Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 17:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 komputer zwiesza sie przy sciaganiu zdjec prosze o pomoc 
Autor Wiadomość
Post komputer zwiesza sie przy sciaganiu zdjec prosze o pomoc
witam mam problem przy sciaganiu zdjec komputera mi sie zwiesza albo sie restuje dwa razy zwiesil sie ze musilalem wgrywac na nowo xp moze ktos mial podobny problem bede bardzo wdziczny za pomoc ( program xp minolta z1 na canonie bylo to samo )


środa, 22 września 2004, 12:55

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Spróbuj pogrzebać w BIOS-ie w ustawieniach USB. Może np. wyłączenie USB 2.0 (jeśli nie korzystasz) pomoże.


środa, 22 września 2004, 18:27
Zobacz profil
Post 
tomek dzieki za zaintersowanie ma do ciebie pytanko nie jetem dobry w biosie i niewiem gdzie to sprawdzic a boje sie ze cos moge zepsuc bede wdzieczny jak bys mi powiedzial jak to zrobic najlepiej krok po kroku bede wdzieczny za pomoc


środa, 22 września 2004, 19:34
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
robert29 napisał(a):
tomek dzieki za zaintersowanie ma do ciebie pytanko nie jetem dobry w biosie i niewiem gdzie to sprawdzic a boje sie ze cos moge zepsuc bede wdzieczny jak bys mi powiedzial jak to zrobic najlepiej krok po kroku bede wdzieczny za pomoc


Nie wszystkie płyty mają taki sam BIOS i nie zawsze mozna poprowadzić za rękę... Ogólnie musisz szukać tam opcji, która ma w nazwie USB, i może dodatek 2.0. W ogóle Twoja płyta to obsługuje? Ma taki kontroler? Nie wiem, czy znasz angielski, bo ja np. nie, ale i tak takie rzeczy można sobie bez problemu poustawiać. Zmieniając opcje USb, na pewno niczego nie popsujesz, a już na pewno będziesz mógł zawsze sobie zmienić na poprzednie ustawienie. Jeśli masz gdzieś opcję USB 2.0 i jest przy niej napisane "ENABLED", to zmieniasz to przyciskiem "Page Up" lub "Page Down" na "DISABLED".

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 22 września 2004, 19:47
Zobacz profil
Post 
witaj Vendeur dzieki za pomoc ale w biosie mam takie ustawienia jak napisales i tez prubowalem zminiac na ine i dalej to samo juz mi rece opadaja niewim co robic ( mze to wina plyty )


czwartek, 23 września 2004, 01:19
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL