Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 05:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 boleck 
Autor Wiadomość
Post boleck
Od niedawna jestem posiadaczem canona a95. (dokladnie od dwoch dni).
Po zainstalowaniu wszystkich programow z oryginalnej plyty dostarczonej przez canona komputer nie widzi aparatu. (brak polaczenia aparatu z kompem)
Gdy chce recznie (z katalog na plycie cd) zainstalowac sterownik wyskakuje blad.

Nie wiem co jest przyczyna, ale czy to mozliwe ze problemy wystepuja dlatego ze uzywam systemu winxp z dodatkiem sp2? (cos na ten temat jest w instrukcji canona, ale nie jestem pewny).

Chcialem sciagnac ze strony canona najnowsze sterowniki do a95 ale nawet ich tam jeszcze nie ma. :/

Czy ktos z posiadaczy a95 uzywa go na winxp z sp2 z powidzeniem?

Za wszelkie porady bede niezmiernie wdzieczny, gdyz sami chyba przyznacie ze ogladanie zdjec na ekraniku 1.8 cala nie jest szczytem komfortu i mozliwosci tego sprzetu. ;)


wtorek, 19 października 2004, 23:40
Post 
Przepraszam za pomylenie nazwy uzytkownika z tematem. Jako gosc nie mam mozliwosci poprawienia tego, mam nadzieje ze mi wybaczycie, sorry.


wtorek, 19 października 2004, 23:42

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 00:04
Posty: 41
Post 
Witam.
Na początek proponuję sprawdzić, czy masz w biosie uaktywnione/włączone gmoazda usb; sprawdż czy masz zainstalowane sterowniki obsługi portów. To musi działać, a servicepack2, chyba nie ma na to negatywnego wpływu.
Poz F.

_________________
...-Gdy wyjechali na wyniosłoœć drogi, ich oczom ukazał się las.......................


środa, 20 października 2004, 01:23
Zobacz profil
Post 
Ja bym jednak wywalil SP2. To jest, ze tak powiem, na razie "nie sprawdzone" uaktualnienie do XP i z tego co zdazylem zauwazyc, stwarza wiecej problemow niz pozytku!


środa, 20 października 2004, 09:22
Post 
inne urzadzenia na usb dzialaja bez probllemu wiec to nie to, hmm moze ktos ma jeszcze jakis pomysl


środa, 20 października 2004, 15:33
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post 
Problem pewnie polega na tym, że zainstalowałeś wszystko- Zoom Browser, sterowniki itp, a do XP nie trzeba instalować żadnych sterowników. Są one wymagane do 98se, 2000, millenium, ale w XP nie trzeba nic instalować i system powinien widzieć aparat, jako dysk wymienny.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 20 października 2004, 18:06
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Anonymous napisał(a):
Ja bym jednak wywalil SP2. To jest, ze tak powiem, na razie "nie sprawdzone" uaktualnienie do XP i z tego co zdazylem zauwazyc, stwarza wiecej problemow niz pozytku!


Głupota! Jeśli nie używałeś to sięnie wypowiadaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd. A może nie umiesz obsługiwać tak skomplikowanego systeu jakim jest Windows...?

Mam SP2 od dość dawna i ŻADNYCH PROBLEMÓW. Komputer działa idealnie jak zwykle. Tak samo współpracuje z Z1.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 20 października 2004, 19:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL