Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 06:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Kurz w Z1 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 15 września 2004, 21:23
Posty: 6
Lokalizacja: Węgorzewo
Post Kurz w Z1
Cześć. Na mojej Z1 pojawił się kurz wewnątrz obiektywu, przynajmniej wygląda jak kurz. Czy to można jakoś usunąć?


wtorek, 12 października 2004, 07:51
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Masz gwarancję? Jeśli to na pewno kurz, to daj do serwisu i powiedz, że żądasz naprawy lub wymiany aparatu, bo tego się raczej nie naprawia. Choć także nie będzie przeszkadzać w robieniu fotek.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 12 października 2004, 10:21
Zobacz profil

Dołączył: środa, 15 września 2004, 21:23
Posty: 6
Lokalizacja: Węgorzewo
Post Dzięki
Dzięki za odpowiedź. Gwarancji na niego nie mam, bo kupiłem za granicą, ale jak nie przeszkadza to niech sobie będzie.


czwartek, 14 października 2004, 19:58
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: Dzięki
megamasa napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. Gwarancji na niego nie mam, bo kupiłem za granicą, ale jak nie przeszkadza to niech sobie będzie.


A sprawdzałeś zdjęcia? Nic nie widać? I co to znaczy "kurz"? Czy to jeden paproch, czy kilka? Ale jeśli nic nie widać na fotkach, to możesz być spokojny.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 14 października 2004, 20:48
Zobacz profil
Post 
Oczywiście nie wiem czy to jest kurz, ale wygląda jak kilka jakiś pyłków. Na zdjeciach tego nie widać więc jest chyba ok.


niedziela, 17 października 2004, 12:21
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 21:57
Posty: 52
Lokalizacja: Ruda Œlšska
Post 
nio ale to wg mnie tak nie powinno chyba byc,sprawdz czy moze nie ma gdzies jakies luki w obudowie przez ktora moglby wlatywac kurz,ale wazne ze zdjecia sa ok :)


wtorek, 19 października 2004, 22:19
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
ra__f__al napisał(a):
nio ale to wg mnie tak nie powinno chyba byc,sprawdz czy moze nie ma gdzies jakies luki w obudowie przez ktora moglby wlatywac kurz,ale wazne ze zdjecia sa ok :)


Nie ma takiej możliwości, aby była luka w obudowie obiektywu... Musiało to tam wpaść w fabryce raczej.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 19 października 2004, 22:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL