego telewizora potrzebuje akurat, ale z tego co widze, to sporo telewizorow ma tylko euro zlacze, wiec przyda sie napewno.

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


czwartek, 21 października 2004, 22:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 października 2004, 20:40
Posty: 88
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Bez problemu powinieneś kupić w dowolnym sklepie z akcesoriami TV a nawet w elektrycznych. Koszt od kilku do kilkunastu złotych- osobiście radzę nabyć taką dwukierunkową (z wejściem i wyjściem lub przełączaną) bo na pewno się przyda do czegoś innego prędzej czy później :)

_________________
Minolta Z10 + Kingston 256MB + Pretec 512MB + Ak. SANYO 2300mAh + fltry POLAR/UV/ND4X + futerał MinoltaCS-DG1000 + statyw Velbon CX-444


Ostatnio edytowano czwartek, 21 października 2004, 22:22 przez Wasylek, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 21 października 2004, 22:22
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 22 sierpnia 2004, 11:09
Posty: 117
Lokalizacja: Poznań
Post 
Nawet Trusty mają wejście na TV. I co najljepsze fotki wyglądają fajnie a najlepsze jest kadrowanie na TV.

_________________
"Pesymista to optymista z praktykš życia. Optymista to pesymista, który wzišł się do roboty."


czwartek, 21 października 2004, 22:22
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 21:48
Posty: 129
Lokalizacja: Z gór, z tamtšd gdzie kiedyœ srebro kopali
Post 
technicznie taka przelotka nie jest zaawansowana. Jak masz pojęcie o lutowaniu to możesz sobie taką sam zrobić, bo opisy pinów w euro jest w necie dużo.
Jak chcesz najprostrzą to powinno się to zamknąć w 10 zł (więcej to zdzierwstwo), no chyba że potrzebujesz wysokiej klasy gdzie każdy kabelek jest ekranowany i ma ładne kolorowe zakonczenia :D

_________________
Minolta Z2 :: 128 MB :: 16 MB :: Tulej 45/52 :: UV 52 :: Minolta Flash 3600 (D) :: 4 x Sanyo 2300 :: MW 8168 GS :: Osłona przeciwsłoneczna :: Statyw Vanguard jakiœ tam :: Kuferek Case Logic :: Głupie pomysły :: pewnie jeszcze coœ ciekawego


czwartek, 21 października 2004, 22:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Sprawa sie nieco komplikuje. Mimo ze mam w miare nowoczesny telewizor w domu, to tyl tej obudowy wyglada tak: wyjscie na antene, 1x eurozlacze, oraz wyjscia audio (kanal L, R). Czy czegos tu nie brakuje? Kabel od aparatu ma 2 koncowki - jedna audio, druga video ... ale JA TEGO NIE MAM (video).

A jak to jest z przejsciowka euro? Owszem, sa kable euro - chinch, ale sa tez z wyjsciem do aparatu? Dziwne. Dodam ze jest wiele wejsc do aparatow, wiec.... Nierozumiem juz nic. Niby takie proste, a zawalu mozna dostac.

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


piątek, 29 października 2004, 16:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Nie brakuje ci niczego - w sumie to nie wiem po co oddzielnie wyjscia audio - eiro przeca obsluguje chyba stereo?

Co do aparatu i tv, to musisz miec przejsciowke a nie kabel euro. Przejsciowka wy6glada np. tak:
Obrazek

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


piątek, 29 października 2004, 16:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
sq8shq napisał(a):
Przejsciowka wy6glada np. tak:

Juz rozumiem. Wielkie dzieki... :)

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


piątek, 29 października 2004, 17:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL